کتاب رسانه؛
افتتاح کتابفروشی و کافه کتاب نشر شنایا در تهران
تهران رسانه | به تازگی کتابفروشی و کافه کتاب نشر شنایا به مدیریت فاطمه شادی و ایوب شمسی در خیابان بزرگمهر خیابان نریمان تهران افتتاح شده است.
به گزارش تهران رسانه ؛ ایوب شمسی درباره این کتابفروشی به مهر گفت: «شنایا» اسم اصیل فارسی برای دختران است به معنای همه چیز دان. ما چند کتابفروشی زنجیرهای در ایستگاههای مترو و برخی از پاساژها داریم و اگر خداوند یاری کند قصد داریم در هر منطقهای که مردم محلی آنجا نیاز به فضای کوچکی برای دسترسی به کتاب داشته باشند، شعبهای افتتاح کنیم، فارغ از اینکه بازدهی مالی خاصی برای داشته باشد یا نداشته باشد؟
وی افزود: به همراه خانم فاطمه شادی برنامهریزیهایی برای رسیدن به اهدافمان انجام دادهایم و قصد داریم در آیندهای نزدیک به این هدفها برسیم. از شعب مختلف کتابفروشیهایمان فعلا توانستیم دو شعبه را به کافه کتاب تبدیل کنیم. معمولا وقتی اسم کافه کتاب در ایران یا تهران به میان میآید منظور بیشتر یا کتابفروشیای است که یک دستگاه قهوه ساز هم دارد یا اینکه کافهای است که در آن به عنوان دکور چند تا قفسه کتاب هم چیده شده است. به عبارتی یا کاربریاش کاملا کافه است و دکورش کتاب، یا کاربریاش کاملا کتابفروشی است با داشتن یک دستگاه قهوه ساز. تصمیم ما این است که به معنی واقعی کلمه کافه کتاب را پیش ببریم و مخاطبان ما هرچند که یک نوشیدنی هم در خدمتشان هستیم، درگیر کتاب باشند. یعنی یا نویسنده، مترجم و ویراستار باشند یا ناشر و کتابفروش و یا کتابخوان حرفهای. دوست داریم اینجا پاتوقی شود برای نوشتن و خلق اثر.
شمسی ادامه داد: ما دوستان کتابخوانی داریم که در اصل آنها ما را به تاسیس کافه کتاب راغب کردند و به ما امیدواری دادند. این دوستان در نقاط مختلف شهر پراکنده هستند و به ما گفتند که اگر چنین کتابفروشی را راه اندازی کنید بهترین مکان برای ماست که در آن بتوانیم کتاب بخوانیم و از لحظاتمان لذت ببریم و اگر استادی هم آنجا باشد که در روند کتابخوانی به مشکل برخوردیم و نیاز به توضیح او داشتیم بتوانیم از او سوال بپرسیم و استفاده کنیم.
مدیر کتابفروشی نشر شنایا اضافه کرد: در کنار اینها تصمیم داریم در محیط کافه کتاب ورکشاپهای ویراستاری، نویسندگی، ترجمه، نمایشنامه خوانی و... را هم برگزار کنیم، به همراه چیزی که شخصا دوست دارم و امیدوارم به خوبی بتوانیم آن را پیش ببریم یعنی دورههای کتابخوانی. دورههای کتابخوانی هم به این صورت است که چند نفر بیاید و یک نفر آنها کتاب را بخواند و توضیح دهد. در نهایت دوست داریم با این ایدهها محیط و اتمسفر شنایا را به سمت آفرینش ادبی و هنری سوق بدهیم. هدف ما این است که به محیطی برسیم که در آن آفرینش ادبی و هنری رخ بدهد و ما بگوییم که این کتاب یا کتابها فرزندان شنایا هستند حال چه خودمان آنها را منتشر کرده باشیم که ناشران دیگر. اگر برنامهها و ایدههایمان را به خوبی پیش ببریم میتوانیم سالها آینده بگوییم که این سلسله مباحث در جامعه فرهنگی و هنری کشور نقطه شروعش در شنایا بوده است. انشالله که به این نقطه خواهیم رسید.
ایوب شمسی در ادامه به برگزاری جلسات نقد کتاب در «شنایا» اشاره کرد و گفت: همچنین برای برگزاری جلسات رونمایی و نقد و همچنین جشن امضای کتابها برنامه ریزی کردهایم. در این جلسات فقط کتابهای نشر شنایا موضوع نخواهد بود. بلکه ناشران همکار نیز میتوانند کتابهای خود را برای برگزاری این جلسات به ما معرفی کنند. حتی ممکن است مولفان نیز کتابی را برای برگزاری جلسه به ما معرفی کنند و فرقی هم ندارد که تاریخ انتشار آن متعلق به چه سالی باشد؟ ما چندان به بعد مادی و اقتصادی این برنامهها توجهی نداریم و این بحث صرفا تاحدی برای ما اهمیت دارد که چراغ این کتابفروشی روشن بماند و به هدفش که آفرینش ادبی است، برسد.
- چهارشنبه 1401/04/08 03:56
- گروه خبری : فرهنگ
- کد خبر : 5572
- چاپ
- منبع : مهر