مجلس یازدهم؛
ردپای احمدی نژادی ها در انتخابات مجلس
دبیرکل حزب سبز و عضو جبهه پیشرفت و عدالت گفت؛ به نظر میرسد که افرادی که به دنبال معرفی لیست جداگانه باشند اغلب از طیف بهار آقای احمدینژاد هستند.
به گزارش تهران رسانه ؛ حسین کنعانی مقدم، دبیرکل حزب سبز میگوید: اصولگرایانی که در انتخابات ثبتنام کردهاند ظرفیت کافی را اجماعسازی در افکار عمومی و برای جذب آرای خاکستری به سود اردوگاه اصولگرایی ندارند.
اصولگرایان عزم خود را جزم کردهاند تا بار دیگر پس از چهارسال اکثریت کرسیهای پارلمان را به سود خود قبضه کنند، با اینحال هنوز با چالشهایی نظیر ناتوانی در ائتلاف و همراه سازی همه طیف های اصولگرایی دست به گریبان هستند. برخی زمزمه های انتخاباتی این روزها از احتمال نزدیک شدن طیف قالیباف و پایداری ها حکایت دارد و برخی پالس های ارسال شده از سوی فرزندان سیاسی آیت الله مصباح حکایت از آن می کند که این جبهه بازهم بنای سهم خواهی دارد تا خود را راضی به همراه شدن با دیگر اصولگرایان کند.
حسین کنعانی مقدم، فعال اصولگرا در گفتوگو با خبرآنلاین شرط موفقیت اصولگرایان در انتخابات مجلس را نرمش طیفهای تندرو برای ائتلاف میداند و تاکید میکند در غیر این صورت احتمالا آرای اصولگرایان ریزش خواهد داشت. او که معتقد است کاندیداهای اصولگرا قادر به جذب آرای خاکستری نیستند، این را هم می گوید که مردم دیگر تمایلی به سلبریتی های سیاسی ندارند، چه آن سلبریتی سیاسی قالیباف باشد چه یک مجری تلویزیون.
در ادامه مشروح گفتوگوی خبرآنلاین با حسین کنعانی مقدم، دبیرکل حزب سبز و عضو جبهه پیشرفت و عدالت را بخوانید؛
*****
آقای کنعانی مقدم!پیش بینی شما از ترکیب مجلس آینده بعد از مشخص شدن چهره های دو طرف برای حضور در این انتخابات چیست؟ اصولگرایان معمولا با سد ردصلاحیت ها روبرو نمی شوند ولی طیف مقابل با این مشکل روبروست،فکر می کنید با توجه به افرادی که از آن جریان کاندیدا شدن و احتمال ردصلاحیت برخی از آنها، اصولگرایان امروز می توانند مدعی باشند که ترکیب مجلس بعدی در دست آنهاست؟
یکی از بحثهای کنونی در میان اصولگرایان لزوم ورود اصلح مقبول به مجلس است و مساله کارآمدی مجلس اهمیت ویژهای دارد. بنابراین اصلح مقبول هم باید صلاحیتهای لازم و کافی را داشته باشد و هم مورد قبول مردم باشد.
مجلس آینده احتمالا سه یا چهار فراکسیونی است
ممکن است که برخی از کاندیداها افراد اصلحی هم در هر دو جناح باشند اما مقبول نیستند. این بار رای مردم ، رای معناداری خواهد بود و فارغ از جناحهای سیاسی مردم به دنبال افرادی خواهند بود که کارآمدی مجلس را تضمین کند. ممکن است مجلس آتی فارغ از جناحهای سیاسی سنتی، متشکل از افراد کارآمد باشد. در رابطه با اینکه ترکیب نیروهای سیاسی در مجلس یازدهم چگونه است اگرچه اندکی برای اظهار نظر زود است اما امکان دارد در مجلس آتی اقلیت و اکثریت نداشته باشیم و آرا بین سه یا چهار فراکسیون تقسیم شود و اگر پیش از انتخابات هم ائتلاف اصولگرایان شکل نگیرد، پس از انتخابات انجام خواهد شد تا یک اکثریتی شکل بگیرد.
طیف بهاری احمدینژاد در بین مردم رای ندارد
باتوجه به اینکه اغلب مدیران میانی و رده بالای دوره آقای احمدینژاد ثبت نام کردهاند، آیا این افراد ممکن است به نوعی نماینده دیدگاه و تفکرات احمدینژاد در مجلس آینده باشند؟
نامزدهای اصولگرایی که ولایتمداری مشخصی داشته باشند تلاش میکنند تا خود را در لیستهای مشترک قرار بدهند و ممکن است به نحوی باشد که دو یا سه لیست بیرون بیاید و تا ۸۰ درصد آنها هم دارای اعضای مشترک باشند. به نظر میرسد که افرادی که به دنبال معرفی لیست جداگانه باشند اغلب از طیف بهار آقای احمدینژاد هستند که بعید است رای کافی را داشته باشند.
ائتلاف نشود، رای اصولگرایان شکسته میشود/باید نرمش قهرمانانه نشان داد
به نظر میرسد هنوز شورای ائتلاف اصولگرایان نتوانسته است تا همه طیفها را به همراه شدن با ائتلاف راضی کند؛ حتی برخی احتمال ائتلاف پنهان قالیبافی ها و پایداری ها را مطرح می کنند، رویه جبهه پایداری هم حکایت از سهم خواهی اش از شورای ائتلاف دارد، نگاه شما به این اتفاقات چیست؟
شورای ائتلاف با محوریت روحانیت مبارز در حال رایزنی با اضلاع مختلف اصولگرایی است، احتمال رسیدن به لیست مشترک زیاد است. اما امکان دارد این لیست از هر دو مجموعه افرادی را در خود داشته باشد و اگر پایداریها به این نتیجه برسند که لیست مورد قبول است، ممکن است از برخی از خواسته های خود عقبنشینی کنند. دو طرف شرایطی دارند و آنها را مطرح میکنند. برخی باید نرمش قهرمانانه از خود نشان دهند تا بتوانند به نقطه مشترک دست یابند، در غیر این صورت تعدد لیستها موجب شکست آرای اصولگرایان خواهد شد.
مردم میلی به سلبریتیهای سیاسی ندارند/شاید فالوورهای قالیباف هم به او رای ندهند
شانس قالیباف یا چهره هایی مثل میرسلیم، آقاتهرانی و مصباحی مقدم را برای سرلیستی چقدر می بینید؟ممکن است اختلافاتی بر سر سرلیست بوجود آید؟
انتخابات شانسی نیست؛ اگر فردی به جز اصلح بودن رای مردم را هم داشته باشد میتواند موفق شود در غیر این صورت صرف اینکه برخی سلبریتی سیاسی باشند یا فالوور انتخاباتی داشته باشند، مبنای آن نیست که مردم به آن کاندیداها رای دهند، اینجا دیگر بحث تعیین سرنوشت کشور است. برخی که چهرههای تلویزیونی هستند ممکن است رای داشته باشند اما نه رای معنادار. مردم در این انتخابات خیلی تمایلی ندارند که سلبریتی های سیاسی وارد مجلس شوند چونکه پیشتر چوب آن را خوردهاند.
خب با این تعاریف آقای قالیباف هم سلبریتی سیاسی محسوب نمیشود؟
باید دید که پای صندوقهای رای چه اتفاقی رخ میدهد. ممکن است ایشان فالوور داشته باشند اما همین افراد هم شاید به او رای ندهند.
نمیتوان از الان قالیباف را رئیس مجلس دانست
درصورت کسب رای لازم، شانس ریاست قالیباف بر مجلس یازدهم را چقدر میدانید؟
ما ۲۹۰ نماینده در مجلس داریم و خیلی از آنها مستقل هستند و تفکرات خود را دارند. اینکه فکر کنیم چون ممکن است چند لیست اصولگرایی باشد، حتما قالیباف رئیس است درست نیست. تنها اگر اصولگرایان بالای ۶۰ تا ۷۰ درصد کرسیها را در اختیار داشته باشند میتوانند رئیس هم تعیین کنند. بنا نیست این سرلیست حتما از تهران باشد. آقای قالیباف الان با شورای ائتلاف هم هماهنگ است.
مشکل اصولگرایان این است که دقیقه ۹۰ تصمیم می گیرند
اما زمانی تا انتخابات نمانده است و هنوز نشانههای تفرقه در اردوگاه اصولگرایی مشهود است...
مشکل ما اصولگرایان آن است که همیشه در دقیقه ۹۰ تصمیم میگیریم و ۴۸ ساعت قبل از پایان مهت لیستها را چاپ میکنیم.
کاندیداهای اصولگرا بعید است آرای خاکستری را به سمت این جریان بیاورند
از مدت ها قبل مطرح می شد که طیف های سیاسی و مشخصا اصولگرایان قرار است ویترین کاندیداهای خود را با جوانان و زنان ببندند، اما جنس کاندیداهایی که ثبت نام کردند این تغییر ویترین را نشان نمی دهد، کاندیداهای اصولگرا اغلب تکراری بودند، یعنی بضاعت جریان اصولگرا همیشه همین کاندیداها است؟از این افراد می شود لیستی بیرون بیاید که شور انتخاباتی ایجاد کند؟
اسامی کاندیداهایی که دیدهام نشان میدهد که ما نتوانستهایم افرادی را به صحنه بیاوریم که بتوانند یک تغییر فاز را در جریان اصولگرایی کلید بزنند. این تغییر باید زمانی شکل بگیرد که عناصر مختلف در کنار هم قرار بگیرند و اجماعی در افکار عمومی ایجاد شود. افرادی که مطرح شدهاند بعید است که بتوانند آرای خاکستری را به سود لیست اصولگرایان جذب کنند.
- جمعه 1398/09/22 12:16
- گروه خبری : سیاست
- کد خبر : 3035
- چاپ
- منبع : خبرآنلاین