قربانی اظهار نمود؛
افت سطح بویایی و چشایی براثر ابتلا به کرونا
یک جراح متخصص گوش و حلق و بینی اظهار کرد؛ افت سطح بویایی و چشایی، شکایت مهمی است که این روزها بسیار دیده می شود.
به گزارش تهران رسانه ؛ یک جراح متخصص گوش و حلق و بینی دانشگاه با اشاره به این که افت سطح بویایی و چشایی، شکایت مهمی است که با شیوع کرونا بسیارشایع شده گفت: احتمال این فرضیه وجود دارد که این ویروس در بدن بعضی از افراد با افت حس چشایی و بویایی واکنش نشان می دهد.
دکتر جهانگیر قربانی اظهار کرد: همزمان با شیوع ویروس کرونا گزارشات زیادی مربوط به کاهش بویایی و چشایی افراد در نقاط مختلف دنیا ارائه شده است.
وی افزود: افرادی زیادی در اثر ابتلا به این بیماری با کاهش و یا از دست دادن کامل حس بویایی مواجه شده اند.
عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این که با شروع اپیدمی کرونا حس چشایی و تشخیص مزه ها در بسیاری از افراد به طور کامل مختل شده توضیح داد: این موضوع که آیا بین ویروس کرونا و تشخیص در مزه ها ارتباطی وجود دارد یا خیر با توجه به ناشناخته بودن ابعاد کلی ویروس کووید ۱۹ هنوز مشخص نیست.
این جراح ومتخصص گوش و حلق و بینی با بیان این که افت سطح بویایی و چشایی، شکایت مهمی است که این روزها بسیار دیده می شود افزود: احتمال این فرضیه وجود دارد که این ویروس در بدن بعضی از افراد با افت حس چشایی و بویایی واکنش نشان دهد بنابراین افرادی که با چنین علائمی روبرو شدند ممکن است ناقل بیماری باشند.
دکتر قربانی در ادامه به افرادی که با علائمی نظیر کاهش سطح بویایی یا چشایی حتی در هفته های گذشته روبرو شدند، هشدار داد: این افراد این احتمال را در نظر بگیرند که ممکن است به بیماری کرونا مبتلا شده اند و لازم است دستورات لازم را نسبت به رعایت بهداشت فردی و انجام قرنطینه رعایت کنند تا بیماری به سایرین انتقال پیدا نکند.
وی ادامه داد: اگر چنانچه افراد به غیر از علایمی نظیر آنچه در بالا ذکر شده با نشانه هایی همچون تب و تنگی نفس نیز مواجه شدند حتما با شماره های که از سوی وزارت بهداشت اعلام شده تماس حاصل کنند و تا جائیکه ممکن است به صورت حضوری به بیمارستانها و مراکز درمانی نروند.
به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه: در بیشتر موارد بعد از حدود دو هفته حس بویایی و چشایی افراد به تدریج به حالت اولیه برمی گردد ولی چنانچه تا حدود چهار هفته این علائم همچنان پایداربود توصیه می شود به پزشک متخصص مراجعه شود.
وی استفاده از محلول آب و نمک، ویتامین و مکمل را در کاهش عوارض مشکلات بویای و چشایی موثر دانست و پرهیز از مصرف کورتون چه به صورت خوراکی و یا اسپری را مورد تاکید قرار داد.
- سه شنبه 1399/01/12 03:48
- گروه خبری : تریبون
- کد خبر : 3395
- چاپ
- منبع : تهران رسانه