آغاز سرشماری پاییزه حیات وحش در استان تهران

افزایش۱۲میلیونی جوجه ریزی در استان تهران

برخورد با عوامل مراکز غیرمجاز سقط جنین در استان تهران

انتصاب سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران

دوشنبه 1403/09/05

بازار پوشاک؛

پای پوشاک «تاناکورا» به تهران باز شد

ایران با ظرفیت‌های بالا در صنعت نساجی که می‌توانست قطب صادرات منطقه و فرامنطقه‌ای باشد، امروزه بازار بی‌کیفیت‌ترین محصولات کشورهای همسایه آن ‌هم با قیمت‌های گزاف شده است.

پای پوشاک «تاناکورا» به تهران باز شد

به گزارش تهران رسانه ؛ در این مطلب آمده است: قاچاق، واردات، کاهش توان تولید و کاهش قدرت خرید صنعت پوشاک را به مرور آنچنان ناتوان و بی‌جان کرده که باز هم بازار پوشاک کارکرده و «تاناکورایی» در حال رونق گرفتن است.
قطعا برای خرید پوشاک خود یا خانواده این روزها سری به فروشگاه‌های سطح شهر زده‌اید. مدتی است در بازار پوشاک شاهد افزایش قیمت هستیم و فروشندگان در برخی موارد اعلام کرده‌اند که هیچ‌کس حاضر نیست در وضعیت مبهم ارزی جنسش را بفروشد و ضرر کند.
کشوری با ظرفیت‌های بالا در صنعت نساجی که می‌توانست قطب صادرات منطقه و فرامنطقه‌ای باشد امروز بازار بی‌کیفیت‌ترین محصولات کشورهای همسایه آن ‌هم با قیمت‌های گزاف شده است. بازار با هجمه ورود کالاهایی روبه‌رو شده که به لحاظ طراحی و کیفیت در پایین‌ترین سطح اما به لحاظ قیمت در رده کالاهای به ‌اصطلاح لاکچری و گران‌قیمت قرار دارند.
طی دهه‌های گذشته پوشاک ایرانی زیر سیطره کالاهای غیرمجاز و قاچاق برندهای معروف دنیا بود و اما به مدد جهش نرخ ارز این روزها پوشاک وارداتی مجاز از نوع بی‌کیفیت بازار ایران را زیر پا گذاشته است.
این در حالی است که به اعتقاد فعالان تولیدی این صنف، در صنعت پوشاک به‌جز تامین بخشی از مواد اولیه نیاز زیادی به دلار نداشته و چندان از نوسانات نرخ ارز متاثر نمی‌شویم. طبق آمار بانک مرکزی خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها، دخانیات،‌ پوشاک و کفش، مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت‌ها، لوازم و اثاث و خدمات مورد استفاده در خانه، بهداشت و درمان، حمل‌ونقل، ارتباطات، تفریح و امور فرهنگی، تحصیل، رستوران و هتل و کالا و خدمات متفرقه؛ 12 قلم اصلی در سبد مخارج خانوار را تشکیل می‌دهند.
در واقع پوشاک در سومین جایگاه هزینه خانوار است پس نمی‌توان از کنار آن بی‌تفاوت گذشت؛ اما مقوله تولید باکیفیت موضوعی است که به‌ شدت مغفول مانده و تنها موضوع قاچاق پوشاک است که توسط وزارت صنعت و سایر نهادهای مرتبط با این حوزه به‌عنوان معضل اصلی در صنعت پوشاک عنوان می‌شود. طبق اظهارات دهقانی‌نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز 25 شکایت از برندهای پوشاک در حال بررسی است. در حالی‌که طبق آمار بیش از 800 میلیون دلار قاچاق پوشاک انجام‌ گرفته است.
بررسی‌ها از وضعیت توزیع پوشاک در شهر تهران نشان می‌دهد که گرانی و به تبع آن کاهش قدرت خرید مردم طی سال 97 و ادامه آن در سال 98 بیش ‌از حد مشهود و نگران‌کننده شده است.
«رضا» فروشنده و تولیدکننده پوشاک بچه واقع در یکی از مراکز خرید مرکز شهر تهران با تاکید بر اینکه هر روز بار گرانی ادامه کار را برای فروشندگان پوشاک سخت‌تر کرده است، گفت: کاهش قدرت خرید مردم باعث شده که کمتر به دنبال خرید البسه بیایند و ترجیح می‌دهند از پوشاک گذشته خود استفاده کنند.
رضا به‌عنوان یک فروشنده خرد از اینکه بازار پوشاک در اختیار جماعت قاچاقچی و دلال قرار گرفته انتقاد کرد و گفت: چرا باید مردم کشورمان مجبور به خرید کالایی شوند که با قیمت بالا از درجه کیفیت پایین برخوردار است. به گفته این فعال در زمینه عرضه و تولید پوشاک، مردم دیگر توان خرید ندارند و چیزی که مشهود است حذف تدریجی این کالا از سبد خرید خانوارهاست.
به اعتقاد او، متاسفانه دوباره جامعه در حال حرکت به سمت کهنه‌پوشی است و تبعات این مسیر شاید در یکی، دو سال خود را نشان ندهد.

*لاکچری‌ها هم کم آوردند
«امیر» یکی دیگر از فروشندگان پوشاک زنانه در منطقه غرب تهران واقع در یک مرکز خرید مدرن می‌گوید: مردم دیگر توان خرید پوشاک خارجی و باکیفیت آن‌ هم با این قیمت‌ها را ندارند. به گفته این فروشنده، اغلب خریداران ما از وضعیت خوب مالی برخوردارند و پیش ‌از این حداقل هفته‌ای یک‌بار برای خرید به فروشگاه می‌آمدند و خرید داشتند.
این فروشنده برندهای خارجی پوشاک در ادامه گفت: از سال گذشته تاکنون با رکود فراوانی مواجه هستیم. همین خریداران تنها برای گردش در وقت‌گذرانی به پاساژ می‌آیند اما دیگر خبری از خرید هفته‌ای و شاید ماهانه نیست.
به گفته او، این نگرانی باعث شده که بیشتر فروشندگانی که در فروشگاه‌های استیجاری اقدام به فعالیت دارند مجبور به فسخ قراردادهای خود با صاحبان املاک تجاری شوند، چراکه نه جوابگوی افزایش قیمت کالا هستند و نه توان پرداخت اجاره‌بهای واحدهای صنفی خود را دارند.

*زنگ خطری که به صدا درآمده است
گزارش‌ها نشان می‌دهد که خروج تدریجی البسه و پوشاک موردنیاز مردم از سبد خانوار زنگ خطر را برای جامعه و صنعتی که تا چند سال گذشته جزو پویاترین صنایع کشور بود به صدا درآورده است. این هشدار شاید امروز در اولویت مسائل اقتصادی کشور قرار نداشته باشد اما پیگیری امور مربوط به قاچاق در کنار کمک به فعالان بخش تولید پوشاک آن‌ هم در سال رونق تولید قطعا تبعات و آثار مثبتی در آینده نزدیک به دنبال خواهد داشت.
آنچه این روزها به‌شدت مورد انتقاد واقع ‌شده است کاهش ارزش پول ملی است، اما در صورت تامین مالی و اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت برای تولیدکنندگانی که از طراحی و تولید باکیفیت پوشاک داخلی برخوردار هستند، قطعا کشور را از هزینه برای ارز گران‌قیمت به‌منظور تامین نیاز پوشاک و واردات بی‌نیاز می‌کند.

روزنامه آرمان امروز




نظر شما


logo

نظر سنجی

اخبار را از کدام کانال دنبال میکنید؟
logo logo logo logo logo logo logo logo logo
ایجاد گذرهای گردشگری در مناطق ۲۲ گانه تهران

ایجاد گذرهای گردشگری در مناطق ۲۲ گانه تهران

تهران رسانه | در تمامی مناطق ۲۲ گانه، ایجاد گذرهای تندرستی و یا مسیرهای گردشگری در دستور کار مدیریت شهری دوره ششم بوده است.

ارزیابی ایمنی هتل ها در تهران

ارزیابی ایمنی هتل ها در تهران

تهران رسانه | با توجه به اینکه هتل‌ها محل تجمع مردم است، به صورت ویژه ارزیابی ایمنی شده اند.

جایزه جهانی به شهرداری تهران رسید

جایزه جهانی به شهرداری تهران رسید

تهران رسانه | پروژه زیست محیطی شهرداری تهران موفق به دریافت بیست و دومین جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر (LivCom) شد.

طراحی و اجرا توسط: طراحی سایت تهران طراحی سایت طراحی سایت