نظارت رئیس قوه قضاییه بر مراجع قضایی استان تهران

انتصاب سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران

ارزیابی دستگاه های خدمت رسان استان تهران

توجه به نهضت مدرسه سازی در استان تهران

پنج شنبه 1403/09/01

نجفی اظهار نمود؛

آشپزی در خانه یک عشق است

سوده نجفی در برنامه تلویزیونی «نسل امروز» گفت؛ به نظر بنده آشپزی در خانه یک عشق است و کسی که به خانواده‌اش عشق داشته باشد برای آنان آشپزی می‌کند و این وقت تلف کردن نیست.

آشپزی در خانه یک عشق است

به گزارش تهران رسانه ؛ سوده نجفی در برنامه تلویزیونی «نسل امروز» در پاسخ به این سوال که آیا با وجود مشغله کاری و تحصیلی، در خانه شما آشپزخانه تعطیل است یا خیر، گفت: خیر، اگر انسان بتواند مدیریت درستی را در تمام زندگی داشته باشد می‌تواند در همه موارد مدیریت کند.

وی یادآور شد: بسیاری از مباحث تربیتی در زمان خوردن غذا کنار یکدیگر بر سر سفره صورت می‌گیرد و همین زمان بهترین موقعیت است.

این فعال اجتماعی در پاسخ به این سوال که آیا آشپزی وقت تلف کردن است، اظهار داشت: متأسفانه نسل امروز به سمتی رفته است که می‌خواهد خود را با جامعه مدرنیته امروز مقایسه کند و تصور می‌کند در جاهای دیگر مثل اروپا اینگونه نیست در حالی که در اروپا هم خانواده بسیار مهم است.

نجفی گفت: به نظر بنده آشپزی در خانه یک عشق است و کسی که به خانواده‌اش عشق داشته باشد برای خانواده آشپزی می‌کند و این وقت تلف کردن نیست

وی در ادامه گفت: در جامعه امروز خانم‌ها مدرنیته فکر می‌کنند و تصور می‌کنند آشپزخانه را تعطیل کنند و فست‌فود بگیرند به کلاسشان اضافه می‌شود در حالی که اصلاً این‌طور نیست.

مرضیه وحید دستجردی نیز در این برنامه تلویزیونی در پاسخ به این سوال که اهل آشپزی هستید؟ گفت: مگر می‌شود یک خانم آشپزی نکند.

وی در واکنش به اینکه خانمی که وزیر است و سمت دارد آیا زمانی برای آشپزی دارد، افزود: به نظر من آشپزی جزو ضروریات است؛ من به طور معمول به این دلیل که بقیه روزهای هفته درگیر کار هستم جمعه‌ها برای طول هفته غذا آماده می‌کنم.

وزیر اسبق بهداشت در خصوص اینکه در دنیای امروز گفته می‌شود آشپزی وقت تلف کردن است، اظهار داشت: مادر بنده آشپز درجه یکی بود و الان یکی از افسوس‌های بزرگم این است که چرا آشپزی درجه یک را آنگونه که باید یاد نگرفتم.

وی با بیان اینکه در آن زمان به دلیل درس و مطالعه خیلی به آشپزی اهمیت نمی‌دادم، یادآور شد: اما حال می‌بینیم چقدر موضوع غذا در سلامت جسم و روح مهم است؛ اینکه گفته می‌شود آشپزی با عشق، یک واقعیت است. مادر وقتی غذا می‌پزد تمام عشق خود را پای آن آشپزی می‌گذارد.

دستجردی در پاسخ به این سوال که اگر آشپزی در خانه تعطیل شود در عشق خانواده هم اثر می‌کند، گفت: بله اثر دارد، آشپزی تأثیر بسیاری در همبستگی خانوادگی و یکدلی ایفا می‌کند؛ مادر وقتی دلسوزی می‌کند و برای آشپزی وقت می‌گذارد این روحیه در دیگران هم اثر دارد و آنها هم سعی می‌کنند به نوعی جبران کنند.

وزیر اسبق بهداشت با تاکید بر اینکه پرکار بودن تضادی با آشپزی کردن یک خانم ندارد، ادامه داد: من قبلاً این اندازه که امروز به آشپزی اهمیت می‌دهم، اهمیت نمی‌دادم و تصورم این بود که چون مادرم خانم خانه دار و سنتی است اینقدر به آشپزی اهمیت می‌دهد اما امروز بعد از ٥٩ سال می‌فهمم آشپزی بسیار مهم است و تأثیر آشپزی مادر تا نسل‌ها فراموش نشدنی است.

وی یادآور شد: ممکن است این نسل هم فکر کنند آشپزی کار سنتی است اما بعد از مدتی متوجه می‌شوند که آشپزی اهمیت زیادی دارد.

وحید دستجردی با اشاره به اینکه در گذشته در منزل مادربزرگم جمع می‌شدیم و همه اقوام حضور داشتند، افزود: با اینکه غذاهای ساده ای مثل عدس پلو همراه با کوکو درست می‌شد اما واقعاً لطف بسیاری داشت و هنوز مزه آن میهمانی ها را فراموش نکرده‌ایم.

وی تصریح کرد: اما متأسفانه در حال حاضر بر روی تشریفات میهمانی ها بسیار کار می‌شود و دردسر خانم خانه و هزینه‌ها زیاد شده اند از این رو آشپزخانه تعطیل و میهمانی در بیرون گرفته می‌شود؛ نباید این تصور وجود داشته باشد که عزت و احترام در این است چند نوع غذا درست کنیم.

آشپزی توسط مادر عامل توسعه فضای عاطفی در خانواده

شالچی در بخش دیگری از برنامه در پاسخ به این سوال که غذای مادر بهتر است یا بیرون، گفت: غذای مادر؛ چون فقط بعد مادی نیست و با انبوهی از خاطرات همراه است و غذای بیرون آن فضای عاطفی را ندارد.

وی در خصوص فزونی فست فودی ها و رستوران‌های زیرزمینی یادآور شد: علت‌های متفاوتی همچون نحوه اشتغال مرد و زن در خانواده و اقتصاد غذا عامل این موضوع است. چراکه شبکه ای از سود به شمار می‌رود و تبلیغاتی به همراه دارد که ذائقه‌ها را شکل می‌دهد و گاهی نیز غذا به عنوان وسیله‌ای برای نمایش و تظاهر به کار می‌رود.

این جامعه شناس در پاسخ به این سوال که در خارج از کشور به این مقوله چگونه نگاه می‌شود، افزود: انبوهی از بحث‌ها و گاهی جنبش‌های اجتماعی چه در فضای مجازی و چه واقعی پیرامون غذا در جهان دنبال می‌شود و این موضوع اندکی به عنوان یک امر زیستی مطرح بوده و بیشتر امری فرهنگی- اجتماعی به شمار می‌رود.

وی بر همین اساس به جنبش غذای آهسته اشاره کرد که در مقابل فست‌فودها شکل گرفت و از طبقه متوسط و روشنفکر شمال ایتالیا آغاز و بعد جهانی شد.

شالچی همچنین به موضوع اخلاق غذایی و عدالت غذایی اشاره کرد و گفت: برای مثال شرایطی که طیور در آن نگهداری می‌شوند که گیاه خواری نقدی به این شیوه است؛ همچنین رفاه غذایی در برخی کشورها، فقر غذایی در بخش دیگر دنیا را به همراه دارد؛ در ایران میزان اتلاف غذا در رستوران‌ها بسیار است در حالی که بخشی از جامعه فقر غذایی دارند.

شالچی اظهار داشت: آگاهی خوبی در جامعه ایرانی نسبت به غذاهای سالم شکل گرفته و در مناطق مختلف کشور غذاهای محلی مورد اقبال واقع می‌شود.

این جامعه شناس با تاکید بر اینکه غذا یک امر فرهنگی- اجتماعی است، گفت: تصور این است فرهنگ فقط بحث‌های فلسفی و نظری است در حالی که فرهنگ در زندگی روزمره است تولید می‌شود و در این صورت به موضوع غذا نیز ارتباط پیدا می‌کند.

برنامه این هفته «نسل امروز» جمعه ١٣ اردیبهشت ماه با نگاهی به آشپزخانه تعطیل (بررسی آشپزی و غذا از بعد فرهنگی در جامعه امروز ایران) با حضور وحید شالچی جامعه شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، سوده نجفی فعال اجتماعی و گفت‌وگو با مرضیه وحید دستجردی وزیر اسبق بهداشت روی آنتن شبکه پنج رفت.




نظر شما


logo

نظر سنجی

اخبار را از کدام کانال دنبال میکنید؟
logo logo logo logo logo logo logo logo logo
ارزیابی ایمنی هتل ها در تهران

ارزیابی ایمنی هتل ها در تهران

تهران رسانه | با توجه به اینکه هتل‌ها محل تجمع مردم است، به صورت ویژه ارزیابی ایمنی شده اند.

جایزه جهانی به شهرداری تهران رسید

جایزه جهانی به شهرداری تهران رسید

تهران رسانه | پروژه زیست محیطی شهرداری تهران موفق به دریافت بیست و دومین جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر (LivCom) شد.

اجرای تور درختان دیرزیست در تهران

اجرای تور درختان دیرزیست در تهران

تهران رسانه | تور درختان دیر زیست تهران روز جمعه ۲ آذرماه از ساعت ۸:۳۰ لغایت ۱۲:۳۰ برگزار خواهد شد.

طراحی و اجرا توسط: طراحی سایت تهران طراحی سایت طراحی سایت