تورهای گردشگری؛
معرف یا تخریب چی های میراث فرهنگی!
تهران رسانه | برخی از برگزارکنندگان تورهای غیرمجاز گردشگری این بار گروهی به سراغ بناهای تاریخی ای رفتند که به جای تبلیغ آنها به ضد تبلیغ تبدیل شدند.
به گزارش تهران رسانه ؛ موضوع آسیب و گاها تخریب بناهای تاریخی به عمد یا غیر عمد توسط گردشگران یا سودجویان اتفاق جدیدی نیست اما اینکه این اتفاق در قالب برگزاری تور و به صورت گسترده در فضای مجازی عیان شود موضوع را کمی حساس تر می کند.
ناآگاهی بلای جان میراث فرهنگی
این گروههای تهران گردی در راستای همین برگزاری تورها به سراغ زندان هارون الرشید رفتند و بدون اطلاع از قدمت و اهمیت بنا به بهانه عکاسی به پشت بام این بنایی که ساخت آن در قرن چهارم انجام شده اند رفتند، اینکه این حرکت اعضای تور نابخردانه و ناآگاهانه بوده که هرجی به آن وارد نیست اما اینکه در این میان راهنمایان میراث فرهنگی کجا هستند پرسشی است که پاسخی برای آن یافت نشد.
بادگیر چهارصد ساله ای که قاجاری معرفی شد!
از طرف دیگر یکی از طرفداران میراث فرهنگی که در صفحه اینستاگرام خود به اسم "مرجان قفچانچی" که خود را آرتیست معرفی کرده هم در کنار گروه تهران گردی قرار گرفته و هر دو به اشتباه در صفحات خود از بادگیری در شهر ری صحبت کردند و عمر آن را چهارصد ساله و آن را مربوط به دوران قاجار دانستند، در صورتی یک بنای 400 ساله مربوط به دوران صفویه می شود نه قاجار!
این تنها اشتباه این گروهها نبوده است، آنها که خیلی علاقه مند به تهران و تهران گردی و میراث فرهنگی هستند باید بدانند که دادن اطلاعات غلط و ورود اشتباه به موضوعات میراث فرهنگی نه تنها به نجات این بناها کمک نمی کند بلکه می تواند روند تخریب آنها را تسریع ببخشد از این رو بهتر است این گروهها با داشتن راهنمای با علم و دانا به سراغ این بناها بروند تا شاهد چنین اتفاق هایی نباشیم.
راهنمایان تور آسیب پذیرند
موضوع نبود و کمبود راهنمایان تورهای گردشگری که بالطبع بازدید از بناهای تاریخی را نیز در بر می گیرد بزرگترین دلیلی است که فرصت جولان دادن به برگزاری تورها با افراد نابلد را داده است از این رو سحر چکاوک یکی از راهنمایان تور که علاقه مندی بیشتر به معرفی بناهای تاریخی در شیراز دارد در این باره به تهران رسانه می گوید: صنعت گردشگری در هر جایگاهی که باشد فراموش میشود، زمانی اقدامی از طرف راهنماها انجام نمیشد در آن صورت میگفتیم تلاشی انجام نگرفته اما الان راهنماها، پیگیر مشکلات و جایگاهشان هستند ولی باز هم این شغل توسط دولت شناختهشده نیست و اطلاعی از نیازمندیهای آنان ندارند.
او معتقد است: وقتی اتفاقی در کشور میافتد، اولین شغلی که آسیب میبیند، گردشگری و راهنمایان تور است. چون تورهای گردشگری لغو میشوند و راهنمایان هم بیکار.
او تاکید می کند:بر اینکه بسیاری از راهنمایان به چند زبان خارجی مسلط هستند، آنها به راحتی میتوانند از کشور خارج شوند یا کار دیگری پیداکنند. فقط به ایندلیل که شغل آنها در ایران دیده نمیشود. از طرفی هزینههای زیادی برای تربیت این افراد شده، چقدر باید هزینه کرد تا راهنمای حرفهای تربیت شود چرا آنقدر راحت امنیت شغلی راهنمایان از بین میرود.
به گفته این راهنمای تور، حساب دولت از وزارت میراث فرهنگی جداست این وزارتخانه میداند نیازمندی راهنمایان گردشگری چیست اما در بقیه بدنه دولت، صنعت گردشگری مهجور است. به دلیل اتفاقاتی که در کشور میافتد، گردشگری در کشورمان در قالب گروههای بزرگ انجام میشود.
او به صورت تخصصی به ناآگاهی بسیاری از افراد به موضوعات تاریخی و میراثی اشاره می کند و می گوید: این موضوع را نباید از بدنه گردشگری جدا کرد زیرا همه این بخش ها یعنی میراث فرهنگی و گردشگری به هم مربوط هستند و هر کدام مکمل آن دیگری برای همین است که سازمانی به نام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شکل گرفته و حالا هم که به وزارتخانه تبدیل شده اما این را بدانید که این موضوع هیچ کمکی به رشد و ترقی صنعت گردشگری و بهبود وضعیت راهنمایان تور نکرد از این رو خیلی ها عطای این کار را به لقایش بخشیدند و به سراغ کارهای دیگر رفتند.
- دوشنبه 1399/11/20 01:25
- گروه خبری : فرهنگ
- کد خبر : 4404
- چاپ
- منبع : تهران رسانه