رضا شادمان فر؛
انتخابات شورایاری ها؛ طرحی خوب با شیوه اجرایی قابل تأمل!
انجمنهای محله در غیاب معتمدین ذی صلاح، محلی برای جولان ذینفعان اقتصادی و سودجویان خواهد شد.
در دوره فعلی با کاهش سرمایه اجتماعی در جامعه شهری نمی توان انتظار داشت که با ایجاد تشکیلات در فرآیندی بالابه پایین در محلهها به نهادی مشارکتی برای شکل دهی به فرآیند های پایین به بالا دست یافت. تعاملات اجتماعی در برخی محله ها به حدی کم شده که انتخاب نمایندگان شهروندان در سطح محله حتی یک کوچه را با انتخابات مستقیم در یک -یا دو روز – را دور از دسترس مینماید.
اما شاید بتوان با درگیر کردن تسهیل گران اجتماعی به مدت طولانی در یک محله و برگزاری جلسات با حضور ذینفوذان محلی به انتخاب فعالان اجتماعی محله دستیافت این امر قطعاً نیاز به صرف انرژی، برنامهریزی و اجرای مستمر در طول زمان خواهد داشت؛ آنچه تا امروز تجربه شده این است که برگزاری انتخابات بهنحویکه در این چند دوره صورت گرفته نتوانسته شورایاری را در شهر تهران نهادینه نماید. (حتی اگر مثل دورههای پیشین اهداف سیاسی مدنظر باشد همانطور که تجربه شد منتخبین سرمایه اجتماعی مدنظر را فراهم نخواهند کرد).
ظرفیتهای اجتماعی جوامع محلی میباید توسط متخصصین علوم اجتماعی مطالعه، شناسایی، فعالسازی و سپس با معرفی در تعاملات اجتماعی محله ای در مورد انتخاب ساکنین محله قرارگیرند. در غیر این صورت انجمنهای محله در غیاب معتمدین ذی صلاح محله محلی برای جولان ذینفعان اقتصادی و سودجویانی خواهد شد که به انحای مختلف چون خرید رأی به کرسی شورایاری محله دست خواهند یافت.
در مجموع به نظر میرسد فرآیند انتخابات یک نهاد محله هم باید با هدایت نهادهای بالادست ولی به دست خود اهالی و با صرف زمان برای آمادهسازی افراد در مجامع محلهای و مشارکت ایشان در تمامی مراحل یعنی ثبتنام، تبلیغات، تائید صلاحیت، رأیگیری و ... صورت پذیرد. اجرای تمامی این مراحل از خارج محله انتخابات شورایاریها را به شکل مکانیکی و مأموریتی توسط کارکنان شهرداری ناحیه صورت خواهد پذیرفت و ظرافتهای اجتماعی لازم را لحاظ نخواهد کرد.
این متن برگرفته شده از وبلاگ یادداشت های شخصی رضا شادمان فر می باشد
shadmanfar.blog.ir
- چهارشنبه 1398/04/26 05:00
- گروه خبری : جامعه
- کد خبر : 2437
- چاپ
- منبع : تهران رسانه