احمد پیکری؛
ضرورت توجه به ارتقاء مناسبات جهانی شهر تهران
شهر تهران، پایتخت ایران و از جمله کلان شهرهای مهم کشور است، از این حیث دارای زیرساخت های توسعه یافتگی در حوزه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی است.
بهره گیری از فرصت پایتخت بودن و متناسب با بسترهای زیرساختی موجود در جهت فعالیت های فراملی متنوع و فراگیر میتواند موجبات افزایش درآمدزایی، بهبود توسعه اقتصادی شهر و افزایش سرمایهگذاری خارجی در آن شود.
لزوم بهبود جایگاه نامناسب شهر تهران در میان دیگر شهرهای دنیا از نظر تعاملات جهانی و شاخص های توسعه یافتگی احساس می شود زیرا که پتانسیل های موردنیاز جهت ارتقا را داراست لذا برای بهبود جایگاه شهر تهران و توانمندسازی آن برای ایفای نقش مناسب در جهت پیوند فضای ملی به فضای جهانی، اقدامات زیر باید در اولویت کاری شورای اسلامی شهر، شهرداری و سایر سازمانهای مؤثر در مدیریت شهری تهران قرار گیرند.
1.هماهنگ سازی مقررات اقتصادی: یکی از الزامات ملی برای جهانیشدن شهرها، هماهنگ ساختن مقررات اقتصادی کشورها و شهرها با مقررات جهانی است. انجام این هماهنگی نیازمند تغییر سیاستهای اقتصادی برای رفع موانع تجارت آزاد خارجی، سرمایه گذاری خارجی و فعالیت شرکتهای فراملی اقتصادی در کشورهاست.
2.بهبود زیرساختهای حمل و نقل: حمل و نقل از نیازهای اصلی یک اقتصاد فعال است. برای جابجایی کالا و مسافر بین کانونهای تولید و مصرف از وسایل نقلیه مختلفی استفاده میشود. در دهههای اخیر انقلاب در فنآوریهای ارتباطی منجر به انقلاب در صنعت حمل و نقل شده است و حمل و نقل پيشرفته با اتكا به نوآوريهاي جديد از عوامل تسهيل كننده جريانات افراد و كالا در گستره جهاني است.
3.بهبود زیرساختهای فضاي مجازي: اكنون بخش مهمي از جريانات در اقتصاد جهاني و بين افراد در سراسر جهان بر پايه فن آوريهاي الكترونيكي و بطور خاص با استفاده از شبكه اينترنت برقرار ميشوند. فعاليتهاي شركتهاي فراملي براي مديريت و كنترل فعاليتهاي اقتصادي خود در سراسر جهان نیز تنها با كمك اينترنت ميسر شده و پراكندگي فضايي فعاليتها در گسترده جهاني با تسهيلات حاصل از توسعه شبكه به هم پيوسته اينترنت و فنآوريهاي شگرف ارتباط الكترونيكي امكان پذير شده است.
4.تحول مدیریت شهری: مدیریت شهری به دلیل اشتغال در فعالیتهای مهمی نظیر سیاستگذاری محلی که بر نحوه توزیع منابع عمومی، تعیین اولویت فعالیتها و ایجاد هماهنگی در انجام فعالیت های پراکنده، اهمیت بالایی در جهانیشدن شهر دارد. در طول دهههای اخیر که شهرها با پدیده جهانیشدن و برخی تأثیرات فلجکننده آن در شهرهای صنعتی قدیمی روبرو بودهاند، مدیریت شهری با ابتکار عملهایی نظیر تشویق کارآفرینی، تبلیغ و جذب سرمایههای خارجی، بهبود شرایط کیفیت زندگی برای تشویق مهاجران و صاحبان سرمایه به فعالیت و سرمایهگذاری در شهرها، نقش مهمی در حفظ حیات شهرها ایفا کردهاند.
نوشتاری از احمد پیکری
- سه شنبه 1398/05/08 05:14
- گروه خبری : جامعه
- کد خبر : 2514
- چاپ
- منبع : تهران رسانه