بورس رسانه؛
صندوق تضمین اصل سرمایه مفید با رکن ضامن
تهران رسانه | صندوق تضمین اصل سرمایه مفید با رکن ضامن، یکی از صندوقهای سرمایهگذاری فعال در بازار سرمایه است که ضمن ایجاد بازدهی برای سرمایهگذاران در شرایط صعودی بازار، اصل سرمایهشان را نیز تضمین میکند.در این مطلب بیشتر با این صندوق آشنا می شویم.
به گزارش تهران رسانه ؛ صندوق تضمین اصل سرمایه مفید با رکن ضامن، یکی از صندوقهای سرمایهگذاری فعال در بازار سرمایه است که ضمن ایجاد بازدهی برای سرمایهگذاران در شرایط صعودی بازار، اصل سرمایهشان را نیز تضمین میکند. این صندوق حداقل ۳۰٪ و حداکثر ۷۰٪ از داراییهای خود را در سهام شرکتها و مابقی را در اوراق با درآمد ثابت سرمایهگذاری میکند.
در ادامه با صندوق تضمین بیشتر آشنا میشویم.
صندوق سرمایهگذاری و انواع آن
استفاده از صندوقهای سرمایهگذاری یکی از بهترین روشها برای سرمایهگذاری در بورس است. هر صندوق سرمایهگذاری توسط گروهی از متخصصان با تجربه بازار سرمایه مدیریت میشود. این افراد در چارچوب اساسنامه و امیدنامه صندوق و تحت نظارت سازمان بورس، وجوه سرمایهگذاران را در بازار بورس سرمایهگذاری میکنند.
در یک تقسیمبندی متداول، صندوقهای سرمایهگذاری را میتوان با توجه به ترکیب دارایی تحت مدیریت هر صندوق به انواع مختلفی تقسیم کرد. بر این اساس پرمخاطبترین صندوقها در بازار سرمایه ایران عبارتند از: صندوقهای سهامی، صندوقهای مختلط، صندوقهای با درآمد ثابت، صندوقهای مبتنی بر سکه طلا و صندوقهای شاخصی.
از نظر نحوه سرمایهگذاری، میتوان صندوقها را به دو نوع قابل معامله (ETF) و مبتنی بر صدور و ابطال تقسیم کرد. خرید و فروش صندوقهای قابل معامله شبیه خرید و فروش سهام بوده و از طریق ثبت سفارش در سامانههای معاملات آنلاین کارگزاریها انجام میشود. سرمایهگذاری در صندوقهای مبتنی بر صدور و ابطال نیز معمولا از طریق مراجعه به شعب صندوق، سایت یا اپلیکیشن صندوق مربوطه انجام میشود.
از نظر ریسک، صندوقهای با درآمد ثابت، کمریسک، صندوقهای مختلط، ریسک متوسط و صندوقهای سهامی، شاخصی، اهرمی و مبتنی بر سکه طلا، پرریسک هستند. ریسک و بازده با یکدیگر ارتباط مستقیم دارند؛ هر چه ریسک یک صندوق بیشتر باشد، انتظار میرود که بازدهی بیشتری نیز داشته باشد.
سبدگردان مفید هماکنون مدیریت بیش از ۶۷۰ هزار میلیارد ریال از دارایی سرمایهگذاران را در انواع صندوقهای سرمایهگذاری شامل صندوقهای مبتنی بر سکه طلا، شاخصی، سهامی، مختلط و درآمد ثابت بر عهده دارد و میتواند پاسخگوی هر سلیقهای در سرمایهگذاری باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مطلب «صندوقهای سرمایهگذاری کارگزاری مفید در یک نگاه» را بخوانید.
نحوه سرمایهگذاری در صندوق تضمین اصل سرمایه مفید
واحدهای این صندوق از نوع صدور و ابطالی بوده و برای خرید و فروش واحدهای آن میتوانید از طریق سایت صندوق، ایزیتریدر و مفید اپ اقدام کنید.
تضمین اصل سرمایه؛ دغدغه بسیاری از سرمایهگذاران
افزایش یا کاهش قیمت سهام شرکتها تحت تاثیر عوامل بسیاری قرار دارد. از این رو سرمایهگذاری در سهام، ذاتا با ریسک همراه است. به همین دلیل، یکی از نگرانیهای بسیاری از سرمایهگذاران تازهوارد بورس یا افراد با سطح ریسکپذیری کم، حفظ اصل سرمایه و وارد نشدن زیان است.
صندوقهای با درآمد ثابت، عمدتا بازدهی روزانه مثبتی دارند و سرمایهگذاری در این صندوقها منجر به زیان نمیشود. اما بازدهی این صندوقها از شاخص بورس تاثیر نمیپذیرد. در واقع در شرایط صعودی بازار، صندوقهای مختلط، سهامی و شاخصی، میتوانند بازدهی بهتری برای سرمایهگذاران ایجاد کنند.
از طرف دیگر، تضمینی برای حفظ اصل سرمایه در صندوقهای مختلط، سهامی و شاخصی وجود ندارد. در واقع در شرایط اصلاحی و نزولی بازار، ممکن است بازدهی این صندوقها نیز منفی باشد و اصل سرمایه سرمایهگذاران نیز کاهش یابد.
صندوق تضمین اصل سرمایه مفید؛ راهکاری ایدهآل برای سرمایهگذاری بدون ریسک در بورس
ما برای اولین بار در تاریخ بازار سرمایه ایران، به دنبال راهاندازی صندوقی هستیم که حداقل ۳۰٪ و حداکثر ۷۰٪ از داراییهای آن در سهام شرکتها و مابقی در اوراق با درآمد ثابت سرمایهگذاری شود. در عین حال نیز اصل سرمایه (آورده اولیه) سرمایهگذاران را در آن حفظ کنیم.
سرمایهگذاران صندوق تضمین حتی در شرایط نزولی بازار بورس و کاهش قیمت سهام، با زیان روبرو نمیشوند و اصل سرمایه آنها حفظ میشود. در شرایط صعودی بازار بورس نیز سرمایهگذاران این صندوق به شکل مطلوبی از افزایش قیمت سهام شرکتها منتفع میشوند. در هر زمانی پس از سرمایهگذاری در صندوق تضمین امکان ابطال واحدها و خارج کردن سرمایه از این صندوق وجود دارد. البته حداقل زمان سرمایهگذاری برای بهرهمندی از مزیت تضمین آورده اولیه، ۶ ماه (۱۸۰ روز) است.
صندوق تضمین؛ صندوقی با رکن ضامن
به طور کلی صندوقهای تضمین به دو دسته تقسیم میشوند، صندوق تضمین با رکن ضامن و صندوق تضمین با مکانیزم اهرمی. در صندوقهای تضمین با رکن ضامن، پس از پذیرهنویسی واحدهای صدور و ابطالی، صندوق تاسیس شده و فعالیت خود را آغاز میکند. چراکه آورده اولیه سرمایهگذاران توسط یک شرکت سبدگردان تضمین میشود.
در نوع دیگر این صندوقها، ابتدا واحدهای ETF پذیرهنویسی شده (حداقل میزان سرمایهگذاری در واحدهای ETF مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان است) و سپس مجوز فعالیت صندوق ETF اخذ میگردد. این امر به این دلیل است که تضمین واحدهای صدور و ابطالی، به پشتوانه سرمایهگذاران واحدهای ETF انجام میشود. پس از طی شدن این مرحله، مجوز لازم برای واحدهای صدور و ابطالی صادر شده و فروش آنها آغاز میگردد.
صندوق تضمین اصل سرمایه مفید، از نوع صندوق تضمین با رکن ضامن است. ضمانت اصل سرمایه در این صندوق توسط شرکت سبدگردان مفید انجام میشود.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر و مطالعه اساسنامه و امیدنامه صندوق تضمین، میتوانید به سایت صندوق تضمین مفید مراجعه کنید.
در صورتیکه در خصوص ریسک سرمایهگذاری در صندوقها نیاز به راهنمایی دارید، میتوانید از مطلب «صندوق سرمایه گذاری بدون ریسک» استفاده کنید.
سوالات متداول
چه کسی اصل سرمایه (آورده اولیه) سرمایهگذاران صندوق تضمین را تضمین میکند؟
شرکت سبدگردان مفید به عنوان رکن ضامن صندوق تضمین، اصل سرمایه (آورده اولیه) سرمایهگذاران را تضمین میکند. حداقل مدت سرمایهگذاری جهت بهرهمندی از تضمین اصل سرمایه نیز ۶ ماه تقویمی (۱۸۰ روز) است.
آیا امکان ابطال واحدهای صندوق تضمین قبل از ۶ ماه وجود دارد؟
بله، هیچگونه محدودیت و جریمه ابطالی برای ابطال واحدهای صندوق تضمین قبل از ۶ ماه تقویمی (۱۸۰ روز) وجود ندارد.
آیا سود سرمایهگذاری در صندوق تضمین اصل سرمایه مفید، تضمین میشود؟
خیر. در هیچ یک از صندوقهای بازار سرمایه از جمله صندوق تضمین، سود سرمایهگذاری تضمین نمیشود.
آیا محدودیتی در میزان (درصد) سود سرمایهگذاران وجود دارد؟
خیر هیچ سقفی برای بازدهی صندوق تضمین اصل سرمایه مفید وجود ندارد.
ترکیب دارایی صندوق تضمین چگونه است؟
پرتفوی صندوق تضمین بهگونهای است که حداقل ۳۰ درصد و حداکثر ۷۰ درصد آن سهام و حداقل ۳۰ درصد و حداکثر ۷۰ درصد آن اوراق با درآمد ثابت باشد. مدیر صندوق بر اساس شرایط بازار و با توجه به این محدودیتها، ترکیب دارایی مناسب را انتخاب میکند.
چگونه صندوق تضمین را خریداری کنم؟
صندوق تضمین اصل سرمایه مفید، یک صندوق صدور و ابطالی بوده و سرمایهگذاری در آن از طریق مفیداپ، بخش «سرمایهگذاری» ایزی تریدر و ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس) و همچنین سایت این صندوق امکانپذیر است.
آشنایی با صندوق تضمین اصل سرمایه مفید با رکن ضامن در سایت کارگزاری مفید
- دوشنبه 1402/06/27 05:31
- گروه خبری : اقتصاد
- کد خبر : 7178
- چاپ
- منبع : کارگزاری مفید