حق شناس عنوان نمود؛
ایجاد پردیس های سینمایی در 22 منطقه شهر تهران
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران با تاکید بر اهمیت ایجاد سینما و پاتوق های فرهنگی در پایتخت گفت: ایجاد این مکانها در 22 منطقه پایتخت در دستور کار مدیریت شهری است.
به گزارش تهران رسانه ؛ محمدجواد حق شناس افزود: یکی از هدف گذاری اصلی شورای پنجم شهر تهران در حوزه فرهنگ، ایجاد پردیس های سینمایی در 22 منطقه پایتخت است و ردیف اعتباری برای این امر در بودجه امسال اختصاص یافت.
وی ادامه داد: حضور هاشمی رئیس شورا به همراه برخی از اعضا به پردیس سینمایی آزادی اندکی پس از روی کار آمدن شواری پنجم شهر تهران نشان داد که سینما یکی از دغدغه های اصلی اعضای شورا است.
حق شناس با بیان اینکه سینماهای متروکه پایتخت باید احیا شوند، تصریح کرد: طی سالیان گذشته 13 سینما در محله لاله زار تعطیل شده که این موضوع، فاجعه است.
این عضو شورا تاکید کرد: سینماداری یک حوزه اقتصادی است و باید شرایطی فراهم شود که سینمادار مجبور نشود سینما را به دلیل هزینه های گزاف تعطیل کند.
به گفته وی، اختصاص محلی به عنوان کاخ جشنواره فجر در خیابان لاله زار حرکتی رو به جلو از سوی مدیریت شهری بود تا برای بازسازی سینماهای تاریخی این محور انگیزه ای ایجاد شود.
حق شناس پیشنهاد کرد: نمادی از سینمارکس آبادان در سینمارکس تهران پس از بازسازی و ساماندهی ایجاد شود چراکه معتقدم هیچ کجای دنیا این تعداد در سینما جان نباخته اند.
وی همچنین پیشنهاد داد که کارگروهی متشکل از اهالی سینما، هنر، موسیقی، معماری، رسانه و مدیریت شهری برای پاسخ به مطالبات عمومی شهروندان در حوزه سینما، تئاتر و ایجاد پاتوق های فرهنگی هنری ایجاد شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه فرهنگ سازی برای تماشای فیلم و ایجاد پاتوق های فرهنگی باید از مدارس آغاز شود، گفت: بیش از 30 هزار دانش آموز در جشنواره سال گذشته فیلم فجر به تماشای فیلم نشستند که این اقدام گامی رو به جلو است.
وی پیشنهاد کرد که سالن های بزرگ سینما با صندلی های زیاد به سالن های کوچک 50 تا 200 صندلی تبدیل شود و فیلم ها با ژانرهای متفاوت همزمان در این سالن ها اکران شده تا سلیقه های مختلف را پوشش دهد.
به گزارش ایرنا، نشست سینماگران، معماران و هنرمندان با رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران و شهرداران مناطق 12، 11 و 6 با موضوع استفاده از ظرفیت های شهری برای ایجاد پاتوق های فرهنگی، احیای سینماهای قدیمی روز گذشته برگزار شد.
در این نشست شادمهر راستین فیلمنامه نویس و معمار با یبان اینکه سالن سینما یک مقصد شهری است نه یک محصول هنری، ایجاد سینماهای منطقه ای و محله محور در دهه پنجاه را تجربه ای موفق دانست.
وی استفاده از ظرفیت های فرهنگی در مناطقی از شهر که ریشه و هویت فرهنگی دارند را مقرون به صرفه تر از ایجاد محورهای جدید فرهنگی دانست و تصریح کرد: به عنوان مثال محور طالقانی در اطراف خیابان برادران مظفری که مملو از مکان های فرهنگی مانند کارگاه سهراب سپهری است شناخته تر از برخی محورهای جدید فرهنگی است.
به گفته راستین، این محور به دلیل حضور هنرمندان به ویژه سینماگران یک محل شناخته شده برای شهروندان تهرانی است.
این سینماگر ایرانی ادامه داد: نخستین استودیوهای فیلمسازی در پهنه مناطق 6 و 12 شکل گرفت و می توان از ظرفیت این محورها برای ایجاد پاتوق های فرهنگی هم اکنون استفاده کرد.
راستین با اشاره به ساخت سینماها در کنار مراکز تجاری به ویژه در دهه های 70 و 80 خورشیدی گفت: این اقدام در جهت آشتی شهروندان با سینما صورت گرفت اما نسبت به فرهنگی بودن فضا بی توجهی شد.
وی با بیان اینکه امروز به دنبال فرهنگی کردن این پردیس های سینمایی هستیم، ادامه داد: کافه ها، مکان های فرهنگی و سینماها به اعتبار اشخاص فرهنگی و هنرمندانی که در آنجا حضور دارند شکل می گیرد و سپس تبدیل به پاتوق می شود.
راستین گفت که به عنوان مثال سینمای جمهوری به دلیل فضای خاص خود پیش از آتش سوزی به محلی برای جمع شدن علاقه مندان سینما تبدیل شده بود.
وی با بیان اینکه همه سینماهای شهر ظرفیت تبدیل شدن به یک موزه زنده سینمایی را دارند، خاطرنشان کرد: هر فیلمی پس از پایان اکران عمومی جنبه خاطره و تاریخی پیدا می کند چراکه موجب ایجاد خاطره مشترک جمعی در مخاطبان و شهروندان شده است.
- سه شنبه 1397/06/20 17:42
- گروه خبری : هنر
- کد خبر : 315
- چاپ
- منبع : ایرنا