اسدپور خبر داد؛
مبارزه با آفات در عرصه های منابع طبیعی استان تهران
رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران از برنامه ریزی و انجام اقدامات اجرائی شامل پایش، کنترل و مبارزه با آفات در سطح 142 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان تهران خبرداد.
به گزارش تهران رسانه ؛ فتاح اسدپور با بیان اینکه به منظور جلوگیری از آسیب و خسارت به عرصه های مرتعی و پوشش گیاهی اقدامات پیشگیرانه و مبارزه با آفات در اولویت کاری این اداره کل قرار گرفته است افزود: با توجه به افزایش بارندگی ها و رشد مناسب گیاهان در سطح استان تهران، برنامه پایش، کنترل و مبارزه با آفات در دستور کار اداره حفاظت قرار گرفته و در این راستا کانون های اصلی آفات در شهرستان ها و نقاط مختلف استان شناسایی شده است.
وی به پراکندگی انواع آفات در شهرستان های استان تهران اشاره کرد و در همین ارتباط اظهار داشت: آفت ملخ کوهاندار تاغ در شهرستان های ورامین و پیشوا، ملخ شکم بادمجانی در شهرستان های دماوند، فیروزکوه و پاکدشت و ملخ های بومی و موریانه در شهرستان های ملارد و شهریار مشاهده شده اند که پس از پایش اقدامات لازم جهت پیشگیری و مبارزه صورت گرفته است.
این مقام مسئول تأکید کرد: با انجام اقدامات فنی و به موقع، در حال حاضر هیچ گونه طغیان و وضعیت بحرانی در هیچ مناطقی گزارش نشده است و وضعیت عادی و تحت کنترل می باشد.
اسدپور یادآور شد: از آنجائی که تاغزارهای شهرستان ورامین نقش بسزائی در تثبیت شن های روان و مقابله با بیابان زائی داشته 11 هزار هکتار از تاغزارهای منطقه پس از پایش و بررسی کارشناسی زیر پوشش عملیات مبارزه با آفت ملخ کوهاندار تاغ قرار گرفته است.
وی در ارتباط با ابراز نگرانی برخی از دامداران و افراد محلی درخصوص حضور گسترده پروانه در سطح مراتع و گاهاً شهرها اظهار داشت: به دلیل شرایط آب و هوایی و بارندگی های مناسب و پوشش گیاهی، گسترش زادآوری گونه ای از پروانه که از راسته Lepidptera ، خانواده Nymphalidae و احتمالاً جنس Vanessa می باشد را شاهد هستیم که با بررسی های کارشناسی صورت گرفته تاکنون به عنوان آفتی برای گونه های زراعی و مرتعی شناخته نشده و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
رئیس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی استان تهران تصریح کرد: این پروانه ها در مرحله حشره کامل نقش خسارت زائی نداشته و بخاطر تأثیری که در گرده افشانی گل ها و گیاهان دارند نباید در این مرحله مبارزه ای صورت گیرد و با توجه به اینکه این پروانه ها از خانواده روز پروازها می باشند با گرم شدن هوا و تغییرات دمائی پیش رو تکرار نسل آنها کمتر و به تبع آن تراکم جمعیتی این پروانه ها کاهش خواهد یافت.
اسدپور خاطرنشان کرد: با توجه به گستردگی عرصه های منابع طبیعی و حفظ این سرمایه های ملی ضرورت ایجاب می کند تا در این زمینه از پتانسیل و ظرفیت های بخش خصوصی نیز بهره گیری شود که در این خصوص از تمامی متخصصان گیاهپزشکی و کلینیک های مربوطه دعوت به همکاری می شود.
- سه شنبه 1398/03/07 03:34
- گروه خبری : جامعه
- کد خبر : 2116
- چاپ
- منبع : تهران رسانه