مدیریت شهری؛
راز آرام اداره کردن پایتخت فراموش کردن شهر است!
تهران رسانه | اداره آرام شهر تهران بزرگترین عملکرد مدیریت شهری در سال های اخیر بوده است!
به گزارش تهران رسانه ؛ درهفته های گذشته مشاور رسانه ای شهردار تهران درجریان انتشار رشته توئیت هایی درصفحه شخصی خود هم از آخرین نظر سنجی انجام شده از شهروندان تهرانی رونمایی کرد و هم با اشاره به مشکلات اداره شهر تهران حداقل در یکسال اخیر سعی کرد تا آخرین دستاوردهای مدیریت شهری کنونی رامورد بررسی قرار داده و در نهایت اینگونه نتیجه گیری کند که اداره آرام شهر تهران بزرگترین عملکرد مدیریت شهری در سال های اخیر بوده است!
نخستین مساله ای که رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در توئیت های خود به آن اشاره کرد، آخرین نظر سنجی ای بود که از پایتخت نشینان درباره نیازها و نظر آنها درباره نحوی اداره شهر تهران انجام شده بود.
نکته قابل تامل این توئیت ها این بود که غلامحسین محمدی اعلام کرد: 56.6 درصد تهرانی ها در آخرین نظر سنجی انجام شده از سوی شهرداری تهران به فروش زمین های شهری رای مثبت داده اند.
این نظرسنجی در حالی از سوی مشاور رسانه ای شهردار تهران آن هم در فضای مجازی منتشر شد که چندی پیش تصویب لایحه فروش املاک و زمین های شهری در شورای شهر با انتقادات بسیاری اعم از کارشناسان، رسانه ها و حتی اعضای شورای شهر تهران روبه رو شد.
به رغم آنکه در آن زمان شهردار تهران و معاون توسعه و برنامه ریزی شهری وی به رسانه ها اعلام کردند که داستان فروش این املاک و دارایی های شهری، پرداخت بدهی های مدیریت شهری سابق بوده است، اما در زمان تصویب این لایحه برخی از اعضای اصلاح طلب شورای شهر نسبت به تداوم این روند از سوی مدیران این دوره شهر تهران انتقاد کردند.
نخستین معترض این اقدام، عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر تهران بود که اعلام کرد که انجام این کار برای جبران کسری بودجه است.
بعد ازاین موج رسانه ای که برعلیه عملکرد اخیر شهرداری تهران به راه افتاد، مشاور شهردار تهران از نظرسنجی ای رونمایی می کند که در آن شهروندان تهرانی خواسته اند به جای عوارض شهری، شهرداری املاک و دارایی های شهر را برایتامین هزینه های جاری آن بفروشد.
اینکه چرا آقای مشاور ترجیح داده اطلاع رسانی از آخرین نظر سنجی ای که به سفارش شهرداری تهران انجام شده را در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر انجام دهد، خود جای سوال دارد.
محمدی در ادامه توئیت های دنباله دار خود اعلام کرده است: ۸۶.۲ درصد تهرانیها خواهان حفظ باغها هستند و ۷۲ درصد نظارت شهرداری بر استفاده از خانههای تاریخی را مطالبه میکنند. این در حالی است که ۶۵ درصد توسعه حمل و نقل عمومی مثل مترو را راه حل کنترل ترافیک میدانند و ۵۷ درصد خواهان پیاده محوری و گسترش خطوط دوچرخه سواری در شهروند و توجه به پروژه های محلی استقبال می کنند.
به اعتقاد مشاور رسانه ای شهردار تهران؛ گسترش گرمخانه ها و حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی در میان ساکنان تهران ۵۲ درصد طرفدار دارد ولی ۴۷ درصد از شهروندان هم خواهان برخورد با معتادان و حذف آنان از خیابانهای شهر هستند ذهنیتی که وامدار رویکرد انتظامی در مسائل اجتماعی شهر بوده و اکنون نیازمند آگاهی بیشتر است.
آقای مشاور حتی تحلیل کرده است: یافته های عجیب این پروژه که به نظر میرسد، معلول شرایط اقتصادی همشهریان است اقبال ۵۶.۶ درصد شهروندان به درآمدزایی برای شهر از طریق فروش زمین های شهری در برابر گزینه پرداخت مالیات و عوارض با ۳۱.۹ درصد موافق است.
به اعتقاد وی؛ پیام مردم برای مسئولین امروز فردا و پیشینه مدیریت شهری روشن است مطالعه شهروندان شهر زیست پذیر است شهری برای همه که همگان سهمی برابر از شهر و سرمایه های عمومی آن دارند برداشت محصول این تغییر ریل نیازمند تداوم رویکرد مدیریت شهری فارغ از نگاه سیاسی است.
اما مساله این است که یک نظر سنجی زمانی علمی است که سوالاتی که برای انجام آن از سوی طراحان و سفارش دهندگان مطرح می شود نیز علمی باشد. زمانی که یک سوال اشتباه به نظر سنجی گذاشته می شود، معلوم است شهروندانی که به قوانین شهری و تبیین استراتژی و چشم انداز شهری آگاه نیستند نیز جواب های اشتباهی خواهند داد.
مساله دیگری که قابل بررسیاست، این است که در 4 سال اخیر به دلیل افزایش عوارض شهری در تمامی حوزه ها توسط مدیریت شهری تهران معلوم است که مردم دیگر توان درخواست های گاه و بیگاه مدیران شهری در گران اداره شدن پایتخت را ندارند و به موضوعی رای می دهند که در آینده زیست آنها را در شهر تهران با مشکل روبه رو خواهد کرد.
به نظرمی رسد رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران بهتر است برای پیدا کردن راهکاری برای توجیه شهر فروشی با طرح سوالات اشتباه و گمراه کننده از شهروندانی که حتی به طور کامل از حقوق شهروندی خود اطلاع دارند، نروند.
اما به غیراز این توئیت، آقای مشاور رشته توئیت های دیگری درباره تاثرکرونا بر درآمدهای مترو و نحوی اداره شهر در 4 سال اخیر به تازگی منتشر کرده است.
آنطور که محمدی مطرح کرده است، کرونا ماهانه ۱۰۰ میلیارد تومان از درآمدهای مترو و اتوبوسرانی کاسته است، اما نتیجه گیری آقای مشاور جالب است که عنوان کرده است: برنامههای کم هزینه و پر بازده در کنار برقراری انضباط مالی، راز اداره آرام و ارزان شهر در این شرایط است.
به اعتقاد وی؛ اداره آرام و ارزان شهر در دوران تحریم و کرونا اگر با داده های درآمد و هزینه سنجیده شود، بی شک دستاورد بزرگ است. اینکه تهران با چه سیاستی با وجود کاهش ۸۰ درصد درآمد نسبت به ۱۰ سال پیش و افزایش شدید تورم با کمترین حاشیه نه تنها اداره میشود بلکه بی وقفه در حال توسعه و نوسازی است؟
رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران یادآور شده است: کاهش ارزش پول ملی و افزایش هزینهها در سازمانها یعنی بحران، اما در شهرداری تهران با وجود تداوم خدمات با کیفیت قابل قبول، این تهدید به عنوان فرصتی برای کاهش ۵۰ درصد از هزینههای نگهداشت شهر و حذف مخارج هنگفت غیر ضرور و اولویت بخشی به پروژههای ضروری در شهر استفاده شد.
به اعتقاد وی، اولویتدهی به پروژه های نیمه تمام حمل و نقل عمومی، زیرساختهای بحران و کنترل سیلاب، پروژههای محلی، خدمات شهری و اجتماعی و به طور خلاصه برنامههای کم هزینه و پر بازده در کنار برقراری انضباط مالی برخورد با فساد و دریافت مطالبات شهرداری راز اداره آرام و ارزان شهر در این شرایط است.
اما گویا آقای مشاور فراموش کرده است که درطول 4 سال اخیر بسیاری از پروژه های شهری متوقف شد چرا که رویکرد پیروز حناچی این بود که تهران باید توسعه فرهنگی و اجتماعی کند. آخرین شهردار اصلاحات پایتخت بر این باور بود تهران کارگاه عمرانی نیست و باید فرهنگ سازی انجام شود. به همین دلیل است که دو خط مترو تهران همچنان بلاتکلیف است. اما سوال این است چگونه ممکن است که در آخرین ماه های فعالیت این دوره از مدیریت شهری، به یکباره شهرداری تهران تصمیم گرفت پروژه های بر زمین مانده پایتخت را به سرانجام برساند.
بسیاری از پروژه هایی که رئیس مرکز ارتباطات و برنامه ریزی شهر تهران به آن اشاره می کند، از دوره گذشته مدیریت شهری آغاز شده بود، اما در این دوره متوقف شده بود.اما درآخر دوره به فکر این افتاده اند تا این پروژه ها را با هدف جلب اعتماد مردم و اینکه عملکرد آنها بیشتر در خاطر تهرانی ها بماند.
- یک شنبه 1399/11/26 03:53
- گروه خبری : جامعه
- کد خبر : 4437
- چاپ
- منبع : تهران رسانه