میراب زاده اظهار نمود؛
ورشکستگی مشاغل فعال در اماکن گردشگری
تهران رسانه | قراردادهای مالک و مستاجر در بهرهبرداری از واحدهای صنفی داخل محوطههای گردشگری و اماکن فرهنگیهنری اثر منفی گذاشته و میگذارد و منجر به ورشکستگیهای پی در پی شده است.
به گزارش تهران رسانه ؛ اجرای محدودیتهای الزامآور ستاد کرونا برای مشاغل وابسته به محوطههای گردشگری و اماکن فرهنگیهنری، مستلزم وجود پیوستهای حقوقی برای دستورالعملهای ستاد کرونا نیز هست که به نظر میرسد این مهم مغفول مانده است.
احسان میرابزاده، کارشناس مسائل فرهنگی و مدیرمسئول مجلهتهران با تاکید بر اینکه پاندمی کرونا لااقل تا پایان سال میهمان ناخواستهی ما خواهد بود و همهی مسئولین به درستی تاکید بر لازمالاجرا بودن و در حکم قانون بودن دستورالعملهای ستاد کرونا دارند، گفت: کرونا و دستورالعملهای الزامآور آن روی تمام قراردادها و به طور اخص روی قراردادهای مالک و مستاجر در بهرهبرداری از واحدهای صنفی داخل محوطههای گردشگری و اماکن فرهنگیهنری اثر منفی گذاشته و میگذارد و منجر به ورشکستگیهای پی در پی شده است. لیکن آنطور که به نظر میرسد برای بقای مشاغل وابسته به اماکن فرهنگی هنری و گردشگری در دوران پساکرونا که مستقیماً بر معاش صدها هزارنفر تاثیر میگذارد، تدبیر موثری اندیشیده نشده است.
وی افزود: کرونا برای واحدهای صنفی کارآفرینی که داخل محوطههای گردشگری، اماکن فرهنگیهنری، موزهها، باغموزهها، خانهموزهها و خانههای تاریخی شهری ایجاد شدهاند، شوکهای مرگآور ایجاد کرده است. بهعنوان مثال محوطههای گردشگری، سینماها، اماکن فرهنگیهنری، باغموزهها و خانهموزهها بعد از بازگشائی هنوز به ۲۰٪ فعالیت خود نیز نرسیدهاند و براساس دستورالعملها اجازهی فعالیت بیش از نصف ظرفیت را هم ندارند. به تَبع آن، بهرهبرداران داخل این اماکن نیز مانند کافهها، کتابفروشیها، گالریها و سایر مشاغل وابسته دچار تعذُّر و عُسر و حَرج مضاعف نسبت به واحدهای صنفی مشابه خود شدهاند.
میرابزاده با اشاره به الزامآور بودن پروتکلهای وزارت بهداشت مبنی بر کاهش ظرفیت پذیرش مشتری به ۵۰٪ در سینماها، تئاترها، و کافههای داخل این مراکز و لغو مراسمات گفت: آنچه مسلم است، تدابیر ستاد ملی مبارزه با کرونا برای همگان لازمالاجراست و یکی از این تدابیر، فاصلهگذاری اجتماعی و کاهش ظرفیت پذیرش به ۵۰٪ در این اماکن است که در حکم قانون و لازمهی سلامت جانی جامعه است اما باید توجه کرد که این الزامات بر انتفاع از مورد اجاره در اماکن فرهنگیهنری تاثیر منفی دارد که در ید اختیار هیچکس هم نیست.
چراغ مشاغل وابسته به اماکن فرهنگیهنری و گردشگری را روشن نگه دارید
این کارشناس مسائل فرهنگی گفت: از آنجا که به یقین، این شرایط بحرانی حداقل تا پایان سال پابرجا خواهد بود، میطلبد که دولت با پشتیبانیها و حمایتهای حقوقی خود از اماکن فرهنگیهنری و محوطههای فرهنگیگردشگری و مشاغل وابسته در طی دوران کرونا و پساکرونا و ارائهی راهحلهای مبتکرانه، چراغ اشتغال در این مشاغل را در بحران کرونا روشن نگه دارند چراکه مبنای تعیین ارقام اجاره در این موارد، در شرایط بحرانی کرونا و پساکرونا با دوران پیش از آن تفاوت فاحش دارد.
این تفاوت، مرزی است باریک که یک طرف آن چرخیدن چرخهای اقتصاد و اشتغال فرهنگیگردشگری و رعایت پروتکلها از سوی عموم مردم است و طرف دیگر آن، تعطیلی و بیکاری و آسیبهای اجتماعی است.
کارآفرینان و تحصیلکردگان، کشور را از پساکرونا عبور میدهند
میرابزاده با ابراز امیدواری به اینکه با واقعبینی درخصوص پیامدهای اقتصادیاجتماعی کرونا و پیشبینی پیوستهای حقوقی برای دستورالعملهای ستاد کرونا میتوان شاهد رعایت پروتکلهای بهداشتی همراه با جریان داشتن خون در رگها و مویرگهای اقتصادی جامعه بود، هشدار داد: بیتوجهی به ابعاد حقوقی کرونا، به تعطیلی یکی پس از دیگری واحدهای کارآفرین خصوصاً کارآفرینان متوسط و کوچک در بخش فرهنگیگردشگری منجر خواهد شد. درحالیکه نزدیک به یک دهه است که مشاغلی نظیر کافهها، گالریها، کتابفروشیها، آرتسنترها و... بخش مهمی از ۶۵٪ اشتغال کشور را در بخش خدماتی و خصوصی آن هم در دهکهای متوسط رو به پائین جامعه به دوش میکشند.
معتقدم که ورود دولت به حمایت از فعالان و کارآفرینان و صنوف متوسط و کوچک در محوطههای گردشگری، موزهها، خانهموزهها، اماکنفرهنگیهنری و... به معنای ادامهی شریان زندگی در ۶۵٪ بخش اشتغال خدماتی کشور و فعال نگهداشتن ظرفیت فرهنگیاجتماعی قشر تحصیلکردهی فرهنگی و دهکهای متوسط رو به پائین است.
بر بحران کرونا نیافزائید
مدیرمسئول مجلهتهران با اشاره به تلاش طاقتفرسای پزشکان و پرستاران و کادر درمانی و صدها هزار نفر که بیمنت و مستقیماً جان خود را کف دست گذاشتهاند، گفت: زمانی این تلاشها به ثمر مینشیند که دولت، دستورالعملهای الزامآور ستاد کرونا را پشتیبانی حقوقی و قانونی کند چراکه این محدودیتهای الزامآور بدون پشتیبانیهای حقوقی و متعادلسازی ناشی از بحران کرونا، مشاغل را بر زمین میزنند و بر بحران کرونا میافزایند.
احسان میرابزاده ادامه داد: چرخش اقتصاد طبقهی متوسط و معاش کارگران، مستقیماً به هم وابستهاند درحالیکه به نظر میرسد این موضوع آن طور که باید در بحران کرونا مورد توجه قرار نگرفتهاست. نمیتوان صدها هزار شغل وابسته به اماکن فرهنگیگردشگری را مجبور کرد که با همان تعهدات مالی شرایط عادی قبل از کرونا، در شرایط غیرعادی پساکرونا ادامهی فعالیت دهند. این اتفاق، یعنی بیکاری قشر تحصیلکرده و دهکهای متوسط به پائین و به تبع آن، افزایش آسیبهای اجتماعی و خشونت خانگی.
نگذارید «خانهبهدوشی» جای «خانهنشینی» را بگیرد
مدیرمسئول مجلهتهران از خطر جایگزینی «خانهبهدوشی» جوانان به جای «خانهنشینی» در پساکرونا ابراز نگرانی کرد و باتوجه به اظهارنظرهای وزیر بهداشت درخصوص در پیشبودن پائیز و زمستانی سخت، از مسئولین درخواست کرد تا براساس پیشبینیهای علمی و کارشناسانهی ستاد ملی مبارزه با کرونا که مورد تایید رهبر معظم انقلاب هم قرار گرفته است و با اتخاذ تصمیمات واقعبینانه و نه احساسی، نسبت به صنوف و مشاغل وابسته به محوطههای گردشگری و اماکن فرهنگیهنری که یک سال را باید در بحران بگذرانند، حمایت جدی داشته باشند.
- یک شنبه 1399/04/22 12:23
- گروه خبری : اقتصاد
- کد خبر : 3688
- چاپ
- منبع : ایلنا