انتصاب سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران

نظارت رئیس قوه قضاییه بر مراجع قضایی استان تهران

انتصاب سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران

ارزیابی دستگاه های خدمت رسان استان تهران

جمعه 1403/09/02

فرهنگ رسانه؛

شمشیرهای غلاف شده داعش در قلب تهران

تهران رسانه | شمشیرهایی که داعش برای اعدام از آنها استفاده می‌ کرده و هنوز هم رد خون بر روی آنها قرار دارد را می توانید در موزه مقاومت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی مشاهده کنید.

شمشیرهای غلاف شده داعش در قلب تهران

به گزارش تهران رسانه ؛ موزه مقاومت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی پُر است از غنایم و ادواتی که از داعشی‌ها گرفته شده است؛ آنچه در این موزه اکنون پشت ویترین و زیر شیشه قرار دارد می‌توانست در شهرهای ایران باشد اگر سردار و سردارها نبودند.

با دیدن نام شهدایی که بر دیوار دالان باریکی نقش بسته، وارد کوچه‌ای خلوت، آرام و قدیمی می‌شوید. کوچه‌ای که خانه با پرده‌های قدیمی، مغازه ساندویچ فروشی با شیشه‌های خالی نوشابه در مقابل آن و سینما دارد. اینجا خیابان شقایق در کوی طالقانی شهر خرمشهر است. حتی تیرهای برق آن هم عیناً بازسازی شده است و ناگهان دیوار خراب می‌شود، صدای مهیبی می‌آید و یک تانک وارد خانه‌ات می‌شود. این داستان آغاز جنگ تحمیلی است و سرآغاز ورود به موزه دفاع مقدس که اکنون به نام موزه مقاومت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی تغییر نام داده است؛ موزه‌ای در قلب باغ موزه دفاع مقدس در تهران.

از آرامش برهم خورده کوچه شقایق در کوی طالقانی خرمشهر و تانک داخل خانه‌ات که خارج می‌شوی، می‌توانی یک ساعت بایستی و با دقت بخش قابل توجهی از جنایت‌های صورت گرفته علیه بشریت را بخوانی و برخی از تصاویر آن را ببینی.

در غرفه دشمن‌شناسی می‌توانی از تاریخ کشته شدن ۸۰ هزار ایرانی در دو هزار و ۵۰۰ سال پیش از سوی یهودیان که همه ساله در سالروز آن در اسرائیل جشن گرفته می‌شود تا جنگ‌های ۳۰ ساله اروپا، کشته‌های استعمار، تغییر چهره استعمار و ورود به جنگ جهانی اول که به کشته شدن ۱۷ میلیون نفر انجامید و طی آن ۹ میلیون ایرانی که تعداد قابل توجهی از آنها کودک بودند به دلیل تبعات جنگ جهانی و قحطی ناشی از آن را ببینی و با ابعاد مختلف این جنایت‌ها آشنا شوی.

جالب اینکه در این غرفه در کنار تصاویری مستند که به تو می‌گوید ۲۲۰ هزار ژاپنی با بمب‌های هسته‌ای آمریکا کشته شده‌اند، قهرمان دروغین آمریکایی‌ها که همیشه جهان را نجات می‌دهد نیز به تصویر کشیده شده، آن هم در کنار حقیقی‌ترین قهرمان عصر ما.

تصویر ۷۳ نفر از شخصیت‌های بزرگ جهان با ملیت‌های مختلف که تلاش کرده‌اند از مظلومان دفاع کنند و همه آنها کشته شده‌اند نیز بر روی دیوار این غرفه به نمایش درآمده است؛ اما یک سؤال چرا و چه کسی آزادی‎خواهان از ایران، عراق و افغانستان گرفته تا قلب آمریکای جنوبی و آفریقا را کشته است؟ چرا؟

در پایان این دالان غم‌انگیز یک سؤال بزرگ را می‌توانی به خوبی پاسخ دهی: چه کسی اقتصاد بزرگ تجارت سلاح در دنیا را در اختیار دارد؟ لازمه گردش مالی چنین اقتصادی چیست؟ اگر جنگ در آفریقا، خاورمیانه و به طور کلی در دنیا وجود نداشته باشد کدام کشورها ضرر می‌کنند؟

تقابل خیر و شر؛ بزرگ‌ترین میز جنگ دنیا که بارها و بارها رؤسای جمهور آمریکا پشت آن نشسته‌اند و دستور جنگ‌ها و قتل عام‌های بزرگی را داده‌اند نیز بازسازی شده است و چه خوب که اینجا حتی به شهدای مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر نیز اشاره شده است.

از میان همه این تصاویر و نمادها و صحنه‌های سخت جنگ که می‌گذریم می‌رسیم به غرفه‌ای که لبریز می‌کند انسان را از حس خوب معنویت. غرفه بازسازی عتبات عالیات. ستادی که سردار سلیمانی مبدع و مؤسس آن بود اما بعد از شهادتشان این واقعیت برای مردم علنی شد و یادگارهایی از صحن‌های بازسازی شده ائمه(ع)، نقشه صحن حضرت زهرا(س) که سردار سلیمانی با دیدن غربت حرم حضرت علی(ع) ساخت آن را آرزو کردند و ساخته شد، حرم‌های سوریه و یادگاری‌های متبرک از عتبات عالیات و البته اربعین و موکب‌های آن که نمادهایی از اتحاد دو ملت ایران و عراق هستند نیز در این غرفه خودنمایی می‌کند. اگر کرونا نبود در این موکب یک ایرانی و یک عراقی از ما پذیرایی می‌کردند اما افسوس.

در تصاویر متعدد و فیلم‌هایی که از صدام دیده‌اید تفنگ‌هایی که در دست می‌گرفت و شلیک می‌کرد را نیز دیده‌اید. یکی از این تفنگ‌ها به همراه لباس صدام در این موزه قرار دارد و سلاح‌های قدیمی‌تری که از آنها برای کشتار مردم عراق در انقلاب‌های مردمی(از جمله در انقلاب شعبانیه) مورد استفاده قرار گرفته بود.

تصویری از بزرگ‌ترین عبرت تاریخ؛ سیر زندگی صدام و اقدامات او در طول زندگیش تا زمانی که زندانی و اعدام شد در کنار تصویر پدر و فرزندی که با سلاح‌های شیمیایی او کشته شده‌اند نیز در مقابل چشمان بازدیدکنندگان از موزه نقش می‌بندد.

در ادامه این روند تاریخی که با فکر و اندیشه و ساختار قوی ساخته شده است، ظهور داعش و در کنار مردم عراق قرار گرفتن مردم ایران برای پس گرفتن عراق از داعش، هشت نمونه از عملیاتی که نیروهای عراقی، ایرانی، زینبیون و فاطمیون علیه داعش انجام و پیروز شده‌اند که نتایج همه این تلاش‌ها منتهی شد به پیام تاریخی سردار سلیمانی که گفته بودند تا چند ماه دیگر داعش محو می‌شود و شد را مشاهده می‌کنید. 

پروژکتورها و صفحات نمایش هم عملیات‌ها را به خوبی توصیف می‌کنند. برای دیدن این موزه باید ساعت‌ها وقت اختصاص داد. غرفه شهدای مقاومت ایران و سایر کشورها و مسیر و خط شهادت که از کربلای هزار و ۴۰۰ سال پیش آغاز شده و تا سوریه امروز ادامه دارد نیز بخش دیگری از این موزه است.

بازسازی‌ها و ماکت‌های ساخته شده هم قوی و با فکر و اندیشه ساخته شده است. از جمله خط زندگی سردار سلیمانی با بازسازی خانه پدری ایشان، تصویری از ایشان در لباس ورزشکاری، زمانی که در یک رستوران کار می‌کردند، ورود به جبهه و از سربازی تا سرداری ایشان و در نهایت شهادتشان در کنار فرودگاه بغداد و نماز تاریخی که بر پیکر ایشان خوانده شد و حضور میلیونی مردم در تشییعی به پاس تقدیر.

ای کاش فعالیت ایشان در شرق کشور و تلاش برای آبادانی و امن کردن این منطقه، عملیات موفقی که سردار طی آن مانع سقوط کابل به دست طالبان شدند و حضور سردار در سیل جنوب نیز به نمایش گذاشته می‌شد. البته براساس گفته مسئول و راهنمای موزه قرار است بخش‌های دیگری نیز به این قسمت اضافه شود.

بخش فلسطین و لبنان در پیش است و دیوار حائلی که با تصویر شهدا و مبارزان علیه اسرائیل شکافته شده ما را به این بخش‌ها می‌رساند. تونل‌های غزه، روند مبارزه مردم فلسطین از سنگ تا موشک، غرفه لبنان و مطلب جالبی با عنوان «قلب موش و پوست پلنگ» تاریخ مقاومت لبنان، تأثیر انقلاب اسلامی بر مبارزه حزب‌الله و تصاویر و نوشته‌های بسیار جالبی که روند اتفاق‌های جنگ ۳۳ روزه از برتری اسرائیل تا شکست آن را به نمایش گذاشته است، ماکتی از تانک مرکاوا که مبارزان حزب‌الله با دست خالی آن را منهدم کرده‌اند، اتاق فرماندهی و نقش سردار در جنگ ۳۳ روزه، بازسازی پوشش گیاهی منطقه‌ای که این جنگ در آن رخ داد و جنگ‌های نامنظمی که موجب ترس و وحشت اسرائیلی‌ها شده بخش‌های دیگر این موزه هستند که باید با دقت دید، خواند و آموخت.

آفریقا، ثروتش و محرومیتی که به این قاره تحمیل شده است و معرفی شخصیت‌های مهم و مبارزان آفریقایی که اسم آنها بر روی خیابان‌های ایران گذاشته شده است مثل خالد اسلامبولی(مصر)، پاتریس لومومبا، سلیمان خاطر نیز به زیبایی به تصویر کشیده شده است.

فجایع بوسنی و داغ عمیق سربرنیتسا
برای آشنا شدن با فجایع بوسنی و داغ عمیق سربرنیتسا باید از دالانی تاریک و خاص عبور کنید که نامش تونل نجات است. سربرنیتسا شهری است که در آن هشت هزار و ۳۷۲ مرد و پسر توسط صرب‌ها قتل عام شدند. صرب‌ها به حدی در این شهر کشتار کردند که کشتن برایشان به یک تفریح تبدیل شده بود و عده‌ای از مردها را در جنگل‌ها رها کردند و به شکارشان رفتند.

اما ایران در جنگ بوسنی چه کرد؟ زمانی که سارایوو طولانی‌ترین محاصره پایتخت یک کشور در تاریخ مدرن جنگ‌ها را با هزار و ۴۲۵ روز محاصره سپری می‌کرد، به پیشنهاد نیروهای نظامی ایران تونلی از داخل یک خانه معمولی به فرودگاه این شهر به طول ۸۰۰ متر ساخته و زنان و کودکان را از شهر خارج و مهمات و تجهیزات به شهر وارد کردند، مقاومت نتیجه داد و جنگ به پاس خون شهدایی که تعدادی از آنها ایرانی هستند، پایان یافت.

سیر مقامت افغانستان، تجاوز انگلیس بعد از شوروی و در نهایت آمریکا به این کشور نیز داستان جالبی دارد. دیوارنگاره‌ها و تصاویر گسترده‌ای با طراحی جالب که هرگز از دیدن و خواندن آن خسته نمی‌شوید این داستان را برایتان نقل می‌کند. 

اکنون این سیر تاریخی جنگ‌ها و نبردها در موزه سردار سلیمانی به داعش رسیده است. بالای دیوار نقشه بزرگ سیاه رنگی از آرزوهای برباد رفته داعش وجود دارد و کشورهایی که قرار بود آن را تصرف کند؛ از ایران، افغانستان، پاکستان تا عمق قاره آفریقا؛ اما اکنون فقط یک گروهک تروریستی است.

شاید برای خیلی‌ها این بخش جالب‌ترین بخش موزه باشد. اینجا پر است از ماشین‌ها، بالگردها، هواپیماهای بدون سرنشین شناسایی و وسایلی که از داعش گرفته شده است و البته اولین چیزی که جلب توجه می‌کند ماشین عملیاتی سردار سلیمانی است که در سوریه و عراق از آن استفاده می‌کردند و مجسمه‌ای از سردار که بسیار تلاش شده شبیه ایشان ساخته شود. حتماً در فیلم‌ها و عکس‌ها این ماشین را دیده‌اید؛ همان ماشین سفیدی که سردار داخل آن نشسته بودند و وقتی از ایشان خواسته می‌شد به منطقه نروند چون خطرناک است می‌گفتند «زشته» (خطاب به فرد گوینده مطلب که خطر دارد می‌گفتند زشت است که از خطر حرف می‌زنی). ماشینی که ضد گلوله نیست و تجهیزات نظامی خاصی ندارد. 

حال همین ماشین را مقایسه کنید با ماشین‌های به غنیمت گرفته شده از داعش. خودروهایی زرهی که بدنه آن برداشته شده و مقاومت آن با ورقه‌های فلزی بسیار قطور در برابر سلاح‎های مختلف افزایش داده شده است.

در میان این ماشین‌ها، ماشین ضد گلوله‌ای وجود دارد با شیشه ضد گلوله ۹ لایه که به آن گلوله دوشکا اصابت کرده اما فقط لایه‌های اول شیشه را شکسته و نتوانسته وارد اتومبیل شود. چند نمونه دیگر از تجهیزات زرهی داعش از سوریه و عراق به این موزه آورده شده است. کمربند انتحاری، نارنجک، کارت‌های شناسایی و پلاک‌های خودرو هم هست.

بخشی از غرفه داعش مربوط به کتاب‌ها، جزوه‌ها و نوشته‌های داعشی‌هاست. اینجا را باید با دقت ببینید و مطالب آن را بخوانید. کتاب‌های اعتقادی داعش که چاپ عربستان سعودی است. کتابی در خصوص شبهات که با تفکری داعشی به آن پاسخ داده شده بود. کتاب‌های آموزشی که در آنها اسامی انگلیسی سلاح‌ها به بچه‌ها آموزش داده می‌شود و پاسخ فتاوایی که از علمایشان گرفته‌اند؛ مثلاً پرسیده شده بود که فدیه از اسیر مرتد جایز است؟ آیا کسی که در جنگ کشته شود و رزمندگان غنایم را تقسیم کنند، سهم او به خانواده‌اش می‌رسد؟ حکم سوزاندن کافر چیست؟ حکم پوشیدن لباس رنگی برای زنان چیست؟ جواب: نمی‌توانند فقط مشکی. حکم انداختن سلاح از روی چادر برای زنان؟ لیست‌ها، اسامی، مدرک ستاد امر به معروف داعش یا تصویر افرادی که مدرک متعلق به آنهاست و ... بخش جالبی از موزه سردار سلیمانی است.

قمه‌هایی که داعش برای اعدام از آنها استفاده می‌کرده و هنوز هم رد خون بر روی این قمه‌ها قرار دارد نیز در این موزه زیر شیشه غلاف غلاف است؛ می‌توانید آنها را تماشا کنید. لپ تاپ‌ها، تب‌لت‌ها، تلفن‌های همراه، پهپادهای جاسوسی و ... داعشی‌ها هم همینجاست و تصویری از حلب ویران بعد از آزادسازی و مردمی که دارند به شهر سوخته و ویران شده خود باز می‌گردند نیز خودنمایی می‌کند؛ تصویری که می‌توانست یکی از خیابان‌های تهران باشد اگر سردار و سردارها نبودند.

شاید به جرئت بتوان گفت تصویر هزار شهید را می‌توان در این موزه دید. لباس سردار همدانی و لوازم شخصی تعدادی دیگر از شهدا، کتاب‌هایی ارزشمند در خصوص شهدا، نمادها و نشانه‌ها و یمن و مردم مظلومش در طول تاریخ و در نهایت تصویری از پل خرمشهر که آزاد شده و مردم با شادی بر روی آن ایستاده‌اند و آرزوی اینکه چنین تصویری از شادی پس از جنگ برای همه کشورهای درگیر جنگ در همین مکان ساخته شود.

موزه مقاومت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی به دلیل کرونا تعطیل است؛ البته مسئولان آن همچنان در حال تکمیل و اضافه کردن بخش‌های مختلف مربوط به سردار سلیمانی به آن هستند و ان‌شاءالله پس از کرونا می‌توانید روند مقاومت سرداران اسلام را آنجا ببینید.




نظر شما


logo

نظر سنجی

اخبار را از کدام کانال دنبال میکنید؟
logo logo logo logo logo logo logo logo logo
ارزیابی ایمنی هتل ها در تهران

ارزیابی ایمنی هتل ها در تهران

تهران رسانه | با توجه به اینکه هتل‌ها محل تجمع مردم است، به صورت ویژه ارزیابی ایمنی شده اند.

جایزه جهانی به شهرداری تهران رسید

جایزه جهانی به شهرداری تهران رسید

تهران رسانه | پروژه زیست محیطی شهرداری تهران موفق به دریافت بیست و دومین جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر (LivCom) شد.

اجرای تور درختان دیرزیست در تهران

اجرای تور درختان دیرزیست در تهران

تهران رسانه | تور درختان دیر زیست تهران روز جمعه ۲ آذرماه از ساعت ۸:۳۰ لغایت ۱۲:۳۰ برگزار خواهد شد.

طراحی و اجرا توسط: طراحی سایت تهران طراحی سایت طراحی سایت