برخورد با عوامل مراکز غیرمجاز سقط جنین در استان تهران

انتصاب سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران

نظارت رئیس قوه قضاییه بر مراجع قضایی استان تهران

انتصاب سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران

یک شنبه 1403/09/04

مدرسه رسانه؛

دبستان شهدای وردیج بازسازی شد

تهران رسانه | با کمک خیران مدرسه‌ساز، مدرسه‌رودیج بعد از ۱۵ سال تعطیلی بازسازی شد.

دبستان شهدای وردیج بازسازی شد

به گزارش تهران رسانه ؛ باوجود فاصله اندک روستای وردیج از کلانشهر تهران، اما ساکنان آن از سرانه‌های آموزشی و خدماتی و حتی آب شرب محروم هستند. به تازگی با کمک خیران مدرسه‌ساز، مدرسه‌رودیج بعد از ۱۵ سال تعطیلی، بازسازی شد تا دیگر نیاز نباشد کودکان و نوجوانان این روستا برای ادامه تحصیل به شهر بروند.

نام «شهدای وردیج» بر سردر مدرسه، روی بنری نقش بسته است. در امتداد درختان سبز و بلند قامت نقش بسته روی نقاشی دیواری حیاط مدرسه، کوه‌ها و ارتفاعات روستا نمایان است. کمی این‌سوتر در کلاس درس دختران و پسران محصل پشت نیمکت‌هایی نشسته‌اند که به خاطر ریزجثه بودنشان فقط سرشان معلوم است و لبخندی که رضایتشان را از این اتفاق شیرین به خوبی نشان می‌دهد. مدرسه خانه دوم آنهاست و اکنون صاحب «خانه» شده‌اند. «حسن مطلبی» سرپرست اداره آموزش و پرورش منطقه ۵ و ۲۲ درباره بازگشایی مدرسه شهدای وردیج می‌گوید: «در سال‌های گذشته تعداد دانش‌آموزان این مدرسه کاهش پیدا کرد و برای تشکیل کلاس آموزشی به حدنصاب نرسید.

در آن سال‌ها مهاجرت از روستا به سمت شهر بود و این خودش باعث تشدید این موضوع شد. اکنون بعد از ۱۵ ـ ۱۶ سال یکی از سیاست‌های دولت سیزدهم رسیدگی به مناطق محروم و روستایی و از طرفی مهاجرت معکوس، باعث شد در شورای معاونان تصمیم بگیریم که مدرسه شهدای وردیج دوباره بازگشایی شود. ۲۵ دانش‌آموز در مقطع ابتدایی و ۵ نفر هم در مقطع متوسطه مشغول تحصیلند. این دانش‌آموزان تا قبل از بازگشایی مدرسه روستا به مدارس شهرک شهیدخرازی و شهرک دانشگاه شریف مراجعه می‌کردند. در این مدرسه ۲ آموزگار و همچنین مدیر مدرسه هم به دانش‌آموزان آموزش می‌دهد. اگر جمعیت روستا زیاد شود، فضا و محوطه و همچنین تعداد نیروها هم افزایش می‌یابد.»

خیال آسوده خانواده‌ها
به اعتقاد «علی سلطانی» دهیار روستای وردیج دو علت باعث تعطیل شدن این مدرسه شده بود: «دلیل نخست این مشکل، مهاجرت اهالی به شهر برای داشتن حداقل‌ امکانات رفاهی و آموزشی بود. همچنین مساعد و مطلوب نبودن شرایط ساختمان مدرسه نیز دلیل دیگر است که باعث تعطیلی مدرسه شد. اکنون به کمک خیرمدرسه‌ساز، مدرسه را مرمت و نوسازی کرده‌ایم، البته نه تخریب و نوسازی. اکنون ۳۰ دانش‌آموزان دختر و پسر در مقطع ابتدایی و راهنمایی با حمایت اداره آموزش و پرورش مشغول تحصیل هستند.

با این اقدام برخی از اهالی که به شهر مهاجرت کرده بودند، برگشتند. این روستا تا اولین مدرسه در محدوده شهری که در منطقه ۲۲ واقع شده نزدیک به ۹ کیلومتر فاصله داشت. به همین خاطر یکی از نگرانی‌ها و دغدغه‌های اهالی تردد دانش‌آموزان به ویژه در فصل بارندگی از جاده کوهستانی و ناهموار این محدوده برای رفتن به مدارس شهر بود که با بازگشایی این مدرسه خیال خانواده‌ها نیز آسوده شد و از این اتفاق استقبال کردند.»

پای خیران در میان است
مدرسه شهدای وردیج توسط «احمد قفلی» برادرزاده «ناصر قفلی» رئیس جامعه خیران مدرسه‌ساز کشور مرمت و بازسازی شده است. رئیس جامعه خیران مدرسه‌ساز کشور هدف از این اقدام را ترویج و افزایش فرهنگ مقدس مدرسه‌سازی عنوان می‌کند و در این باره می‌گوید: «این مدرسه در سال ۱۳۶۹ بنا شد اما به دلیل نداشتن زیرساخت مناسب بیش از ۱۵ سال است که تعطیل بوده و فعالیتی ندارد. این مدرسه با هزینه بالغ بر یک میلیارد تومان بازسازی و در سال تحصیلی جدید به دانش‌آموزان این روستا اهدا شد. خوشحالم که واسطه این امر خیر بودم و مدرسه‌ای که سال‌ها به دلیل فرسوده بودن و نداشتن امکانات فاقد دانش‌آموز بود، امروز میزبان فرزندان این سرزمین است. اکنون مدرسه شهدای وردیج در مقطع ابتدایی دوره اول و دوم میزبان دانش آموزان این محدوده است.»

به دنبال افزایش سرانه‌های خدماتی و آموزشی
همت خیران از یک سو و پیگیری‌های دهیاری و مدیریت شهری نیز از سوی دیگر باعث شد تا بعد از ۱۵ سال دانش‌آموزان در روستای خودشان پشت میز و نیمکت مدرسه بنشینند. «حسین هوشیار» معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری منطقه ۲۲ به تدابیر و اقدامات انجام شده برای بازگشایی این مدرسه اشاره می‌کند و می‌گوید: «در این دوره از مدیریت شهری توجه ویژه‌ای به افزایش سرانه آموزشی در این منطقه غربی پایتخت صورت گرفته است. برای مثال برای ساخت مدارس جدید چندین قطعه زمین رایگان به اداره آموزش و پرورش منطقه واگذار شده است.

در همین راستا چند ماه گذشته در بازدید از روستای وردیج ساکنان این منطقه خواستار راه اندازی مجدد مدرسه در روستا شدند. با همکاری و همیاری خیران مدرسه‌ساز و پیگیری‌های شهرداری منطقه، دهیاری و شورای روستا این مدرسه پس از ۱۵سال دوباره راه اندازی شد. اکنون با راه اندازی این مدرسه شاهد آن هستیم که دانش آموز روستا در مقاطع مختلف در همین محل سکونت‌شان به تحصیل مشغول شده اند و دیگر نیاز به تردد از جاده ناایمن ندارند. همچنین با راه‌اندازی مجدد این مدرسه، دانش آموزان ساکن در روستای «واریش» که در شمال روستای «وردیج» واقع شده است نیز می‌توانند از این فضای آموزشی بهره‌مند شوند. این اقدام کمک بسزایی به آبادانی روستا و کاهش مهاجرت کرده است.»




نظر شما


logo

نظر سنجی

اخبار را از کدام کانال دنبال میکنید؟
logo logo logo logo logo logo logo logo logo
ایجاد گذرهای گردشگری در مناطق ۲۲ گانه تهران

ایجاد گذرهای گردشگری در مناطق ۲۲ گانه تهران

تهران رسانه | در تمامی مناطق ۲۲ گانه، ایجاد گذرهای تندرستی و یا مسیرهای گردشگری در دستور کار مدیریت شهری دوره ششم بوده است.

ارزیابی ایمنی هتل ها در تهران

ارزیابی ایمنی هتل ها در تهران

تهران رسانه | با توجه به اینکه هتل‌ها محل تجمع مردم است، به صورت ویژه ارزیابی ایمنی شده اند.

جایزه جهانی به شهرداری تهران رسید

جایزه جهانی به شهرداری تهران رسید

تهران رسانه | پروژه زیست محیطی شهرداری تهران موفق به دریافت بیست و دومین جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر (LivCom) شد.

طراحی و اجرا توسط: طراحی سایت تهران طراحی سایت طراحی سایت