امور بانوان؛
عدالت جنسیتی مهمترین برنامه دولت در حوزه بانوان
معاون ریاست جمهوری در حوزه بانوان و خانواده گفت: عدالت جنسیتی مهمترین برنامه دولت در حوزه بانوان است که با قوت در حال پیگیری است.
به گزارش تهران رسانه ؛ معصومه ابتکار روز شنبه در نشست شورای اداری پیشوا که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد اظهار کرد: اشتغال از اهمیت ویژه ای برای بانوان برخوردار است و جذب ۴۰ درصدی تسهیلات صندوق ذخیره ارزی از سوی بانوان برای اشتغال نشان از پویایی این افراد برای ورود به حوزه اشتغال است.
اشتغال از اهمیت ویژه ای برای بانوان برخوردار است و جذب ۴۰ درصدی تسهیلات صندوق ذخیره ارزی از سوی بانوان برای اشتغال نشان از پویایی این افراد برای ورود به حوزه اشتغال است
وی افزود: یکی از محورهای آرمانی انقلاب، عدالتی است که از روزهای نخست انقلاب نیز امام (ره) به تحقق آن تاکید داشتند تا این مهم در حوزههای مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی خود را نمایان کرده و همه بتوانند در سرنوشت خویش سهیم باشد.
وی اظهار کرد: موضوع عدالت جنسیتی در قانون برنامه ششم توسعه کشور و سیاستهای ابلاغی رئیس جمهوری نیز مورد توجه قرار گرفته و برنامه ریزی آن به تک تک واحدها و بخشها و نیز در برشهای استانی به شهرستانها ابلاغ شده است.
ابتکار افزود: امروز زنان و دختران جامعه نیز می باید از فرصتهای برابری همچون مردان و پسران در کسب سواد و مهارت آموزی و دسترسی به فرصتهای شغلی پایدار برخوردار شوند.
وی تاکید کرد: برنامههای عدالت جنسیتی فقط مختص واحد امور زنان فرمانداری نیست بلکه تمام دستگاههایی که در ذیل دولت کار میکنند نظیر شهرداریها، سازمانهای خصوصی و دولتی نیز باید این مهم را مورد توجه قرار دهند.
وی با اشاره به تاکید رییس جمهوری مبنی بر اختصاص ۳۰ درصد از پستهای مدیریتی به زنان گفت: امروز حضور زنان در پستهای مدیریتی از پایه تا ارشد از رشد بسیار خوبی برخوردار است و این مهم به این علت است که ۴۰ درصد از کارکنان دولت را زنان تشکیل میدهند.
معاون رئیس جمهور افزود: البته باید دقت داشت که پستهای مدیریتی به زنان توانمند و شایسته و در رقابتی سالم با مردان در اختیار این افراد قرار گیرد.
وی انتصاب یک زن به عنوان سرپرست فرمانداری شهرستان قدس را اقدامی ارزنده از سوی استاندار تهران اعلام کرد
وی گفت: بسیاری از برنامههای اعلام شده در حمایت از بانوان و یا رفع تبعیض جنسیتی توسط سازمانهای مردم نهاد اجرایی میشود از این رو، دولت تلاش دارد تا با حمایت از این حوزه، زمینه توان افزایی سمنها را فراهم آورد تا بخشی از وظایف این حوزه برون سپاری شود.
ابتکار با اشاره به حضور ۶۵ هزار نفر اتباع در پیشوا گفت: حضور این تعداد افراد، شرایط خاصی را به شهرستان پیشوا بخشیده که باید با برنامه ریزی دقیق و حفظ شئونات انسانی، شرایط اشتغال ابتدا در اختیار شهروندان ایرانی قرار گیرد.
وی حمایت از مشاغل خانگی را از اولویتهای دولت یاد کرد و اظهار داشت: هم اکنون در پرتال وزارت کار، درگاهی برای ثبت نام از مشاغل خانگی طراحی شده که بانوان میتوانند با مراجعه به این سایت، نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده با اشاره به توطئههای استکبار جهانی در مواجهه با ایران اسلامی اظهار داشت: دشمن تلاش دارد تا مردم را نسبت به نظام بی اعتماد کند و کشور را در گیر جنگ روانی و مقابله نظامی نماید که قطعاً با وفاق و همدلی مردم و مسئولان این توطئه نیز خنثی میشود.
ثریا شارقی روز شنبه در جلسه شورای اداری پیشوا که با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور خانواده و بانوان در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد اظهار داشت: امروز به لحاظ کم کاری برخی از مسئولان، حقوق قانونی برخی از افراد نظیر خانواده دارای معلول و یا زنان سرپرست خانوار محقق نمیشود.
وی افزود: امروز برخی از خانوادههایی که از ۴ یا ۵ فرزند معلول نیز برخوردارند، نتوانسته اند از قانون برخورداری از منزل استفاده کنند و فاقد منزل و سرپناه هستند.
وی تأکید کرد: مدیران نهادهای حمایتی موظفند که حقوق افرادی که تریبونی برای پیگیری حق خود ندارند را پیگیری کنند و آنها را به آنچه استحقاق آن را دارند برسانند.
شارقی گفت: در موضوع تسهیلات مختص مددجویان، ۳۳ میلیارد تومان به استان تهران اختصاص پیدا کرده که تا کنون فقط ۴ میلیارد تومان آن جذب شده است که این امر نشان از کم کاری مدیر در استفاده از این تسهیلات دارد.
وی اظهار داشت: یک زمانی می گوئیم دولت اعتبار ندارد و نمیتوان کاری انجام داد ولی حال که این پول هست و دولت نیز آن را در اختیار استان قرارداده چرا مسئول کاری انجام نمیدهد.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری تهران تأکید کرد: کسی که برای احقاق حق مردم کاری انجام نمیدهد، در اصل در حق مردم ظلم کرده است، چرا که این امر موجب نارضایتی مردم شده و تصور میکنند که مشکل از دولت است که کاری انجام نمیدهد.
شارقی گفت: یک مددجو درخواست ۳ میلیون تومان وام برای خرید چرخ خیاطی کرده ولی رئیس بهزیستی به دلیل آنکه از مدرک فنی و حرفهای برخوردار نیست، وی را برای دریافت تسهیلات معرفی نمیکند، هیچکس شما را به خاطر دادن وام به یک مددجو بازخوناست نمیکند.
وی تصریح کرد: امروز مددجویانی که از سایر استانها به تهران مهاجرت میکنند با مشکل تحت پوشش قرار گرفتن مواجهند چرا که کمیته امداد اعلام میکند باید ۵ سال از حضور آنها در استان بگذرد تا بتوان آنها را حمایت کرد ولی باید دید که پس از ۵ سال میتوان آن فرد را بار دیگر به شرایط قبل بازگرداند.
وی افزود: سخت گیری های بیهوده، مشکلات را افرایش میدهد، مسئول باید قانون را به نفع مردم خم کند تا از میزان آسیبها بکاهد.
حسین عباسی روز شنبه در جلسه شورای اداری پیشوا که با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد اظهار داشت: از جمعیت ۸۶ هزار نفر شهرستان پیشوا، ۴۹.۵ درصد را بانوان تشکیل میدهد که باید به درستی از ظرفیت این افراد استفاده کرد.
وی افزود: بر اساس آمار سرشماری سال ۹۵، جمعیت شهرستان پیشوا ۸۶ هزار نفر برآورد شده که ۴۹.۵ درصد از این افراد را زنان تشکیل میدهند، بانوانی که هم اکنون ۵ نفر از آنها مسئولیت دانشگاه فرهگیان، بهزیستی، کتابخانه های عمومی، دانشگاه علمی کاربردی و کانون پرورشی فکر کودکان و نوجوانان را بر عهده دارند.
وی اظهار داشت: علاوه بر این، شهرستان پیشوا از خدمات دو دهیار و ۴ عضو زن شورای اسلامی روستایی نیز استفاده میکند که حضور این افراد میتواند زمینه را برای مشارکت هر چه بیشتر بانوان در فعالیتهای اجتماعی فراهم کند.
عباسی با اشاره به حضور اتباع در شهرستان پیشوا گفت: علاوه بر جمعیت ۸۶ هزار نفری شهروندان پیشوایی، ۶۵ هزار نفر از اتباع مجاز و غیر مجاز خارجی نیز زندگی میکند که این افراد ترکیب جمعیتی شهرستان را دچار تغییر کرده است.
وی افزود: شهرستان پیشوا از ظرفیتهای بالقوه ای در حوزه کشاروزی، مشاغل خانگی و تولیدات روستایی برخوردار است که با حمایت از بانوان به ویژه بانوان سرپرست خانوار میتوان شرایط را برای اشتغال این بخش عظیم از جامعه فراهم کرد.
- شنبه 1398/03/04 09:36
- گروه خبری : جامعه
- کد خبر : 2098
- چاپ
- منبع : ایرنا