رادیو گفت و گو؛
آفت تصمیم گیری های آنی در حوزه مسکن
نایب رئیس اول اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران گفت: در این دولت تمام تصمیم گیری ها آنی صورت می گیرد به طوری که این ۶ سال حاصلی جز فرصت سوزی نداشت.
به گزارش تهران رسانه ؛ برنامه "مناظره" با موضوع طرح اقدام ملی مسکن و تاثیر آن بر خانه دارشدن افراد با حضور دکتر حسام عقبایی، نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک روانه آنتن رادیو گفت و گو شد.
حسام عقبایی در ابتدا با بیان اینکه دولت یازدهم و دوازدهم در حوزه مسکن هیچ خروجی مثبتی نداشت ، اظهار کرد : یک نوع بلاتکلیفی در معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی که خود به اندازه یک وزارتخانه است، دیده می شود.
وی در خصوص طرح اقدام ملی گفت : اساسا هر طرحی که بتواند با افزایش تولید ، جریان عرضه و تقاضا را تعدیل کند و در درجه نخست دهک های ضعیف جامعه را در بربگیرد ، می تواند گره گشا باشد اما به نظر نمی رسد طرح ملی مسکن چنین ویژگی داشته باشد.
نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک ادامه داد : وزیر مسکن و معاون ایشان بارها در مصاحبه های خود وعده تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکونی تا پایان عمر دولت فعلی را مطرح کردند که بخشی از این واحدها ، مربوط به واحدهای باقی مانده مسکن مهر و تعدادی نیز در قالب طرح بافت فرسوده است. پس از چندماه نام طرح فوق با نگاه سیاسی به مسکن مهر ، به طرح ملی مسکن تغییر نام پیدا کرد .
عقبایی در بخش دیگری از برنامه مناظره رادیو گفت و گو ، از عملکرد دولت انتقاد و بیان کرد : در این دولت برنامه از پیش تعیین شده ای برای حوزه مسکن وجود ندارد و تمام تصمیم گیری ها با عجله و آنی صورت می گیرد به طوری که شاهد فرصت سوزی در این ۶ سال بوده ایم.
وی اضافه کرد : متاسفانه وزارت مسکن در این مدت نتوانست میان عرضه و تقاضا توازن برقرار و هیچ طرحی برای مسکن استیجاری ، تقویت تولید و صنعتی سازی ساختمان ارائه کند. همچنین بر اساس سیاست اولیه خود ، تلاشی برای جذب انبوه سازان و بخش خصوصی به سوی خود نداشتند.
نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک به بالا بودن دارایی دولت در حوزه زمین اشاره کرد و گفت : مشخص نیست دولت به چه دلیل از این اموال بهره برداری نمی کند و آنها را در اختیار انبوه سازان قرار نمی دهد تا مسکن ارزان تولید شود.
از نظر عقبایی مجلس قادر نیست دولت را از بنگاه داری که به آن مبتلاست جدا کند و بعید به نظر می رسد بودجه ۹۹ هم نمی تواند تکلیف زمین های آمایش شده تحت اختیار دولت را روشن کند ، همانطور که الزام بانک ها برای فروش اموال مازاد راه به جایی نبرد.
وی در پایان برنامه مناظره رادیو گفت و گو اظهار کرد : قیمت مسکن در نیمه دوم سال ۹۸ نسبت به نیمه نخست سال ، نزدیک به ۳۰ درصد ریزش داشت اما معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی این موضوع را تکذیب کرد . این کار ریختن آب در آسیاب سودا گران مسکن است.
- چهارشنبه 1398/10/11 04:06
- گروه خبری : اقتصاد
- کد خبر : 3110
- چاپ
- منبع : رادیو گفت و گو