مهدی جمشیدی
انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا مستقل برگزار شود
تهران رسانه | شوراهای اسلامی شهر و روستا پارلمان های محلی محسوب می شوند و همزمانی برگزاری انتخابات آنها با هر انتخابات دیگر به این نهاد مردمی آسیب وارد می کند.
به گزارش تهران رسانه ؛ چند وقتی است که زمزمه های هفت ساله شدن دوره ششم شوراهای اسلامی شهر و روستا در رسانه ها شنیده می شود و دولتمردان و برخی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و شورای عالی استان ها در این خصوص اظهار نظرهای شخصی خارج از چهارچوب کارشناسی شده را مطرح نموده اند، در همین خصوص، مهدی جمشیدی یادداشت خود را در اختیار تحریریه تهران رسانه قرار داده است که در ادامه شما را با این مطلب همراه خواهیم کرد.
جمشیدی مدرک کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری و همچنین دکتری DBA مدیریت را در کارنامه سوابق تحصیلی خود دارد. وی از فعالان اجتماعی استان تهران و البرز است و مدیرعامل سازمان مردم نهاد نواندیش بصیر نیز می باشد.
مهدی جمشیدی نوشت؛ همزمانی برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا با ریاست جمهوری نه تنها موثر نبوده، بلکه یک آفت سیاسی است که منحل شدن برخی از شوراها، دستگیری عده ای از اعضای شورا و همچنین کارایی نداشتن فعالیت اکثر شوراها در شهر و روستا گواه این موضوع است.
این فعال اجتماعی به قانون برگزاری همزمان انتخابات ریاست جمهوری با شوراهای شهر و روستا و انتخابات مجلس شورای اسلامی با خبرگان رهبری اشاره کرد و افزود؛ قانون این مدل برگزاری انتخابات فقط برای کاهش هزینه ها تصویب شده بود که همین موضوع آسیب های جدی به کیفیت برگزاری انتخابات شوراها و عملکرد چهارساله آنها وارد نموده است.
این کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری به جایگاه شوراهای شهر و روستا اشاره ای کرد و گفت؛ شوراها پارلمانهای محلی و مردمی محسوب می شود و لزومی ندارد تا با انتخابات ملی مانند ریاست جمهوری همزمان برگزار شوند و اگر هم همزمانی انتخابات مطرح باشد، کارشناسی تر این است که انتخابات ریاست جمهوری همزمان با خبرگان رهبری به صورت سراسری برگزار شود، انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز مستقل و به صورت سراسری برگزار و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا به صورت استانی و در بازه های زمانی مختلف ظرف یکماه برگزار گردد که همین موضوع باعث می شود تا شهروندان هر روستا و شهر هم با شناخت کافی نامزدهای خود را انتخاب کنند و هم تبلیغات نامزدهای انتخاباتی در سایه حجم عظیم تبلیغات سیاسی ریاست جمهوری کم رنگ و بی اثر نشود.
مدیرعامل سازمان مردم نهاد نواندیش بصیر در پایان افزود؛ اینکه عده ای ذی نفع در شوراهای شهر و روستا و شورای عالی استان ها دست و پا میزنند که دوره ششم هفت ساله شود نه تنها باید مورد توجه قرار نگیرد، بلکه دستگاههای قضایی، دولت و مجلس نیز وقت ارزشمند خود را نباید معطوف به این موضوع کنند و با نگاه کارشناسی شده و بدون درنظر گرفتن زمان و هزینه برگزاری انتخابات، می بایست توجه ویژه به جایگاه شوراها داشته باشند تا انتخابات آنها به دور از هرگونه سیاسی کاری و رنگ و بوی سیاسی برگزار شود تا مردم نیز دلسوزانه و با شناخت کافی بتوانند نمایندگان خود را انتخاب نمایند که با با برگزاری انتخابات به صورت استانی و درنظر گرفتن زمان بیست روزه برای تبلیغات کاندیدا، شاهد باشیم که شوراها به جایگاه درشان و تراز شهری و روستایی خود برسند.
- جمعه 1403/10/14 19:35
- گروه خبری : جامعه
- کد خبر : 8343
- چاپ
- منبع : تهران رسانه