انتصاب سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران

نظارت رئیس قوه قضاییه بر مراجع قضایی استان تهران

انتصاب سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران

ارزیابی دستگاه های خدمت رسان استان تهران

جمعه 1403/09/02

آگهی رسانه؛

بهترین وکیل دادگستری تغییر نام اسم مذهبی

تهران رسانه | تغییر نام مذهبی در ثبت احوال و دادگاه طی چه مدتی انجام می شود؟ در ادامه با ما در این مطلب همراه باشید.

بهترین وکیل دادگستری تغییر نام اسم مذهبی

سوال 1- تغییر نام مذهبی در ثبت احوال و دادگاه طی چه مدتی انجام می شود؟

اگر خود ثبت احوال، درخواست تغییر نام شخص را بپذیرد، تقریبا حدود یک ماه زمان می برد. تغییر نام از طریق دادگاه، از طریق وکیل تغییر نام اکثرا حدود دو ماه و بیشتر زمان می برد. البته دادگاه ها در تعیین وقت رسیدگی، یکسان نیست؛ به ندرت، برخی دادگاه ها ممکن است برای رسیدگی، وقت یک هفته ای تعیین کنند.


سوال 2- آیا تغییر نام در شناسنامه درج می شود؟

بله، تنها در صفحه دوم شناسنامه یک توضیح کوتاه در حد یک سطر قید می شود. آیا امکان دارد این توضیح قید نشود؟ معمولا خیر. درج شدن این توضیح در شناسنامه از نظر قانون ثبت احوال الزامی است. به طور کلی، هر گونه تغییر در شناسنامه، حتما باید در قسمت توضیحات درج شود.

سوال 3- بعد از اینکه تغییر نام انجام شد، تکلیف سایر مدارک چه می شود؟ آیا تمام مدارکی که داریم را می توان تغییر داد؟

بله، ابتدا، شناسنامه صادر می شود، و بعد از آن کارت ملی و سایر مدارک مورد نیاز. یعنی، همزمان، کارت بانکی و تمام مدارکی که شما به صورت مداوم از آنها استفاده می کنید را می توان با نام جدید دریافت کرد.

آنچه در عمل مشاهده شده این است که عقدنامه یا قباله ازدواج و نیز مدارک تحصیلی که از قبل اخذ شده است، دوباره صادر نمی شود. البته، می توان علیه آموزش پرورش یا دانشگاه (وزارت علوم) دادخواست جداگانه الزام به صدور مدرک جدید مطرح کرد، هر چند الزامی هم برای این کار وجود ندارد، چونکه بعد از اجرای حکم دادگاه در سیستم ثبت احوال، اسم شخص تغییر کرده و برای کسانی که قصد مهاجرت دارند نیز ترجمه رسمی از جمله، ترجمه صفحه توضیحات شناسنامه هم انجام می شود و مشکلی پیش نخواهد آمد. در مورد مدارک، سوابق و دفترچه بیمه تامین اجتماعی، سامانه الکترونیک قوه قضائیه (ثنا)، سامانه سجام و همچنین، بورس اوراق بهادار نیز نهایتا از طریق یک اعلام ساده، و پر کردن فرم مربوطه، تغییر اسم، لحاظ خواهد شد.

سوال 4- آیا برای تغییر نام غیر مذهبی به مذهبی نیز باید به دادگاه مراجعه شود؟

در مورد تغییر نام غیر مذهبی به مذهبی، و همچنین تغییر نام غیر مذهبی به غیر مذهبی، معمولا از طریق ثبت احوال قابل انجام است؛ البته این مورد هم اینطور نیست که که ثبت احوال قطعا قبول کند یعنی حصول نتیجه صد در صدی نیست؛ ممکن است ناچار از طریق دادگاه اقدام شود.

سوال 5- تغییر نام مذهبی به مذهبی چطور؟

بعضی موارد را خود ثبت احوال قبول می کند اما بعضی دیگر را قبول نمی کند. اینکه کدام موارد را قبول می کند چندان مشخص نیست و همان قاعده ی «فراوانی نام» حاکم است.

سوال 6- تغییر اسم نوزاد و نیز اشخاص زیر 18 سال آیا قابل انجام است؟

اکثرا، در ادارات ثبت احوال، با درخواست تغییر نام نوزاد مخالفت می کنند. اگرچه ممکن است برخی از دادگاه ها در خصوص تغییر نام نوزاد، حکم مثبت صادر کنند اما بیشترشان مخالفت می کنند و نظرشان این است که تا سن 15 سالگی امکان تغییر نام وجود ندارد. درمورد اشخاص زیر 18 سال هم ممکن است برخی از دادگاه ها ایراد وارد کنند اما این ایراد چندان صحیح نمی باشد و منطقی هم نیست. چرا؟ با توجه به اینکه موضوع تغییر نام، از لحاظ تقسیم بندی مالی و غیر مالی، اصطلاحا، یک موضوع غیرمالی است؛ لذا ضرورتی وجود ندارد که شخص حتما به سن 18 سال رسیده باشد و همان 15 سالگی کفایت می کند چه برای دختر و چه برای پسر. و چه خوب است که برای کاستن از رنج مردم، تلاش کرد مخصوصا در جایی که ضرری هم برای کسی ایجاد نمی کند.

سوال 7- وضعیت تغییر نام در سال 1403 چگونه است؟

با توجه به تصویب قانون در سال 1402، اینطور مقرر کرده اند که موضوع تغییر نام، در دادگاهی به نام «دادگاه صلح» رسیدگی شود. مرحله اعتراض تجدیدنظرخواهی هم حذف شده است. اگرچه، با توجه اینکه اجرای این قانون، نیازمند تشکیلات اداری و قضایی متفاوتی نسبت به سابق است، تا کنون (آذرماه 1402) اجرایی نشده و احتمالا، از سال 1403 به بعد قابل اجرا خواهد بود. جهت اطلاع از جزئیات قانون، با وکیل دادگستری وب سایت وکیل سرا تماس بگیرید.

سوال 8- برای تغییر نام، چند مرتبه می توان درخواست داد؟

یک بار بیشتر امکان تغییر نام وجود ندارد. هرچند می شود دفعات بیشتری هم دادخواست داد اما باید دانست که اگر دادگاه حکم صادر کند، فرقی هم نمی کند حکم منفی یا مثبت، اصطلاحا، اعتبار امر مختومه را خواهد داشت و قاعدتا امکان طرح مجدد دادخواست وجود ندارد و در صورت طرح مجدد و اطلاع دادگاه از صدور حکم قبلی، پرونده با صدور "قرار" مقتضی بسته خواهد شد.

سوال 9- "خوانده" در دعوی تغییر نام چه مرجعی یا چه کسی است؟

خوانده در دادخواست تغییر نام، اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه است. اگر شناسنامه صادره از تهران باشد و دادخواست تغییر نام نیز در دادگاه تهران مطرح شود، معمولا، نزدیک ترین واحد ثبت احوال به دادگاه، به عنوان خوانده قرار می گیرد.

سوال 10- برای تغییر نام از طریق دادگاه، صلاحیت رسیدگی با کدام دادگاه است؟

بهتر است برای سهولت مراجعه به دادگاه، از طریق دادگاه محل اقامت خود برای دادخواست تغییر نام اقدام نمود. بدیهی است که ثبت دادخواست اولیه، از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی انجام می شود.

سوال 11- بعد از اینکه دادگاه حکم به تغییر نام صادر کرد، برای صدور شناسنامه جدید به کجا باید مراجعه کرد؟

اجرای حکم دادگاه، و صدور شناسنامه با نام جدید، به عهده اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه است. بعضی از دفاتر پیشخوان هم کار ارسال و پست مدارک را انجام می دهند.

سوال 12- آیا بعد از تغییر نام، شناسنامه جدید به صورت المثنی صادر می شود؟

در مورد شماره ملی یا محل صدور شناسنامه آیا تغییری ایجاد می شود؟ خیر، هیچ تغییر دیگری ایجاد نمی شود؛ شناسنامه با نام جدید و با شماره ملی سابق و محل صدور شناسنامه قبلی صادر خواهد شد. برای دریافت شناسنامه هم می توان از طریق وکیل اقدام کرد.

سوال 13- اگر بعد از تغییر نام، نظرمان عوض شد، امکان برگشت به اسم سابق وجود دارد؟

خیر، تغییر نام، صرفا یک بار قابل انجام است و پس از صدور شناسنامه جدید، دیگر امکان برگشت وجود ندارد. البته، اگر کسی بعد از صدور حکم به تغییر اسم، پشیمان بشود، می تواند ادامه کار را متوقف نماید یعنی آن را به ثبت احوال ارائه ندهد و درخواست شناسنامه با نام جدید نکند. در این صورت، نام قبلی در شناسنامه همچنان باقی خواهد ماند.

سوال 14- آیا برای اجرای حکم دادگاه جهت تغییر نام، اجرائیه صادر می شود؟

خیر، در راستای ماده 4 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356، صدور اجرائیه ضرورت ندارد و دادگاه، بنا به درخواست شخص، نامه ای جهت اجرای حکم تغییر نام، خطاب به اداره ثبت احوال صادر می کند.

در وبسایت وکیل سرا با نشانی www.vakilsara.ir مطالب کاربردی در خصوص موضوعات حقوقی وجود دارد که برای اطلاع و افزایش آگاهی، می تواند برای شما مفید باشد.

همچنین، برای مشاوره حقوقی و وکیل ارشاد می توانید با آقای مصطفی محمدی، وکیل پایه یک دادگستری با شماره 02188513670 یا موبایل 09121582093 تماس بگیرید.




نظر شما


logo

نظر سنجی

اخبار را از کدام کانال دنبال میکنید؟
logo logo logo logo logo logo logo logo logo
ارزیابی ایمنی هتل ها در تهران

ارزیابی ایمنی هتل ها در تهران

تهران رسانه | با توجه به اینکه هتل‌ها محل تجمع مردم است، به صورت ویژه ارزیابی ایمنی شده اند.

جایزه جهانی به شهرداری تهران رسید

جایزه جهانی به شهرداری تهران رسید

تهران رسانه | پروژه زیست محیطی شهرداری تهران موفق به دریافت بیست و دومین جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر (LivCom) شد.

اجرای تور درختان دیرزیست در تهران

اجرای تور درختان دیرزیست در تهران

تهران رسانه | تور درختان دیر زیست تهران روز جمعه ۲ آذرماه از ساعت ۸:۳۰ لغایت ۱۲:۳۰ برگزار خواهد شد.

طراحی و اجرا توسط: طراحی سایت تهران طراحی سایت طراحی سایت