شورا رسانه؛
پرسش از کاندیداهای شورای ششم شهر تهران؟
تهران رسانه | انتظار افکار عمومی بیشتر اینست که نظرات کارشناسی همراه آمار و ارقام مبتنی بر دادهها و اطلاعات روز ارائه شود و از کلی گویی و سیاستزدگی و تخریب مدیریت شهری فعلی اجتناب شود.
با نزدیک شدن به زمان تبلیغات کاندیداهای شورای ششم و قبلتر از آن ارائه نظرات مختلف کلی و جزئی، مرتبط و غیر مرتبط، تخریبی و تشریحی و .... انتظار افکار عمومی بیشتر اینست که نظرات کارشناسی همراه آمار و ارقام مبتنی بر دادهها و اطلاعات روز ارائه شود و از کلی گویی و سیاستزدگی و تخریب مدیریت شهری فعلی اجتناب شود و به اصطلاح بیان شود چی در چنته دارند.
در این راستا ۲۴ سوال زیر از سوی اینجانب مطرح میشود که از طریق این رسانه و یا در فضاهای مجازی انتظار میرود به آنها پاسخ داده شود. و من الله التوفیق
اقتصادی:1- با توجه به افزایش تورم، گرانی مسکن، افزایش سالانه عوارض شهرداری مخصوصا در حوزه ساخت و ساز، مشکلات اصناف به خاطر شرایط کرونایی و بسیاری موارد دیگر، مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر در دوره ششم چه اقدامات مؤثری میتواند و باید انجام دهد تا رضایت نسبی شهروندان در این موارد جلب شود و اصولاً آیا برنامهای برای این منظور مد نظر میباشد؟2- سالهاست از عدم همراهی دولتها در تأمین کامل بودجه کلان شهر تهران مخصوصاً در حوزه حمل و نقل صحبت و گلایه میشود. ساز و کار عملیاتی شما برای الزام دولت به اجرای تعهداتش چیست؟3- صحبت از بدهی شهرداری تهران به بانکها و سازمانهای مختلف مخصوصاً از بدهی انباشته مرتبط با دوره پیشین مدیریت شهری، زیاد است. میزان صحت و سقم این اخبار و میزان بدهی واقعی چقدر است و در نهایت چه برنامههایی برای این منظور مد نظر میباشد؟4- میزان تحقق درآمدهای پایدار شهرداری نسبت به درآمدهای ناپایدار در دوره قبل و حاضر به چه نسبتی است؟ و آیا رشد داشته است یا کاهش؟ و در نهایت اینکه چه ساز و کارهایی برای بهبود و ارتقای درآمدهای پایدار شهری مد نظر است؟
منابع انسانی:5- در خصوص مازاد کارکنان شهرداری تهران و اینکه در دوره پیشین جذب حداکثری و خارج از پستهای سازمانی صورت گرفته و بدنه فربهای را برای شهرداری ایجاد نموده و هزینههای مرتبط با حقوق و مزایا باعث رخوت در برنامهریزیهای سایر بخشها شده است و اینکه به هر حال تعدیل منابع انسانی چه از لحاظ انسانی و اخلاقی و چه از لحاظ شبکه ارتباطی این افراد یا مباحث امنیتی مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد؛ چه راهکارهایی مد نظر میباشد؟ این موضوع با برنامه سوم شهرداری تهران در خصوص وارهایی سالانه 6 درصد منابع انسانی تاکنون چگونه محقق شده و چگونه محقق خواهد شد؟6- مشکلات متعددی برای کارکنان رسمی و پیمانی شهرداری وجود دارد از جمله: نبود پستهای سازمانی برای بسیاری از کارکنان، حقوق و مزایای نامتناسب نسبت به دورههای قبل یا سازمانهای مشابه و... ، شما چه برنامهها یا راهکارهایی برای افزایش رضایت کارکنان مدیریت شهری دارید؟
فرهنگی و اجتماعی:7- حوزه اجتماعی و فرهنگی در دورههای پیشین مدیریت شهری، درخشش و رشد کمی و کیفی قابل توجهی داشت، در عین حال بسیاری از طرحها و مطالعات صورت گرفته همچنان مغفول ماندهاند و عملیاتی نشدهاند یا اثربخشی لازم را در تحقق اهداف حاصل نکردهاند. موضوعاتی مانند انواع آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد مخصوصاً موضوع محلههای هرندی و شوش، مطالعات اجتماعی – فرهنگی (اتاف) قبل از اجرای طرحها و الزام به بکارگیری پیوستهای آن، تحقق مشارکت حداکثری به واسطه طرح مدیریت محله (که متأسفانه حرف و حدیث برای این طرح و شیوه اجرای آن همچنان وجود دارد)، موضوع قانونی شدن شورایاری و یا تبدیل آن به انجمنها یا شورای محله و حفظ و ارتقای جایگاه آنها در عین رفع آسیبهای مترتب بر آن. صراحتاً در این حوزهها چه کم و کاستیهای صورت گرفته است؟ چه محدودیتهایی وجود دارد و چه اقداماتی میتوانید انجام دهید؟8- بنا به آمار رسمی، شاید اختلالات روانی در حدود 25 درصد افراد جامعه را مبتلا به خود کرده باشد. این آمار بنا به شرایط کرونایی، مشکلات اقتصادی، مشکلات و دعاوی سیاسی منعکس شده در اخبار رسمی و غیر رسمی و... بین زن و مرد، دختر و پسر و بین اقشار مختلف جامعه متفاوت است. با توجه به سیاستهای بهداشت روانی و اجتماعی شهرداری تهران، چه اقداماتی باید صورت میگرفته که نشده؟ چه کارهایی باید انجام داد و تعاملات مدیریت شهری با سایر نهادها و سازمانها در این خصوص چگونه باید باشد؟ شما چه راهکارهایی برای کاهش مشکلات روانی افراد جامعه شهری تهران دارید؟9- سازمانهای مردمنهاد به عنوان گروههایی که در بین مردم از اعتبار و اعتماد بالایی برخوردارند، حلقه وصل شناسایی مسئله، برنامهریزی و اقدام و تسهیل امور شهری بین مدیریت شهری و شهروندان هستند. در عین حال همواره در همه دورهها حتی در دورهقبل مدیریت شهری که شاهد تلاش زیادی در بکارگیری از تجربیات این سازمانها بودیم؛ مدیریت شهری تصدیگری خود بر برخی امور را از دست نداده و تعامل با این سازمانها مخصوصاً در برخی موارد با نگاه امنیتی و حتی سوداگرانه بودن متولین این سازمانها؛ مناسب نبوده است. به هر حال اگر قرار باشد مطابق با اسناد بالادستی مخصوصاً برنامه سوم شهرداری تهران از ظرفیت این سازمانها با حداکثر بهرهوری استفاده شود، اولا چه محدودیتها و یا آسیبهایی در این راه وجود دارد و دوم اینکه چه اقدامات بنیادین و عملیاتی باید صورت پذیرد؟10- با توجه به محدودیتهای کرونایی و آسیبهای مختلف جسمی و روانی و اجتماعی که بر افراد و خانوادهها وارد شده است، چه اقداماتی را برای کاهش آسیبهای ناشی از آن در حوزههای مختلف فراغت، شادیبخشی، روحیهبخشی، ورزش، تفریح و ... پیشنهاد دارید و میتوانید عملیاتی نمایید؟ 11- برای ارتقای فرهنگی و آموزش همگانی شهروندان، در تعامل با رسانهها مخصوصاً رسانههای نوین و تأکیداً رسانه صدا و سیما، که شهرداری مطابق با برنامههای توسعهای ملزم به ارائه آموزش و تعامل شده است؛ چه به صورت مستقیم و چه غیر مستقیم چه در قالب پیامهای موردی و یا آگهیهای انیمیشنی یا در فیلها و سریالها و... آنچه شاهد هستیم خیلی ظهور و بروز ندارد. برای این مهم چه پیشنهادهایی دارید؟
فضایی - کالبدی:12- صراحتاً در خصوص جمعیت قابل توجهی از اهالی شهر یعنی نابینایان، ناشنوایان، معلولین و جانبازان و... همچنان شاهد طرحهای بدون مطالعه و بعضاً بدون ارزیابیهای علمی و دقیق و حتی تکرار حداقل اقدامات در سطح معابر هستیم که با استانداردهای حداقلی هم در تضاد است. چه برنامههایی در این خصوص مخصوصاً ارتقای سطح دانش مجریان و ناظران دارید؟13- در جهت تحقق و عملیاتی کردن طرحهای توسعه شهری مخصوصاً ایجاد« بانک زمین» در شهرداری تهران چه اقداماتی صورت گرفته و چه کاستیهایی وجود دارد و اساساً چهکارهایی میتوانید انجام دهید؟14- یکی از معضلات بصری و هزینهبر برای شهروندان و شهرداری، نصب برچسبهای تبلیغاتی مخصوصاً برچسبهای خدمات لوله بازکنی است. با توجه به اینکه ظاهراً در دوره چهارم شورای شهر مطالعاتی توسط سازمان زیباسازی صورت گرفته است، چه تدبیر و راهکارهای عملیاتی، حقوقی، قضایی و حتی فرهنگی و آموزشی برای این موضوع و ذینفعان آن دارید؟
شهر هوشمند:15- خدمات دولت و شهر الکترونیک متناسب با نیاز روز جامعه جهانی و کشور پیش نمیرود و بروز نیست. بخش قابل توجهی از زیرساختها و خدمات به دولتها بر میگردد اما مطابق آنچه در چشمانداز سال 1404 و برنامههای توسعه شهرداری پیشبینی شده است، شهر هوشمند و خلاق و رقابت با شهرهای کشورهای منطقه در دستور کار بوده است اما چه در احساس و چه در ادراک و چه به عینه فاصله زیادی با حداقل چشمانداز و برنامه وجود دارد. در این خصوص چه کارهایی میتوانید انجام دهید و در تعامل با دولت چه کارهایی باید کرد؟16- یکی از کارهایی که بسیاری از شهرداریهای دنیا انجام میدهند تهیه بانکهای اطلاعاتی دقیق و بروز است که حتی از محل فروش داده و اطلاعات مخصوصاً امروزه که دادهکاوی و صنعت داده، رونق گرفته است به عنوان درآمد پایدار میتوان از آن بهره برد. جدای از مباحث اقتصادی آن در سرعتبخشی به مطالعه و اجرای طرحها و افزایش بهرهوری و کاهش دوبارهکاریها و جهت هوشمندسازی و به کارگیری صنعت داده توسط شهرداری تهران، چه کارهایی مد نظر است و اصولاً با آن اعتقادی دارید؟17- یکی از دغدغههای دورهای شهروندان، مربوط به انتخابات محلهای است که بنا به سوءاستفاده برخی، افراد از محلههای دیگر یا شهرهای دیگر برای انتخابات در یک محل بومی حضور به هم میرسانند، شاید یک راهکار ساده هوشمندسازی کدملی و یا کدی که محل سکونت محلهای شهروندان را ثابت نماید باشد. به طور کلی برای چنین مواردی چه ضرورتی مد نظرتان میباشد که علاوه بر بحث انتخابات در سایر حوزهها و ارائه خدمات به همشهریان هم بتوان از آن بهره جست؟
محیط زیست:18- از مهمترین مسائل محیط زیستی تهران بحث شیوههای جمعآوری زباله و معدوم یا بهره برداری مجدد در تبدیل آنهاست. انتظاری که از شهرداری معظم تهران میرود بروزرسانی خدمات متناسب با تکنولوژی جهانی است. از سوی بوی نامطبوع جنوب شهر تهران ظاهراً مهمان دائمی ما شده است. آیا اساساً کاری میتوان کرد و اگر بله چه کارهایی؟
ایمنی:19- مطابق با برنامه سوم، شهرداری موظف شد تا به منظور افزایش ایمنی و تابآوری و حفظ داراییهای شهر و شهرداری، اقدامات مؤثری را در تدوین دستورالعملها و شناسایی و الزام به ایمنسازی اقدام نماید. به نظر شما این مهم چه قدر محقق شده و اگر از برنامه عقب است چه موانعی وجود داشته است و چه راهکارهایی میتوانید برای تسریع در آن ارائه نمایید؟20- آیا ساز و کارهای بکار گرفته شده برای بافتهای مسکونی، پرهیز از ساخت و ساز بر روی گسلها یا مقاومسازی ساختمانها و اختصاص فضاهای امن در شهر کفایت دارد؟ پیشبینی شما از آسیبهای ناشی از بروز یک حادثه تلخ مانند زلزله در شهر تهران و مناطق و محلات آسیبپذیرتر چیست؟ آیا برنامه و اقدامات مؤثری در این راستا مد نظرتان میباشد؟
ترافیک:21- همواره این ضربالمثل که «کی بود کی بود من نبودم» در موضوع ترافیک شهر تهران وجود داشته و وجود سازمانهای تصمیمگیر و مجری در امر حمل و نقل و ترافیک، باعث حل نشدن این معضل بوده است. جدای از بحث مدیریت واحد یا یکپارچه شهری، چه راهکارهایی برای بهبود وضعیت ترافیکی شهر تهران در تعامل با سازمانهای مرتبط دارید که واقعاً بتوان گفت مثلاً پس از 4 سال از وضع موجود به وضع مطلوب برنامهریزی شده رسیدیم؟22- آیا طرح ترافیک چه آنچه در دورههای قبل اجرا شد و چه آنچه در دوره پنجم مدیریت شهری اجرا شد، طرحی کارساز و مناسب است؟ ایا طرح جایگزینی برای آن ندارید؟ مخصوصاً با توجه به اینکه ویروس منحوس کرونا حالا حالاها مهمان ناخوانده ماست، طرح متناسب با شرایط کنونی دارید؟
تعاملات برونسازمانی:23- برای ارتقای جایگاه شورای اسلامی شهر و خارج شدن از ظرفیت حداقلی که شورا را در حد شورای شهرداری تنزیل داده – که البته مبتلا به تمامی شوراهای شهر و روستا در کشور است – چه برنامهها و تعاملاتی با نهادها و سازمانهای دیگر مانند دولت، مجلس، شورای عالی استانها و وزارتخانههای مرتبط با خدمات شهری مد نظرتان است؟ و اینکه این موارد از حد شعارزدگی خارج شود و در تفویض اختیارات قانونی سازمانهای مختلف به شورای شهر، پاسخگو نمودن آنها، تعامل سازنده، حضور ضابطهمند شهردار در هیئت دولت، مطالبهگری شورا و... چه برنامههایی را پیشنهاد میکنید؟
سند چشمانداز تهران 1404:24- به طور کلی 4 سال تا پایان زمان چشمانداز 1404 شهر تهران باقی مانده است. یعنی همین دوره ششم مدیریت شهری که پیش رو داریم. شاخصهای مختلف در حدود 17- 18 سال پیش مد نظر قرار گرفتند و تهران را در همه ابعاد و شاخصها متصور شدند. با علم به اینکه معمولاً همه برنامههایی که در راستای چشمانداز ترسیم میشوند به طور کامل محقق نمیشوند در عین حال برای چند شاخص مطرح شده در چشمانداز چه اقداماتی را میتوانید بیان کنید که به یک حداقلهای نسبی و رضایتبخش برسیم؟
طرح از مصطفی پاکدلنژاد
- چهارشنبه 1400/03/19 09:14
- گروه خبری : جامعه
- کد خبر : 4879
- چاپ
- منبع : تهران رسانه