انتصاب سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران

نظارت رئیس قوه قضاییه بر مراجع قضایی استان تهران

انتصاب سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران

ارزیابی دستگاه های خدمت رسان استان تهران

پنج شنبه 1403/09/01

قانبیلی اظهار داشت؛

گلدره قربانی بی تدبیری مسئولان شده است

عضو شورای عالی استان ها گفت: گلدره قربانی بی تدبیری مسئولان شده است و می توان گفت که این روستا بدون نهاد متولی رها شده است.

گلدره قربانی بی تدبیری مسئولان شده است

به گزارش تهران رسانه ؛ «گلدره» روستایی دارای قدمت ۴۰۰ الی ۵۰۰ ساله است، که با طبیعت بکر و آب و هوایی دل انگیز و بسیار مطلوب و احاطه شده با کوه و طبیعت، ساکنین بومی و غیر بومی که در تابستان و بهار تفرجگاه شهروندان پردیسی و تهرانی است.

از پردیس تا گلدره یک کیلومتر فاصله است، معدن گچ و آهک آن از ۶۰ سال قبل در بالای کوه پایه ریزی شده ولی بنا به دلایلی بهره برداری نشده است.

این روستا علی رغم این که از سال ۹۲ جزو طرح تفصیلی شهری قرار گرفته، اما ساکنین آن نه از خدمات شهری برخوردارند و نه از خدمات روستایی و سر در گم بین این دو نام شهری و روستایی مانده اند، بلوار چمران که شریان اصلی فاز ۴ پردیس به فازهای ۱ و ۲ و به گلدره نیز منتهی می شود محل تخلیه زباله های غیر بهداشتی و فاقد تیر برق و روشنایی و آسفالت است.

ساکنین گلدره از خطرات تردد در جاده منتهی به گلدره به دلیل عدم روشنایی کافی و علایم راهنمایی و آسفالت مناسب گلایه مند هستند، جاده و معابر آسفالت و روشنایی ندارد، در سال جاری فقط ۳ معبر داخل بافت حدود ۱۰۰ متر آسفالت به عمق یک سانتیمتر بدون در نظر گرفتن جدول برای این معابر انجام گرفته است.

آب آشامیدنی غیربهداشتی و مدرسه متروکه و بلااستفاده

یکی از اهالی در این خصوص می گوید: یک مکان آموزشی در گذشته به آموزش و پرورش داده ایم، ولی اکنون این مکان به خرابه ای تبدیل شده و هیچ نوع استفاده ای از آن نمی شود، این مکان برای ایجاد مدرسه، کتابخانه و یا آزمایشگاه و لابراتوار مناسب است، اما استفاده ای از آن نمی شود.

وی افزود: بانوان گلدره از فقدان مرکز آموزشی و ورزشی ناراضی اند، با توجه به این که داخل بافت روستا ساختمان خانه بهداشت موجود است، ولی تا کنون به بهره‌برداری نرسیده و خدمات درمانی و بهداشتی در آن ارائه نمی شود.

فرد دیگری که در این روستا زندگی می کند، نیز گفت: گلدره آب آشامیدنی سالم ندارد و وضعیت آب شرب بسیار نامناسب است و فقط دارای یک آب انبار است که ساکنین گلدره آب را با هزینه های خود از چشمه بالای کوه به صورت کاملا ابتدایی با یک لوله به آب انبار هدایت کرده اند، این آب انبار فاقد روش های بهداشتی است، قبلا کلر زنی با دست انجام می گرفت و چون این شیوه خطر احتمال مسمومیت به همراه دارد به دلیل عدم کارشناسی جهت تناسب میزان کلر و آب داخل آب انبار اکنون کلر زنی انجام نمی شود.

وی گفت: به دلیل کمبود آب ساکنین در بهار و تابستان یک ساعت در شیفت صبح و یک ساعت در شیفت بعد از ظهر می توانند، آب مصرف کنند و در پاییز و زمستان گاهی آب قابل استفاده ندارند.

این فرد که محمد نام داشت، ادامه داد: با توجه به خط مرزی گلدره در گذشته ۱۸۰ هکتار مستثنیات به گلدره تعلق گرفته است، ولی وقتی منابع طبیعی به شرکت عمران این اراضی را واگذار کرد نصف این مستثنیات را به مردم تعلق داده اند و اعلام کردند هر کسی ساخت و ساز کند چون جزو منابع ملی است، تخریب می شود.

نبود روشنایی و تخریب منازل ساکنین

به گفته ساکنین گلدره چند منزل روستایی متعلق به ساکنین علی رغم این که داخل بافت روستا و طرح تفصیلی و شهری قرار دارد، اما توسط منابع ملی تخریب شد.

تعدادی از ساکنین با مراجعه به دستگاه قضایی طبق مستنداتی که داشتند، توانستند اثبات کنند، زمین هایی که در اختیار شان است، جزو منابع ملی نیست و زمین هایشان را پس گرفتند، ولی بعضی از ساکنین به دلیل عدم آگاهی از مراحل قانونی و احقاق حقوق خود نتوانستند، از تخریب منازلشان با توجه به این که داخل بافت قرار داشت جلوگیری کنند.

داخل بعضی از کوچه ها با توجه به این که ۱۰ الی ۲۰ خانواده در هر معبر ساکن است، ولی هیچ کدام برق ندارند و با مراجعه به اداره برق باز هم برق رسانی انجام نگرفته و به ساکنین گفته شده با هزینه شخصی برق رسانی کنند، که بسیار گران است و مبلغ هنگفتی باید اهالی برای برق رسانی بپردازند. این در حالی است، که اهالی فقط توان پرداخت حق کنتور برق و مصارف را دارند نه کارهای زیر بنایی و نصب تیر برق و ...

از طرفی به ساکنین به دلیل قوانین دست و پا گیر شهری اجازه ساخت بنا داده نمی شود و ساکنین برای استفاده از ملک خود و ایجاد سر پناه به ناچار به صورت قاچاق اقدام به ساخت بناهای غیر استاندارد و فاقد اصول استحکام بنا می سازند، زیرا به دلیل طرح تفصیلی زیر نظر شهر پردیس قرار گرفته اند و قوانین بسیار سختی برای ساکنین و ساخت و ساز اعمال می شود.

علیرضا ثمنی رابط شورای گلدره در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر این که چرا ساکنین فاقد آب شرب بهداشتی هستند، گفت: به سازمان آب «سعید آباد» جاجرود این مشکل را بارها گوشزد کرده ایم و قرار شد یک دستگاه کلراید جهت کلر زنی آب انبار گلدره به ما اختصاص دهند ولی هنوز عملی نشده است.

وی دلیل نداشتن خدمات آموزش، بهداشتی، رفاهی و عمرانی در سطح گلدره را این گونه توضیح داد: با توجه به پتانسیل های خوبی که گلدره برای ساکنین و شهر پردیس دارد و هجوم مسافران و اسکان غیر بومی ها در فصل بهار و تابستان که به آمار جمعیتی گلدره اضافه می شود، از مسئولین دستگاه های خدمات رسان و دیگر نهادها درخواست دارم، توجه کافی و در خور به ساکنین و محله «گلدره» داشته باشند.

هنوز جاده منتهی به گلدره به شهرداری پردیس واگذار نشده است

کوروش گلریز، شهردار پردیس نیز در مورد دلیل آسفالت نشدن بلوار «شهید چمران» و جاده منتهی به گلدره گفت: فاز ۳ و ۴ هنوز به شهرداری تحویل نشده و در حال حاضر امکان آسفالت نیست و امیدواریم با تحویل این ۲ فاز به شهرداری در سالجاری اقدامات رفاهی و خدماتی بهتری به ساکنین گلدره ارائه شود.

مصطفی حسنوند، مدیر آموزش و پرورش پردیس نیز در خصوص چرایی متروکه بودن تنها مدرسه گلدره گفت: مدرسه مذکور از سال های قبل از مدیریت بنده در پردیس متروکه بود، که با رایزنی با شورای گلدره قرار شده با تحویل مدرسه به شورای گلدره از آن برای قالی بافی، پرورش قارچ و یا دیگر فعالیت های عام المنفعه استفاده شود.

وی افزود: تعداد دانش آموزان گلدره به حد نصاب نمی رسد و امکان فعالیت مستقل مدرسه مذکور وجود ندارد.

کریمایی، رییس اداره برق پردیس نیز در خصوص نبود روشنایی و تیر چراغ برق در گلدره و جاده منتهی به آن به خبرنگار مهر گفت: شورای گلدره درخواستی برای روشنایی این محله نداشته است، ابتدا باید به صورت مکتوب نامه داده شود، تا اگر در حیطه وظایف اداره برق باشد، برق رسانی به این روستا انجام گیرد.

مشخص نیست چه نهادی متولی خدمات رسانی به «گلدره» است

محمد قانبیلی رییس شورای شهرستان پردیس و عضو شورای عالی استان های کشور نیز در خصوص مشکلات گلدره اذعان داشت: گلدره یکی از روستاهای بخش مرکزی تهران و دارای کد آبادی بوده که بعد از تشکیل شهر پردیس، روستای دارای کد، به محدوده شهری الحاق شد، حال متاسفانه شاهد بی مهری مسئولان شهری به ساکنین و عدم خدمات رسانی به آن ها هستیم.

وی افزود: گلدره قربانی بی تدبیری مسئولان گذشته و بی مهری مسئولین فعلی شده است.

عضو شورای عالی استان ها گفت: به دلیل این که اکنون گلدره کد آبادی ندارد و نیز روستای بدون شورا محسوب نمی شود، لذا نمی تواند زیر پوشش شورای بخش بومهن قرار بگیرد، که به نوعی می توان گفت، گلدره بدون نهاد متولی رها شده است.

وی در پاسخ به این سوال که شرکت عمران پردیس متولی رسیدگی به مشکلات ساکنین گلدره است، یا خیر گفت: چون گلدره دارای بافت قدیمی و کد آبادی از قبل بوده و از طرفی وظایف شرکت عمران آماده‌سازی محلات جدید از جهت روبنایی و زیر بنایی است، که بعد از آماده سازی به شهرداری تحویل داده می شود، در واقع شهرداری پردیس با توجه به اجرای طرح تفصیلی شهری در گلدره متولی خدمات رسانی به ساکنین است و شرکت عمران وظیفه ای در این خصوص ندارد.

رئیس شورای شهرستان پردیس در خصوص پیگیری های مشکلات ساکنین گلدره اظهار داشت: با رییس شورای شهر و شهردار پردیس و اداره برق شهرستان مکاتبه و مشکلات مردم گلدره را پیگیری خواهم کرد، تا تکلیف ساکنین آن روشن شود، از نظر این که اگر مسئولان فکر می کنند، گلدره در حوزه شهری نیست به شورای شهرستان اعلام کنند، تا از طریق شورای بخش و بخشداری بومهن برای رفع مشکلات ورود کنیم و خدمات بدهیم و اگر جزء بافت شهری است چرا خدمات رسانی صورت نمی‌گیرد.

اخبار شهرستان پردیس را در تهران رسانه دنبال کنید




نظر شما


logo

نظر سنجی

اخبار را از کدام کانال دنبال میکنید؟
logo logo logo logo logo logo logo logo logo
ارزیابی ایمنی هتل ها در تهران

ارزیابی ایمنی هتل ها در تهران

تهران رسانه | با توجه به اینکه هتل‌ها محل تجمع مردم است، به صورت ویژه ارزیابی ایمنی شده اند.

جایزه جهانی به شهرداری تهران رسید

جایزه جهانی به شهرداری تهران رسید

تهران رسانه | پروژه زیست محیطی شهرداری تهران موفق به دریافت بیست و دومین جایزه جهانی شهرهای زیست پذیر (LivCom) شد.

اجرای تور درختان دیرزیست در تهران

اجرای تور درختان دیرزیست در تهران

تهران رسانه | تور درختان دیر زیست تهران روز جمعه ۲ آذرماه از ساعت ۸:۳۰ لغایت ۱۲:۳۰ برگزار خواهد شد.

طراحی و اجرا توسط: طراحی سایت تهران طراحی سایت طراحی سایت