برخورد با عوامل مراکز غیرمجاز سقط جنین در استان تهران

انتصاب سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران

نظارت رئیس قوه قضاییه بر مراجع قضایی استان تهران

انتصاب سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران

یک شنبه 1403/09/04

رضوی اظهار کرد؛

هشدار به وضعیت فرونشست زمین در استان تهران

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران اعلام کرد که وضعیت فرو نشست زمین در استان در آستانه هشدار قرار دارد و پیشنهاد ما این است که برای مقابله با چنین معضلی بودجه ویژه ای در نظر گرفته شود.

هشدار به وضعیت فرونشست زمین در استان تهران

به گزارش تهران رسانه ؛ حسن رضوی روز دوشنبه در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به بخش هایی از تهران که در حال فرونشست است، افزود:
به طور حتم باید برای جلوگیری از آسیب سازه ها اقدامات جدی در دستور کار قرار گیرد، درست است که این اتفاق در تمام دنیا رخ می دهد اما در ایران به دلیل استفاده بیش از حد از آب های زیرزمینی میزان فرونشست زمین بسیار بیشتر است.
رضوی با بیان اینکه مناطق 16، 17، 18، 19 و 20 پایتخت و شهرستان‌های اسلام شهر، چهاردانگه، صبا شهر، نسیم شهر بیش‌تر از سایر بخش‌های استان تهران در معرض فرونشست زمین هستند، اظهار داشت: در حال حاضر در دشت ورامین، ١٣ سانتی متر، در دشت ری، ٢٥ سانتی متر، دشت تهران ٧ سامتی متر، شهریار، ٣٦ سانتی متر و در برخی قسمت‌های دشت ورامین منطقه معین آباد با ٢٥ سانتی متر فرونشست مواجه هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران تاکید کرد که هر ساله در استان تهران با فرونشست ٣٦ سانتی‌متری همراه هستیم که در واقع این عدد در مقایسه با آمار دنیا یک رکورد محسوب می شود.

*سرانه مصرف آب کاهش یافته است
وی گفت:اکنون مسایل مربوط به حوزه آب در کشور و استان هایی مانند تهران با دو درصد مساحت که قریب به بیش از ٢٠ درصد جمعیت کشور را پذیرا است با شرایط خاصی مواجه شده است.
وی ادامه داد: سرانه تامین آب که ما طی ٤٠ سال گذشته در کشور و استان تهران داشتیم بسیار کاهش یافته و اکنون شرایط به گونه ای است که مجبور به برنامه ریزی های مناسب جهت مدیریت منابع آب هستیم.
رضوی اظهار داشت: در صورت توجه به سرانه ها متوجه می شویم که تا قبل از دهه ٥٠ سرانه تامین آب هفت هزار و ٥٠٠ متر مکعب به ازای هر نفر بود اما اکنون این میزان سرانه در کشور به یک هزار و ٤٠٠ متر مکعب برای هر نفر کاهش یافته است.

* تامین آب تهران با بحران مواجه است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران یادآور شد: زمانی که با بحران و چنین مشکلاتی مواجه می شویم نباید با همان سطح تفکر گذشته به دنبال حل مشکلات رفت بلکه باید با سطح تفکر بالاتری با این مقوله برخورد کرد.
رضوی با بیان اینکه در پنج دهه گذشته بیشتر رویکردهای استفاده شده در حوزه آب عرضه محور بوده است، افزود: ما گمان می کردیم هر چه بیشتر آب را تامین و در اختیار مصرف کنندگان قرار دهیم کار بزرگی را انجام داده ایم در حالی که زمان نشان داد که این رویکرد به هیچ عنوان مناسب نبوده و برای حل بحران آب باید نگاه دیگری را در پیش گرفت.

* نگاه ناموفق تکنولوژی محور
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران تکنولوژی محور بودن را به عنوان نگاه ناموفق دیگر جهت تامین آب مطرح کرد و گفت: در این زمینه تصورها بدین صورت بود که با استفاده از تکنولوژی های نو می توان در مدیریت حوزه آب موفق باشیم اما بعدها متوجه شدیم که این موضوع ناکارآمد است و استفاده از آن به نفع کشور نیست.
رضوی اظهار داشت: برای بهبود وضعیت حوزه آب باید مدیریت حوزه ای برقرار شود و از اجرای تمام تصمیمات غلطی که اتخاذ شده است جلوگیری شود زیرا هرچه راه غلط را ادامه دهیم مشکلات ما در آینده بیشتر می شود.

* نگاه جزیره ای و جزنگری به مسائل آب
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران ادامه داد: در سال ٨٤ با ناکارآمدی تمام، قانون تشکیل آب های استانی را در دستور کار قرار دادیم که با این اقدام مدیریت حوزه آب را کامل به هم زدیم، به کارگیری این طرح طی پنج دهه اخیر به عنوان اوج عدم موفقیت ما در حوزه آب بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران عملکرد سازمان های درگیر با مدیریت منابع آب را در تعارض با منافع ذینفعان دانست و افزود: متاسفانه هنوز راهکار مشخصی مابین وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و مجموعه محیط زیست به دست نیامده، هر یک در راستای مسایل خود موضوعاتی را مطرح می کنند که برآیند خروجی آن تصمیم درست و کارآمدی برای مردم و کشور نیست.

* رودخانه ها محلی برای ساخت و ساز نیست
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران با بیان اینکه اکنون رودخانه های موجود در تهران به عنوان محلی برای ساخت و ساز تبدیل شده است، گفت: برای جلوگیری از این اقدام همکاری های خوبی با بخش قضایی و ثبت اسناد صورت گرفته است.
رضوی به طرح های ملی که برای تامین آب تهران انجام شده است اشاره و بیان کرد: اگر تامین مالی پروژه ها به درستی انجام شود با مشکل چندانی برای تامین آب مواجه نمی شویم، در غیر اینصورت در آینده در تامین آب تهران برای حوزه صنعت با مشکل روبرو خواهیم شد.

* وزارت جهاد کشاورزی باید در کشت محصولات دخالت کند
به گفته وی به طور متوسط میزان مصرف آب در بخش کشاورزی در تهران بیش از 60 درصد است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران به دخالت وزارت جهاد کشاورزی در کشت محصولات آب بر اشاره کرد و گفت: متاسفانه برنج در استان اصفهان که با مشکل آب مواجه است کشت می شود که در این زمینه وزارت جهاد کشاورزی باید تدابیر لازم جهت جلوگیری از این اقدام را در دستور کار قرار دهد.

*تعرفه آب سدها
رضوی به تعرفه آب سدها تاکید کرد وگفت: تعرفه برای هر متر آب از سد ماملو 942 ریال، از سد لار 567 ریال، از سد کرج 408 ریال، و از سد طالقان 605 ریال و از سد لتیان 408 ریال در نظر گرفته شده است.




نظر شما


logo

نظر سنجی

اخبار را از کدام کانال دنبال میکنید؟
logo logo logo logo logo logo logo logo logo
ایجاد گذرهای گردشگری در مناطق ۲۲ گانه تهران

ایجاد گذرهای گردشگری در مناطق ۲۲ گانه تهران

تهران رسانه | در تمامی مناطق ۲۲ گانه، ایجاد گذرهای تندرستی و یا مسیرهای گردشگری در دستور کار مدیریت شهری دوره ششم بوده است.

ارزیابی ایمنی هتل ها در تهران

ارزیابی ایمنی هتل ها در تهران

تهران رسانه | با توجه به اینکه هتل‌ها محل تجمع مردم است، به صورت ویژه ارزیابی ایمنی شده اند.

جایزه جهانی به شهرداری تهران رسید

جایزه جهانی به شهرداری تهران رسید

تهران رسانه | پروژه زیست محیطی شهرداری تهران موفق به دریافت بیست و دومین جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر (LivCom) شد.

طراحی و اجرا توسط: طراحی سایت تهران طراحی سایت طراحی سایت