آگهی رسانه؛
چگونه بروز سرطان در بدن مشخص می شود؟
تهران رسانه | آزمایش CEA از جمله مواردی است که میتواند به تشخیص بیماری سرطان کمک بزرگی کند، اگر قصد دارید تا با نحوه انجام این آزمایش و تفسیر آن آشنا شوید، ادامه مطالب را دنبال نمایید.
سرطان؛ بیماری که حتی با شنیدن نام آن ترس و واهمه درون انسان شکل میگیرد. اما در دنیای امروز با توجه به پیشرفت علوم پزشکی و استفاده از شیوههای درمانی نوین، بسیاری از انواع سرطان قابل درمان شده است. تعداد زیادی از افراد مبتلا به این بیماری میتوانند پس از سپری کردن دوران درمان خود به راحتی زندگی خود را ادامه دهند. آزمایش CEA از جمله مواردی است که میتواند به تشخیص بیماری سرطان کمک بزرگی کند. اگر قصد دارید تا با نحوه انجام این آزمایش و تفسیر آن آشنا شوید، ادامه مطالب را دنبال نمایید.
آزمایش CEA چیست؟
CEA نوعی آنتی ژن موجود در خون است که مقدار آن در افراد بزرگسال به کمترین میزان خود میرسد. چنانچه مقدار آن از حد مجاز و نرمال بیشتر باشد، ممکن است فرد به سرطان مبتلا شده باشد. برای پاسخ به پرسش آزمایش CEA چیست؟ میتوان گفت به منظور شناسایی و مدیریت انواع سرطان تجویز میشود.
یکی از انواع سرطان، مربوط به دستگاه گوارش، روده بزرگ و راستروده است. هرگاه افراد با احساس درد متداوم در ناحیه شکمی خود مواجه باشند و یا در رنگ و شکل مدفوع به صورت تکرار شونده تغییراتی را مشاهده کنند، میتوان گفت احتمال دارد که به سرطان روده ابتلا پیدا کردهاند. علاوه بر این، کاهش وزن شدید به صورت یک باره و احساس خستگی و ضعف شدید از دیگر نشانههای این بیماری در فرد است.
آزمایش CEA که با تومورهای مارکر سروکار دارد، نوعی آنتی ژن موجود در خون را اندازهگیری میکند. سلولهای تومور سرطانی با گسترش در بدن فرد به تولید این آنتی ژنها میپردازند. در برخی موارد این آنتی ژنها در خون آزاد شده و در صورت بالا رفتن مقدار آنها از حد نرمال با تشخیص پزشک میتوان گفت فرد به بیماری سرطان دچار شده است و یا در صورت ابتلای قبلی نشان میدهد که سرطان در بدن پخش شده است.
چه زمانی باید آزمایش CEA انجام شود؟
از آزمایش CEA با اهداف مختلف میتوان استفاده کرد. چنانچه شما دارای نشانهها و علائم سرطان باشید، پزشک برای اطمینان خاطر این آزمایش را تجویز میکند. انجام CEA به پزشک کمک میکند تا نوع سرطان را تشخیص داده و میزان تأثیرگذاری درمان بر روی آن را تخمین بزند.
علاوه بر این برخی از افراد که در گذشته مبتلا به سرطان بودهاند و با استفاده از شیوههای درمانی متفاوت مانند جراحی، شیمی درمانی، پرتو درمانی و یا ترکیبی از هر سه توانستهاند با بیمار مقابله کرده و آن را از بین ببرند، آزمایش CEA را برای تشخیص اینکه سرطان مجدد عود کرده یا خیر به کار برده میشود.
یکی دیگر از زمانهایی که آزمایش CEA انجام میشود به منظور شناسایی نوع سرطان است. نکته قابل توجه این است که تنها برخی از سرطانها مانند سرطان روده بزرگ، راست روده، پستان، دستگاه گوارش، کبد، ریه، تخمدان، پانکراس و پروستات هستند که میزان آنتی ژن CEA را در خون تولید و افزایش میدهند.
چگونه تفسیر آزمایش CEA انجام میشود؟
آنتی ژن CEA نوع پروتئین موجود در بافت جنین است که همراه با رشد جنین در رحم مادر وارد خون او شده و به میزان بالایی تولید میشود. وجود CEA در این شرایط کاملاً بیخطر است. هنگامی که نوزاد متولد میشود، مقدار CEA خون رفتهرفته کاهش پیدا کرده و در دوران بزرگسالی به حد نرمال خود و یا شاید کمتر از آن میرسد.
در اکثر سرطانهای مربوط به روده بزرگ و سرطانهای دستگاه گوارشی مانند کبد، کیسه صفرا، لوزالمعده و سینه، مقدار این آنتی ژن از حد مجاز بالاتر خواهد بود. چنانچه آزمایش CEA در بهترین زمان و قبل از پیشرفت بیماری سرطان انجام شود، میتواند در شناسایی نوع آن و البته استفاده از روشهای درمانی برای مقابله با سرطان مؤثر واقع شود.
تفسیر آزمایش CEA به پزشک متخصص کمک میکند تا بتواند بر اساس نوع سرطان تشخیص داده شده بهترین نوع درمان را در پیش گرفته و وضعیت بیمار را تحت کنترل خود در بیاورد.
رنج نرمال آزمایش CEA چقدر است؟
بالاترین میزان CEA موجود در خون کمتر یا برابر با ۵ نانو گرم در میلیمتر است. در بسیاری از افراد سالم این میزان کمتر هم میتواند باشد. در افرادی که در گذشته به سرطان مبتلا بوده و دوران نقاهت خود را سپری کردهاند، مقدار عددی CEA در آزمایش خونشان بین یک تا چهار ماه پس از اتمام سرطان و خارج شدن سلولهای آن از داخل بدن به حالت نرمال باز میگردد.
شرایط انجام تست CEA چیست؟
علائم و نشانههایی وجود دارند که در صورت مشاهده آنها میتوانید به منظور انجام آزمایش CEA و تشخیص اولیه سرطان به پزشک مراجعه کنید.
کاهش وزن شدید به صورت ناگهانی
احساس ضعف و خستگی بیش از اندازه
مشاهده خون در مدفوع به صورت تکرار شونده
تغییر رنگ و شکل مدفوع
احساس درد در ناحیه شکم، نفخ و گرفتگی
تمامی موارد گفته شده نشانههایی از بالا بودن مقدار آنتی ژن CEA در خون هستند که در تشخیص و درمان سرطان نقش به سزایی دارد. نمونه خون معمولاً از رگهای بازو گرفته میشود.
هومکا و انجام آزمایش CEA در منزل
اگر شما هم علائم وجود سرطان را در خود مشاهده کردید، میتوانید با مراجعه به پزشک، آزمایش CEA را انجام دهید. چنانچه فرصت حضور در مطب را نداشته یا امکان خارج شدن از منزل را ندارید، میتوانید تنها با یک تماس با هومکا و ثبت درخواست انجام آزمایش در منزل، به آسانی و بدون صرف وقت و هزینه رفتوآمد، آزمایش CEA را تحت پوشش بیمه پایه و تکمیلی و در منزل انجام دهید.
مجموعه هومکا، انواع خدمات آزمایش در منزل را در استان تهران و سایر شهرهای، شیراز، اصفهان، کرج، تبریز، رشت، اهواز، قزوین و مشهد ارائه میدهد. شما میتوانید با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس گرفته یا با مراجعه به سایت هومکا به آدرس www.homeca.ir آزمایش مورد نظر خود را ثبت نمایید تا در اسرع وقت آزمایش شما در منزل صورت گیرد.
- شنبه 1401/04/25 05:15
- گروه خبری : تریبون
- کد خبر : 5604
- چاپ
- منبع : تسمینو