آگهی رسانه؛
مدت زمان قالب گیری دندان برای روکش چقدر است؟
تهران رسانه | در این مطلب با روش های سنتی و دیجیتالی برای قالب گیری و تهیه روکش و قالب دندان آشنا می شویم.
افرادی که به هر دلیلی دندان های خود را از دست داده اند باید از انواع مختلف روکش های دندان استفاده کنند تا ظاهر دندان ها، زیبایی خود را حفظ کند. البته برای افرادی که ظاهر دندان هایشان زیبایی خود را از دست داده و تغییر کرده نیز توصیه می شود از روکش دندان استفاده شود. ساخت و قرارگیری روکش دندان مراحلی دارد و باید صبور باشید.
قالب گیری دندان به منظور تهیه روکش
برای تهیه قالب از دندان ها هنوز هم در بسیاری از مطب ها و مراکز دندانپزشکی از روش های سنتی و مرسوم استفاده می شود. اما با این وجود در برخی از مراکز که به تجهیزات پیشرفته تر مجهز هستند شیوه های نوین دیجیتالی، برای این منظور به کار می رود. این تجهیزات ویژه دیجیتالی، کار را کمی راحت نموده اند و می توان به این وسیله حتی در یک جلسه کار قالب گیری از دندان را به اتمام رساند و روکش را نصب نمود.
در ادامه برای آشنای بیشتر اطلاعات مختصری در مورد روش های سنتی و دیجیتالی قالب گیری برای تهیه روکش دندان ارائه می دهیم.
- قالب گیری به روش دیجیتالی و اپتیکال
برخی از مطب ها و مراکز دندانپزشکی برای قالب گیری اپتیکال به دستگاه های خاصی تجهیز شده اند. برای این منظور از یک دوربین دستی استفاده می شود. این دوربین تقریبا مانند عصای کوچکی است که در داخل دهان قرار می گیرد. برای ساخت ترمیم، تصویری که توسط این دوربین تهیه شده را به صورت دیجیتالی و با استفاده از نرم افزار های خاصی آنالیز می کنند. در حالت کلی قالب های دیجیتالی به دو روش مختلف تهیه می شود.
- قالب گیری به شیوه مرسوم و سنتی
برای تهیه قالب در این روش از خمیرهای مخصوصی استفاده می شود. برای این کار دندانپزشک باید نخست دندان های بیمار را شسته و آنها را خشک نماید. در مرحله بعدی دندانپزشک بافت ها و ساختارهای دیگر را با استفاده از نخ زیر لثه ای کنار نگه می دارد. این نخ قطر کوچکی دارد و به آن رترکشن نیز می گویند.
دندانپزشک بعد از مدتی نخ زیر لثه ای را بر می دارد ولی برگشتن بافت لثه ای به محل قبلی کمی طول می کشد. همین مدت زمان برای شکل گیری مواد قالب گیری در اطراف دندان ها کافی است. بعد از تکمیل قسمت های دیگر قالب و مکث چند دقیقه ای، قالب را به صورت یک پارچه از دندان ها جدا کرده و از دهان خارج می کنند. به این شیوه می توان از دندان های فک بالا و پایین قالب گیری نمود تا به عبارتی نسخه ای آماده از دندان ها به دست آورد.
قالب تهیه شده سپس به لابراتوار دندانپزشکی فرستاده می شود تا نمونه پلاستر آن ساخته شود. قالب گیری سنتی همان طور که با مراحل آن آشنا شدید مراحل زیادی دارد و نمی تواند در یک جلسه اجرا گردد.
قالب گیری دندان به منظور تهیه روکش چه مدت طول می کشد؟
قالب گیری به روش اپتیکال که در یک جلسه قابل اجرا است و به زمان زیادی نیاز ندارد ولی این مساله در روش سنتی کمی متفاوت است. در روش مرسوم و سنتی غالبا در یک جلسه قالب گیری از دندان ها انجام شده و این قالب به لابراتوار ارسال می گردد. مدت زمان این جلسه ممکن است 30 دقیقه تا یک ساعت به طول بیانجامد زیرا برای اینکه نتیجه نهایی، کیفیت بهتری داشته باشد باید مراحل زیادی طی گردد.
در جلسه دوم پزشک قالب آماده شده را بر روی دندان ها قرار می دهد. این جلسه به دلیل این که مراحل کمی دارد و تنها قالب بر روی دندان قرار خواهد گرفت تقریبا بین 20 دقیقه تا 30 دقیقه زمان می برد. لازم به ذکر است بین دو جلسه قالب گیری فاصله ای تقریبا دو هفته ای برای ساخت نمونه پلاستر وجود دارد که در این مدت باید از دندان هایی که تحت درمان قرار دارند مراقبت نمود.
روکش دندان در چه مواردی کاربرد دارد؟
دلایل متعددی می تواند علت استفاده از روکش دندان باشند تا بتوان وضعیت دندان ها را بهبود بخشید. برخی از این دلایل را در ادامه ذکر می کنیم:
- در شرایطی که دندان بیمار دارای پوسیدگی بوده و یا به قدری ضعیف باشد که دندانپزشک احتمال شکستگی دندان را بدهد. در چنین موقعیتی استفاده از روکش می تواند از دندان محافظت نماید.
- در مواقعی نیز ممکن است دندان دچار پوسیدگی شدید شده و یا حتی شکسته باشد. در این حالت نیز استفاده از روکش دندان می تواند ظاهر آن را بهبود ببخشد.
- اگر تعداد دندان های پر شده بیمار زیاد باشند دندانپزشک استفاده از روکش را توصیه می کند.
- در مورد دندان هایی که تغییر رنگ داده و ظاهری ناپسند دارند، قرار دادن روکش برای آنها می تواند گزینه بهتری باشد.
- در بریج دندان در زمان اتصال از روکش دندان استفاده می گردد.
- روکش دندان می تواند به عنوان پوششی مناسب برای ایمپلنت دندان ها به شمار آید.
- در صورتی که دندانی را عصب کشی کرده اید به منظور پوشش آن، می توان از روکش استفاده نمود.
استفاده از روکش دندان چه مزایایی می تواند داشته باشد؟
- در مواردی که بیمار در دهان خود دندان کافی نداشته باشد استفاده از روکش می تواند مفید واقع گردد.
- در زمانی که پر شدگی های بزرگی در دندان ها وجود دارد، روکش می تواند جایگزین مناسبی به شمار آید.
- روکش دندان را می توان بهترین گزینه برای محافظت از دندان های ضعیف دانست زیرا می تواند از صدمات احتمالی به آنها جلوگیری کند.
- ایده ال ترین گزینه به منظور بازسازی در دندان های شکسته شده است.
- اصلی ترین مزیت روکش دندان پوشش دندان هایی است که رنگ مناسبی ندارند.
آیا استفاده از روکش دندان عوارضی نیز دارد؟
بله مسلما بیشتر روش های درمانی در کنار مزایایی که دارند ممکن است عوارضی نیز داشته باشند. در مورد روکش دندان نیز می توان به چند مورد زیر اشاره نمود:
- در روزهای اولیه استفاده از روکش ممکن است دندان ها دچار حساسیت گردند. معمولا با خوردن غذاهای سرد و گرم این موضوع پیش می آید که پس از چند هفته رفع خواهد شد.
- ممکن است روکش دندان لب پر شود که از دیگر معایب استفاده از روکش است. در صورتی که لب پرشدگی کوچک باشد قابل ترمیم خواهد بود ولی در غیر این صورت بایستی روکش را تعویض کنید.
- در برخی از بیماران پس از قرار دادن روکش و بعد از مدتی روکش شل می شود. اگر با این مشکل مواجه شدید لازم است با دندانپزشک خود مشورت کنید.
روکش دندان چه مدت ماندگاری و دوام دارد؟
بهتر است اشاره کنیم که روکش دندان روشی دائمی برای بهبود وضعیت دندان ها است. اما همانطور که اشاره شد ممکن است شل شده و بیفتد و یا حتی بشکند. در صورت رعایت بهداشت دندان ها و مراقبت صحیح از آنها چنین معایبی کمتر اتفاق می افتند.
دندانپزشکان معتقدند استفاده از مسواک و نخ دندان در این خصوص می تواند بسیار مفید باشد. علاوه بر این مراجعه مداوم به دندانپزشک به منظور پاکسازی و بررسی دندان ها لازم است.
منبع : https://sorenadental.com/blog/time-and-stages-of-tooth-moulding/
- شنبه 1402/04/10 11:10
- گروه خبری : تریبون
- کد خبر : 6978
- چاپ
- منبع : تسمینو