ورامین رسانه؛
صادرات صنایع دستی ورامین به کشورهای عربی
رییس دفتر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ورامین گفت: 25 کارگاه صنایع دستی در این شهرستان فعال هستند که عمده تولیدات آنان به کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق صادر می شود.
به گزارش تهران رسانه ؛ رییس دفتر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ورامین گفت: 25 کارگاه صنایع دستی در این شهرستان فعال هستند که عمده تولیدات آنان به کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق صادر می شود.
ژیلا خدادادی روز دوشنبه به مناسبت بیستم خرداد، روز جهانی صنایع دستی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فعالیت در عرصه تولید صنایع دستی، یکی از راههای توسعه اشتغال پایدار در جامعه و نیز رونق اقتصادی هر منطقه در سایه توسعه صنعت گردشگری است و شهرستان ورامین با داشتن هنرمندانی به نام، میتوان در این عرصه جایگاه قابل قبول در استان تهران داشته باشد.
وی افزود: هر چند که به آثار و صنایعی که تمام مراحل ساخت آنها توسط دست و ابزارهای دستی انجام میشود و برگرفته از فرهنگ و هنر و بینش و ذوق مردم هر منطقه است، صنایع دستی میگویند ولی باید توجه داشت هر اثر یا صنعتی را به راحتی نمیتوان در زمره صنایع دستی قرار داد و برای قرار گرفتن در این زمره می باید از ویژگیهایی برخوردار باشد.
این مسئول نقش فرهنگی و هویت بخشی به یک ملت، عدم نیاز به سرمایه گذاری کلان در مقایسه با سایر رشتههای صنعتی، قابلیت ایجاد و توسعه در مناطق مختلف، سهولت در ایجاد مراکز تولید، دارا بودن ارزش افزوده زیاد در مقایسه با صنایع دیگر، خودکفا و متکی به مواد اولیه داخلی، کمک به رشد و توسعه اقتصادی و داشتن زمینههای مناسب جهت صادرات را از ویژگیهای منحصر به فرد صنایع دستی یاد کرد.
خدادادی گفت: کارگاههای شیشه گری, سفالگری و مصنوعات سنگی ورامین از دیرباز به صورت فعال و پویا به تولید پرداخته و هم اکنون نیز از جمله فعالیتهای چشمگیر شهرستان به حساب می آیند ضمن اینکه رشتههای معرق، منبت، سفالگری، سبد بافی، قالی بافی، گلیم باقی و کار بر روی چرم از جمله رشتههای رایج صنایع دستی در شهرستان ورامین میباشند.
وی با بیان اینکه یک هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم به صورت انفرادی و کارگاهی نسبت به تولید و عرضه محصولات صنایع دستی اقدام میکنند اظهار داشت: هم اکنون ۲۵ کارگاه صنایع دستی در شهرستان ورامین به مشغول فعالیت هستند که محصولات چندین کارگاه در حوزه شیشه، بلور، معرق سنگ و چرم به کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق صادر میشود.
خدادادی افزود: یکی از مهمترین مشکلات حوزه صنایع دستی، نبود بازارچه دائمی و مرکز فعالیت هنرمندان این عرصه است تا این افراد بتوانند ضمن تولید، محصولات خود را به صورت مستقیم عرضه کنند.
وی بیان کرد: با پیگیریهای صورت گرفته و تخصیص اعتبارات مورد نیاز، عملیات احداث بازارچه و مرکز تولید صنایع دستی ورامین در مجاورت مسجد جامع تاریخی آغاز شد.
خدادادی اظهار داشت: فاز اول این مرکز پیش از این با اعتباری بالغ بر ۴ میلیارد ریال آغاز شده بود ولی اجرای آن تکمیل نشده بود.
وی گفت: با تخصیص اعتبار ۳ میلیارد ریالی و احداث ۶ اتاق، احداث آلاچیق، محوطه سازی و دو چشمه سرویس بهداشتی، زمینه فعالیت هنرمندان صنایع دستی فراهم می شودو اتاقهای این بازارچه با اولویت ایجاد حداقل دو فرصت شغلی در اختیار هنرمندان قرار میگیرد.
- دوشنبه 1398/03/20 12:01
- گروه خبری : فرهنگ
- کد خبر : 2210
- چاپ
- منبع : ایرنا