دنیای انتشارات؛
با آثار چاپ شده «سلمان سمیعی» آشنا شوید
«خداوندگار نبرد»، «فنا ناپذیر»، «پایداری شجاعت»، «نبرد نهایی» از مجموعه کتاب های داستان های تاریخی و ایرانی است که توسط «سلمان سمیعی» نویسنده و پژوهشگر معاصر ایرانی به چاپ رسیده است.
معرفی کتاب خداوندگار نبرد
«خداوندگار نبرد» به قلم سلمان سمیعی (۱۳۵۹) داستانی تاریخی و ایرانی است.
معرفی کتاب فناناپذیر
داستان «فنا ناپذیر» از سلمان سمیعی (-۱۳۵۹)، حکایت شمشیربندی قهار در عهد باستان است که در جستجوی رسیدن به جاودانگی و فناناپذیریست، اما ناگاه زمان و مکان بر او واژگون میشود و به شکل و شمایلی خارج از هیات آدمی از وادی انسانها به درون دنیای درندگان کشیده میشود تا در عالمِ وحش با رموز دهر و اسرار هستی آشنا گردد. این حکایت با نگرشی ژرف و گفتاری فلسفی، تا حد امکان جنگ را میشناساند و فرجامِ خوی خونخواهی و سرانجام روزِ تلافی و انتقام را آشکار میسازد، راهِ تشخیص میانِ رشادت و شرارت را نشان میدهد و با گفتمانی دامنهدار و عمیق، پیچ و خمِ دنیای ناهماهنگ آدمی را میکاود.
در گوشه ای از کتاب می خوانیم :
پس آنگاه شیربچه، خوی فرمانروایی به خود گرفت و نگاه سلطانی بر پهنۀ گیتی افکند و به ندایی درونی جهانیان را خطاب قرار داد و گفت: آری بدانید ای آفریدهها، از ریز و درشت بیدار شوید و بشنوید، پیروزیم نه اقبالِ خوش بود و نه از برای بختِ بلند، عرش با بیمهری مرا از خود راند و از آسمان نیز جز سردی و سیاهی بر من چیز دیگر فرو نیامد. آری شجاعتم سبب چیرگی من بر قلدوری قَدر شد و به رشادتی پاک تازیانه را از دست قضایِ زورگو ستاندم و بر گردۀ تقدیرِ شوم نشاندم و فرشتۀ مرگ را بر گور خود خاک کردم.
سپس به بشاشی رو به آسمان ابرآلود که آکنده از گره و عقده بود ، افکند ، وانگه در لابه لای ابرهای سیه فام ، رخ طلایی پدر بر دیده اش نشست و پند او را بخاطر آورد و گفت : بیهوده نبود که پدرم همیشه و هماره می گفت ، بخت و اقبال چو بردگانی هستند در بارگه شجاعت . با شجاعت می توانی بر سیرِ زمان سرعت بخشی و یا گریبانش را بگیری تا به کندی رود که روزگارآفرین با شجاعان یار است و همدل.
معرفی کتاب پایداری شجاعت
«پایداری شجاعت» رمانی از سلمان سمیعی (-۱۳۵۹)، نویسنده و پژوهشگر معاصر ایرانی است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
او چو وارستگان، رسته از هر ریسمان و بند، و رها شده از هر گزند، به هزار ظفر، نفسی عمیق از جان بر کشید، جانانه هوا را بویید. شمشیر خود را بی همدل خفته در خاک و خون یافت. با دیدن آن خونش به جوش آمد، و تار و پود بدنش جانی دیگر گرفت. شتابزده بسوی آن یار قدیمی خود رفت، نگاهی عمیق به قائمه گرزسار آن انداخت، شکفته و فراخ رو به خنده ای دست اندر دست یار ِ خود نهاد، آن شمشیرِ لنگردار را از زیرِ نقابِ خاک بر کشید.
آن را محکم بر پنجه فشرد که بیکباره دل و جانش از بیماری دق رهایی یافت. بیزاری و وحشت به زیبایی و بهجت دگرید. با چهرهایی فارغ و آزاد بر خاست و خشمی خوشنگار بر روی آورد، از سر تا ساقش پیچ در پیچ شد، رگهای غضب از گرده و گردنش برخاست، به دمی آتشین و خُلواره روی، دستش به وَجد آمد و تیغش بی تاب شد. بسان آتشی که صد شراره در دل داشت توفنده و پرجوش تیغ به طاق برافراخت و از یزدانِ زورآفرین زورخواست.
شورانگیز به گرد خود چرخید و خروشان بانگی گردون سای (سا: نابودکننده) که از قدرتِ بیانتهای او نشات می گرفت و از هر سیلاب ویرانگرتر و از هر رعد غرانتر بود، در آن آوردگاه بر آورد. زیر و زبرِ جهان زیرِ آروارۀ تیزِ آن آوا از هم پاشید و بندِ شجاعت را از دلِ هر جنبنده وابرید. در پی آن فریاد صد هزار پیچ، از سر تا ساقۀ دو سپاه زیرِ سایه سکوتی سهمناک فرورفت و همانگاه گفت: آتروپات هماورد میطلبد، قلمرو شیر جولانگه کفتاران نیست.
معرفی کتاب نبرد نهایی
«نبرد نهایی» نوشته سلمان سمیعی(-۱۳۵۹)، نویسنده معاصر ایرانی است.
این کتاب که در دو بخش پژوهشی و داستانی آراسته شده است به این موضوعها میپردازد:
آیا رستم سیستانی، بزرگترین مرزبان در دوره هخامنشی از خطه پارت به نام اردوان بوده، همان سرحلقه هفت تنان در قیام ماگوفانی که بعد ها در سلسله اشکانی این نام چنان در خور ستایش و گرامش قرار میگیرد که پنج فرمانروا با آن نام بر سریر پادشاهی مینشینند؟
-آیا گئومات غاصب به سبب قیام سرداران پارتی از اوج تخت بر خاک خفیف فرو میغلتد، یا سرداران پارسی؟
-آیا شاهزاده نامدار در اساطیر ایرانی اسفندیار رویین تن با شاهزاده معروفی که در متون کهن مغربی معروف به پرنس پرشیا شکست ناپذیر آمده، همسانی دارد و آیا این شاهزاده نهایت ناپذیر همان خشایارشا بوده؟
-آیا خشایارشا هنگام رهسپاری به مغرب در شاهزادگی بسر میبرده یا شاهنشاهی؟
-آیا کیخسرو نیک نام همسان کوروش بزرگ است؟
-آیا افراسیاب شاه توران پدربزرگ کیخسرو همان آسیتیاگ شاه ماد پدر بزرگ کوروش میباشد؟
-آیا نبرد سالامین یک خیالپردازی و فراخگویی گستاخانه از سوی مورخین مغربی بوده؟
-آیا درازدستی اردشیر به خاندان اردوان با حرمت شکنی بهمن به خاندان رستم همخوانی دارد؟
-آیا نبرد رستم و اسپندیار نماد نبردهای پارت و پارس بوده که سرآغاز جدال بین این دو قوم گردید؟
- یک شنبه 1397/10/23 11:08
- گروه خبری : فرهنگ
- کد خبر : 1269
- چاپ
- منبع : تهران رسانه