گردشگری رسانه؛
شهریار منطقه ای غنی از جاذبه های باستانی
تهران رسانه | شهرستان شهریار در غرب تهران منطقه ای غنی از جاذبه های باستانی و تاریخی با آب و هوای مناسب برای میزبانی از گردشگران نوروزی است.
به گزارش تهران رسانه ؛ محور تهران- شهریار در طول سال به واسطه حضور شهریاریها در تهران برای کار و عوامل دیگر همواره یکی از محورهای پر تردد استان تهران محسوب میشود، اما در ایام نوروز این محور کاهش قابل توجه ترافیک را شاهد است، هرچند نه تنها شهریار، که جمعیت استان تهران در ایام نوروز با کاهش مواجه است، اما باید بدانیم، شهریار به عنوان نگین سرسبز غرب استان تهران، جاذبههای متعددی برای گردشگری، تفریح و گذراندن نوروزی خاطره انگیز دارد.
شهریار یکی از خوش آب و هوا ترین مناطق تهران، با برخورداری از باغها و اماکن سر سبز متعدد است، که هم جاذبه گردشگری طبیعی دارد و هم بیش از ۱۰۰ اثر باستانی و قابل توجه در این منطقه برای گردشگران خودنمایی میکند.
«تخت رستم» شهریار، جاذبهای باستانی و طبیعی که در غرب استان تهران جا خوش کرده است
«تخت رستم» یکی از مهمترین جاذبههای تاریخی و باستانی شهریار است، کوه مخروطی شکل که با وجود اثری از آتشکدههای ساسانی در دامنه خود (که در سال ۱۳۱۶ با شماره ۳۰۳ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.) جلب توجه میکند و از ویژگیهای این کوه میتوان، به بکر بودن طبیعت اطراف آن، تنوع سنگهای آتشفشانی و قرار داشتن در محدوده آثار تاریخی چند هزار ساله اشاره کرد.
«تخت رستم» در نزدیکی روستای قجر در بخش «جوقین» و در نزدیکی قلعه «جوقین» در دامنه کوه و مربوط به دوره ساسانی و اشکانی قرار دارد و با سفر به این کوه میتوانید، علاوه بر بازدید از آتشکده باستانی و تاریخی از گردشگری طبیعی این منطقه لذت برده و در جوار کوه «تخت رستم» به تفریح بپردازید.
قلعه «دهشاد»؛ زیبایی معماری ایرانی
پس از گشت و گذار در «تخت رستم» شاید بخواهید، از تنها قلعه روستایی ایران که هنوز مردم در آن ساکن هستند، نیز بازدید کنید، منظور ما قلعه «دهشاد» با نزدیک به ۱۴ هزار متر مربع مساحت است، در مورد قلعه «دهشاد» که به قلعه «مفید» هم معروف است، باید بگوییم، که در ۱۰ کیلومتری شرق شهریار و نزدیک به شهر باغستان واقع شده است، که اصلاً شباهتی به یک قلعه متروک و تاریخی ندارد، بلکه همچنان زنده و محلهای پر جمعیت است، هرچند که داخل قلعه خانواری زندگی نمیکند، اما اطراف قلعه زندگی در جریان است.
این قلعه به دو بخش بالا و پایین تقسیم شده و قدمت آن به اوایل دوران قاجاریه باز میگردد و از یک ورودی در ضلع شرقی و چهار برج دیده بانی در چهار گوشه قلعه برخوردار است، سقف این قلعه نیز به صورت ذوزنقه است و دو طاق نما در دو سمت سقف قلعه با بارویی به ارتفاع ۵/۸ متر با چینههایی به ضخامت ۵۵ سانتی متر دارد، که مکان مناسبی برای علاقمندان به معماری است.
کنگرههای نیم دایره این قلعه با شعاع ۴۰ سانتی متر ساخته شده و سطح آن با اندود ضخیم کاهگل پوشانده شده است، تا هر بینندهای را بر سر ذوق آورد، این قلعه در تاریخ اول شهریور ۱۳۸۲ با شماره ۹۹۰۰ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
روایت قلعه؛ از «مشارالسلطنه» تا «حبیب الله مفید»
یکی از ساکنان قدیمی قلعه در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص این قلعه اظهار داشت: این قلعه در زمان قاجار توسط یکی از نزدیکان دربار به نام «مشار السلطنه» با حمایت درباریان و به زور تصرف شد، اما پس از چندی جایگاه خود در دربار را از دست داد و به قتل رسید و فردی به نام «حبیب الله مفید» اداره قلعه را بر عهده گرفت، او این قلعه را برای کارگران کارخانه اش خرید، در زمان وی اوضاع زندگی ساکنان قلعه و نیز وضع قلعه بهتر شد.
وی که نادر نام داشت، اضافه کرد: مالک قلعه تا زمان اصلاحات ارضی همین حبیب الله مفید بود و پس از آن به هر کارگر قدری زمین داد، تا خانههایشان را بیرون قلعه بسازند و قلعه تقریباً خالی شد، قلعه «دهشاد» در گذشته بسیار زیباتر بود، چهار دروازه در شمال، جنوب، شرق و غرب داشت و نگهبانان در چهار برج دیده بانی کاهگلی از این قلعه محافظت میکردند.
در قرن گذشته و با شکل گیری شهرنشینی نوین، هر روز نقش قلعهها کمرنگ و کمرنگتر شد، اما نمیتوان از زیباییهای تاریخی و معماریهای این قلعهها چشم پوشید و نسبت به آنها بی توجه بود، بر همین اساس به شما توصیه میکنیم، نوروز ۱۴۰۱ از شهر باستانی و تاریخی شهریار غافل نشوید.
- چهارشنبه 1401/01/10 10:24
- گروه خبری : فرهنگ
- کد خبر : 5389
- چاپ
- منبع : مهر