آغاز سرشماری پاییزه حیات وحش در استان تهران

افزایش۱۲میلیونی جوجه ریزی در استان تهران

برخورد با عوامل مراکز غیرمجاز سقط جنین در استان تهران

انتصاب سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران

یک شنبه 1403/09/04

آقامیری اظهار کرد؛

ریزش گودها در گوشه و کنار شهر تهران

تهران رسانه | ریزش گودها در گوشه و کنار شهر تهران موضوعی است که علی رغم تحمیل خسارات مالی و جانی در سال‌های اخیر کماکان آنگونه که شایسته است به آن توجه نشده است.

ریزش گودها در گوشه و کنار شهر تهران

به گزارش تهران رسانه ؛ عضو شورای شهر تهران گفت: با توجه به وضعیت گودبرداری های تهران بخصوص گودهای رها شده در سطح شهر، ضروریست شهرداری تهران در اسرع وقت لیست تمام گودهای پرخطر و گزارشی از اقدامات انجام شده در خصوص ایمنی و رفع خطر از گودهای مذکور را به شورای شهر ارائه دهد.

حجت االسلام ولمسلمین سید محمد آقامیری در سی و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران افزود: پیش تر در خصوص گودهای پرخطر به صورت مقطعی به شهراری تهران تذکر داده شده اما این تذکر ناظر بر مصوبه شورای قبل که در مرداد ماه سالجاری به تصویب و به شهرداری ابلاغ شده، بود و به شهرداری مهلت داده شد که در این فرصت اقداماتی را انجام دهند اما متاسفانه با پیگیری هایی که صورت گرفته خبری از گزارش ها در این خصوص نیست.

وی افزود: در بخشی از مصوبه آمده افزایش قیمت زمین در تهران باعث شده در بسیاری از پروژه ها مالکان و سازندگان در صدد استفاده هر چه بیشتر از فضای زیرزمین ترغیب شوند از سوی دیگر نبود قانون مشخص در محدودسازی این امر باعث شده که گودهای عمیق و خطرناک در شهر تهران روز به روز افزایش یابد، احداث گودی به عمق ۷۰ متر در شمال تهران خود گویای بسیاری از مسائل است.

آقامیری تاکید کرد: ریزش گودها در گوشه و کنار شهر تهران موضوعی است که علی رغم تحمیل خسارات مالی و جانی در سال‌های اخیر کماکان آنگونه که شایسته است به آن توجه نشده و وقوع اتفاقات ناگوار هرازگاهی توجهات را به این موضوع معطوف و بعد از مدتی به فراموشی سپرده می شود.

وی اذعان داشت: وجود گودهایی که بسیاری از آنها در مدیریت شهری قبلی بعضا بدون طی فراینده های قانونی و اخذ مجوز ایجاد شده تبدیل به یکی از مخاطرات جدی شهر تهران شده است، از سوی دیگر ارائه آمارهای متفاوت از وجود گودهای پرخطر توسط افراد و سازمان های مختلف حکایت از نداشتن شناخت یا نبود تعریف جامعه و اطلاعات مکفی دست اندرکاران امر دارد.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: علی رغم تلاش های خوبی که در این سال‌ها صورت گرفته ولی طولانی شدن تدوین سازو کارهای مربوطه و اجرایی کردن آن باعث شده که همچنان موضوع ارتقای ایمنی گودها یکی از دغدغه های شورا و مدیریت جدید باشد.

وی یادآور شد: با هدف ارتقا ایمنی و جلوگیری از رها شدن گودها مصوبه ارتقای ایمنی، تخریب و گودبرداری های ساختمانی شهر تهران ابلاغی به شماره ۶۷۴ ۱۶۰/۱۷۱۶/۲۳ مورخ ۱۷ بهمن ماه سال ۱۳۹۱ پس از اصلاح و به روز رسانی آن در راستای اجرای مبحث هفتم مقررات ملی ساختمان در ۵ مرداد سال جاری مشتمل بر هشت ماده و هشت تبصره به تصویب شورای اسلامی شهر تهران رسید و طی نامه ای در ۸ مردادماه سال جاری به شهرداری تهران برای اجرا ابلاغ شده است.

آقامیری افزود: در این اصلاحیه به برخی از وظایف شهرداری تهران به منظور افزایش ایمنی در مراحل تخریب گودبرداری، ایمنی سازی، رفع خطر ناشی از گودهای رها شده و ایجاد وحدت رویه در هنگام سوانح ناشی از گودبرداری اشاره شده است.

وی خاطرنشان کرد: در اصلاحیه این مصوبه آمده براساس ماده ۲، شهرداری تهران موظف به جلوگیری از صدور هرگونه پیش پروانه و مجوز برای شروع عملیات تخریب، گودبرداری قبل از طی صدور پروانه ساختمانی، جلوگیری از شروع به کار و ادامه عملیات گودبرداری و ساختمانی تا هنگام انجام کلیه اقدامات مشخص شده در مصوبه فوق از جمله تعیین وضعیت همجواری ها، ایمن سازی های محدوده اطراف گود، بازرسی از گود توسط عوامل شهرداری تهران وفق دستورالعمل های در نظر گرفته شده و ثبت نتایج در سامانه ناحیه محوری و جلوگیری از ادامه عملیات گودبرداری در صورت مشاهده تخلفات و اشکالات اجرایی، برگزاری آموزش های تخصصی لازم برای کارشناسان شهرسازی نواحی به صورت مستمر است.

آقامیری بیان کرد: در خصوص گودهایی با خطر زیاد شهرداری موظف شده اقداماتی نظیر اخذ برنامه زمانبندی اجرایی به تفکیک مراحل اجرایی و صورت جلسه مشترک و هماهنگی بین نمایندگان و ثبت آنها در پرونده ملک به صورت سیستمی، اخذ تضمین بانکی برای کلیه گودها به هنگام صدور پروانه ساختمانی و اخذ تعهد محضری از صاحب کار را انجام دهد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: در راستای ماده سه این مصوبه، شهرداری تهران موظف است سازو کار لازم را برای الکترونیکی کردن ارائه خدمات ظرف مدت حداکثر ۲ ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این مصوبه فراهم کند.

آقامیری گفت: طبق ماده چهار این مصوبه به منظور ساماندهی، ایمن سازی و رفع خطر ناشی از گودهای رها شده موجود در سطح شهر تهران شهرداری موظف است با همکاری سازمان استان گودهای رها شده موجود را از حیث خطر الویت بندی و لیست آن را برای پیگیری به اداره حقوقی شهرداری ارسال کند تا ظرف مدت حداکثر سه ماه نسبت به اقامه دعوی به دستگاه قضا، در راستای تعیین تکلیف گودهای رها شده و الزام مالک و مالکان به ایمن سازی اقدام کند و نسبت به ایجاد فرایند سیستمی گودهای رها شده و بانک اطلاعات ظرف حداکثر دو ماه در سامانه مرتبط شهرداری تهران اقدام و به طور مستمر بهنگام سازی کند.

به گفته وی شهرداری تهران موظف است ظرف حداکثر سه ماه از تاریخ لازم اجرا شدن مصوبه گودهای پر خطر، دستورالعمل های راهنما کامل این مصوبه را با رعایت موازین حقوقی و فنی تدوین کند.

رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به تذکر آقامیری با ابراز امیدواری در خصوص پیگیری این موضوع گفت: نمونه هایی از ریزش گودها و تاثیر منفی آنها در زمین های اطراف اتفاق افتاده که شهرداری ناگزیر شد با یک دستورالعمل خاص این گودها را پر کند.

مهدی چمران افزود: موضوع کلی گودهای پرخطر به شهرسازی مربوط می شود اما پیگیری آن را باید بخش حقوقی انجام و هر دو بخش باید در این خصوص پاسخگو باشند.




نظر شما


logo

نظر سنجی

اخبار را از کدام کانال دنبال میکنید؟
logo logo logo logo logo logo logo logo logo
ایجاد گذرهای گردشگری در مناطق ۲۲ گانه تهران

ایجاد گذرهای گردشگری در مناطق ۲۲ گانه تهران

تهران رسانه | در تمامی مناطق ۲۲ گانه، ایجاد گذرهای تندرستی و یا مسیرهای گردشگری در دستور کار مدیریت شهری دوره ششم بوده است.

ارزیابی ایمنی هتل ها در تهران

ارزیابی ایمنی هتل ها در تهران

تهران رسانه | با توجه به اینکه هتل‌ها محل تجمع مردم است، به صورت ویژه ارزیابی ایمنی شده اند.

جایزه جهانی به شهرداری تهران رسید

جایزه جهانی به شهرداری تهران رسید

تهران رسانه | پروژه زیست محیطی شهرداری تهران موفق به دریافت بیست و دومین جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر (LivCom) شد.

طراحی و اجرا توسط: طراحی سایت تهران طراحی سایت طراحی سایت