با حضور مسئولان؛
افتتاح نمایشگاه دائمی دیوان محاسبات استان تهران
تهران رسانه | نمایشگاه دائمی دیوان محاسبات استان تهران با هدف افزایش آگاهی عمومی نسبت به اهم اقدامات نتایج و دستاوردهای دیوان و تجزبه و تحلیل آثار و پیامدهای آن و اخذ نقطه نظرات و پیشنهادهای ذینفعان دیوان محاسبات کشور افتتاح شد.
به گزارش تهران رسانه ؛ در آیین افتتاح این نمایشگاه، مدیران کل هماهنگی استانها و امور مجلس دیوان محاسبات کشور و مدیر کل و معاونین و تعدادی از کارگنان دیوان محاسبات استان تهران حضور داشتند.
نماینده محترم مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در حاشیه افتتاح نمایشگاه دستاوردهای دیوان محاسبات ضمن تشکر از زحمات کارکنان محترم دیوان محاسبات استان تهران:
امروز چیزی که من دیدم حاصل زحمات مضاعفی بوده که با وجود مشکلات و محدودیت ها نطیر بیماری کرونا و .... چیزی افتخارآمیز بود. بحث تفریغ به موقع و یا حتی زودتر از موعدی که دارد اتفاق میافتد، بحث نظارت مستمری که دارد صورت میگیرد، این واقعا جای خوشحالی دارد، جای امیدواری که دیوان محاسبات یک پوست اندازی جدیدی انجام میدهد به لطف شما و حرکت جهادی که دوستان و همکاران دیوان انجام میدهند حقیقتا ستودنی است.
حرکت بیشتر به سمت فناوریهای جدید هم خیلی موضوعیت دارد. این نظارتهای مستمر (و بعدا برخط) با تکنولوژیهای روز و مدرن محقق میشود و خواهد شد. دیوان بایستی به آن سمتی برود که به صورت آنلاین دستگاهها و نهادها و وزارتخانه ها را زیر نظر بگیرید که چه مسیری دنبال میکنند و به عنوان ناظری که قصد مچگیری هم ندارد، یعنی ناظری که فقط قصد کمک دارد و وظیفه قانونی اش این است که کمک کند این قطار بودجه کشور در ریل خودش حرکت کند. این با استفاده از تکنولوژیهای روز و مدرن هست که محقق شده و خواهد شد به لطف الهی و کمک شما و تلاشها و مجاهدتهای شما و این واقعا ستودنی است. دیوان از این منظر مهم است که تنها ابزار مهم مجلس است که شبه قضایی هم هست و در درون خودش هیاتهای مستشاری و ابزار دادسرا و دادستان دارد که دادستان اش هم از کف صحن مجلس رای خودش را اخذ میکند و مشروعیت اش را از طریق مجلس و کف صحن مجلس و آرای تک تک نمایندگان به دست می آورد. این یک فرصت است برای اینکه مجلس نظارت کند واصلا یکی از فرصتهای قانونی نظارت مجلس است. اگر نظارت مجلس را دو قسم کنیم، قطعا قسم اول و شاید قسم مهم آن نظارت دیوان محاسبات خواهد بود. و بعداز آن نظارت خود کمیسیونها و تک تک ما نمایندگان و دستگاههایی که در درون خود مجلس است و سازوکارهایی که در درون خود مجلس است. یعنی درواقع نظارت دیوان به اندازه کل آنها و یا حتی فوق همه آنها به صورت تخصصی موضوعیت دارد. لذا از این منظر یک فرصت بسیار جدی است.
اگر دیوان محاسباتی داشته باشیم قوی و پویا که با تکنولوژیهای روز دنیا و تکنولوژیهای مدرن کار خودش را جلو ببرد، ما میتوانیم یک نظارت قوی داشته باشیم در دستگاهها و سازمانها و نهادها که اینها هم وظایف خودشان را خوب انجام بدهند. کل اینها در خدمت سیستم است. در تئوریهای ساختی-کارکردی، ساختارها (یک ساختار میتواند یک state یا کشور باشد و یا یک مجموعه کوچکتر) اجزایی دارند و هر کدام از این اجزا در جای خود یک نقش و یک کارکرد دارند. این نقشها و کارکردها اگر در ارتباط متقابل با هم و در کنار هم باشند، کلیت سیستم به جلو میرود. لذا بحث دیوان محاسبات و نظارت دیوان محاسبات در درون state به معنای کلیت کشور و همچنین دستگاهها و نهادها هم همین نقش را دارد. این ظرفیت را باید در درون مجلس قدر دانست.
اگر در بحث دیوان محاسبات، خلأهای قانونی وجود دارد، وظیفة ما هست و باید این خلأهای قانونی را با قانونگذاری پوشش دهیم. اگر دیوان محاسبات مشکلات دیگری دارد، این وظیفة ما هست که در این ارتباطِ متقابل و تعاملی که بین دیوان محاسبات و مجلس برقرار است، وظایفمان را در قبال دیوان محاسبات انجام بدهیم.
انشاالله این روندِ اصلاحِ برخی قوانین و طرحهایی که با کمک خود دیوان محاسبات نوشته شده (و در کمیسیون مربوطه که کمیسیون بودجه و محاسبات است در حال بررسی است) شروع شده و انشاالله این روند ادامه دارتر خواهد بود.
- پنج شنبه 1400/04/24 22:42
- گروه خبری : تریبون
- کد خبر : 4950
- چاپ
- منبع : تهران رسانه