با ما از شهر بدانید؛
از دستفروشان تا پنجشنه بازار در پرند
رشد قارچ گونه و بی قواره دستفروشان میوه با وانت بار در خیابانهای پرتردد پرند و همچنین دایر کردن 5 شنبه بازار در فاز 5 چهره و منظر شهری پرند را مخدوش کرده و باعث نارضایتی کسبه شهر پرند شده است.
به گزارش تهران رسانه ؛ نبود مدیریت یکپارچه شهری و نداشتن زیرساختهای اداری در پرند موجب شده است، تا پایتخت مسکن مهر ایران هر از چند گاهی شاهد بروز برخی مشکلات و دغدغههایی باشد که اگر ادارات مربوطه در این شهر جدید، مدیریت واحدی را بر عهده داشتند، کم تر شاهد بروز برخی مشکلات شهری و یا خدماتی در این شهر جدید بودیم.
«رشد قارچ گونه کیوسکهای مطبوعاتی» در پیادهروها و حاشیه پارکها و خیابانهای پرتردد پرند یکی از این مشکلات است که نبود نظارت و یا مدیریت شهری موجب شده است تا سازمانهای مربوطه برای کسب درآمد بیشتر و.. اجازه نصب این دکههای بیقواره را هم در بلوارهای شهری بدهند.
دکههایی که با عنوان کیوسک مطبوعاتی اقدام به فروش همه نوع محصولات و کالاها و حتی ساندویچ و یا غذاهایی گرم و سرد میکنند و نظارت مطلوبی بر روند اداره و فروش محصولات مرتبط آنها از سوی نهادهای مسئول صورت نمیگیرد.
ابتدای بلوار میدان بهشت جنب کتابخانه پرند درست روبروی مسجد امام حسن(ع) شاهد استقرار یکی از این کیوسکهای بیقوارهای هستیم که در ابتدای بلوار و در کنار تندیس ورودی آن قرارگرفته است. کیوسکی که استقرار آن حتی میتواند از نگاه پلیس راهنمایی و رانندگی جای سؤال باشد چراکه رانندگان در حین گردش به منتهی الیِ خود دید کافی نسبت به اطراف خود را ندارند چراکه کیوسکی ۶ متری در ابتدای بلوار مستقرشده است و مانع دید رانندگان هست.
«بلوار فروشی» در پرند پیشازاین هم سابقه داشته است آنجا که اداره برق با پرداخت هزینهای دکل برقی بزرگ خود را در ورودی شهر پرند یعنی ابتدای بلوار شهید باهنر قرارداد تا علاوه بر اینکه سیمای بصری و ورودی شهر نازیبا شود ، تندیس شهید باهنر که نماد یک مدیر جهادی و محبوب ایران اسلامی است هم دیگر دیده نشود چراکه سایه دکل بزرگی که نزدیک به ۴۰ متر ارتفاع دارد بر این تندیس سنگینی میکند.
شهردار: نظارت بر کیوسکها وظیفه شهرداری نیست
به گفته کارشناسان، اداره برق میتوانست این دکل برقی را از زیرزمین عبور دهد، اما با موافقت شهرداران وقت این نقاشی نازیبا در ورودی شهر پرند ترسیم شد تا افرادی که به پرند وارد میشوند با دیدن چنین تصویری در ابتدای ورودی شهر، عنوان شهر دکلهای وحشتناک و بیقواره برایشان تداعی شود.
از دیگر سو، تجاری کردن پارکینگها و فضاهای مشاع در پایتخت مسکن مهر ایران مدتی است، به یکی دیگر از دغدغههای شهروندان پرندی تبدیلشده است.
پارکینگهای برجهایی که در اطراف میدانهای اصلی شهر برای رفاه حال شهروندان در برخی ساختمانها طراحیشده است، اما با تجاری کردن بخشهایی از این پارکینگها که توسط کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری صورت میگیرد، شاهد افزایش ترافیک و تردد سنگین در خیابانهای اصلی شهر پرند هستیم.
سرپرست شهرداری پرند با اشاره به استقرار کیوسک در ابتدای بلوارها، گفت: استقرار یک کیوسک در داخل شهر نیازمند تائید کارگروه آن هست، کارگروهی که با مدیریت فرمانداری رباط کریم، اداره فرهنگ و مجوز شورای شهر تشکیل و در مورد نصب و یا استقرار کیوسک مطبوعاتی تصمیمگیری لازم صورت میگیرد.
صمد محمدی با اشاره به این که رشد فزاینده کیوسکهای مطبوعاتی در پرند و یا نصب آنها در مکانهای غیراستاندارد را باید از شهردارهای قبلی سؤال کرد، افزود: نصب کیوسک در داخل بلوار بهشت از چند ماه پیش از مدیریت بنده صورت گرفته است و مالکیت عمومی آن با شهرداری است ولی نظارت بهداشتی ویا ساماندهی صنفی کیوسکها به کارگروه مربوطه برمیگردد.
تجاری کردن پارکینگهای برجهای مسکونی
وی تأکید کرد: شهرداری پرند با استقرار کیوسکها در مکانهای غیر مرتبط و بلوار فروشی موافق نیست و اگر گروه مربوطه نظارتی بر اینگونه موضوع غیراستاندارد داشته باشد اقدامات لازم از سوی شهرداری صورت میگیرد.
علاوه بر این قانونمندی که در تجاری کردن برخی پارکینگها در میدانها اصلی شهر پرند از سوی برخی قوانین و لوایح شهرداری در این شهر جدید شاهد هستیم، شرکت عمران پرند هم با تجاری کردن برخی زمینهای مشاع شهرنشینان در خیابانهای اصلی و پرتردد فازهای مهر نشین اقدام به ساخت مراکز تجاری میکند.
زمینهایی که در اطراف برجهای بلندمرتبه و ۱۵ طبقه بهعنوان پارکینگ برای ساکنان آنها در نظر گرفتهشده است و بهجای تبدیلشدن به فضای سبز و کاشت درخت، شاهد رشد تیرهای آهنینی هستیم، که به مراکز تجاری تبدیلشده و یا میشوند.
در ابتدای خیابان «امام رضا(ع) » و یا « شهید صیاد شیرازی» و خیابان « شهید محلاتی» در شهرک آفتاب پرند میتوان این موضوع را بهروشنی دید، آنجا که دیوارهای حصار شده شهرنشینان برچیده شده و پارکینگ برجهای مسکونی به مغازه و یا بازارچه تبدیل میشوند.
هفته اخیر هم شرکت عمران پرند در ضلع شرقی شهرک آفتاب اقدام به قطع درختان و فروش زمین ها مشاع برای ساخت مراکز تجاری اقدام کرده است، زمین هایی که علاوه بر قطع درختان دیوارهای حصار کشی اطراف برج های مسکونی این شهرک هم از سوی عمران تخریب و زمین های مشاع بدین منظور به فروش رسیده است.
هشدار نسبت به تجاری کردن پارکینگها
هرچند محسن وطنخواهی مدیرعامل شرکت عمران پرند این قبیل معضلات را به مدیران پیشین ارتباط میدهد، اما معتقد است: تجاری کردن پارکینگها در دستور کار ما نیست و آنچه صورت گرفته است با نظارت و تائید قانونی شرکت مادر تخصصی عمران هست.
ساختوسازهایی که اطراف برجهای شهرنشینان در فاز ۵ و دیگر فازهای پرند صورت میگیرد، با قوانین استاندارد شهرسازی چندان سنخیتی ندارد، چراکه اگر حادثهای طبیعی یا غیرطبیعی در این برجهای مسکونی رخ دهد، شاهد فاجعههای جبرانناپذیری خواهیم بود.
موضوعی که یکی از آتشنشانان پرندی بر آن تأکید میکند و میگوید: ساختوسازهای تجاری در اطراف برجهای مسکونی پرند موجب میشو، تا در مواقع بروز آتشسوزی و یا دیگر حوادث، قدرت مانور برای رویارویی با خطر از ما گرفته شود.
وی می افزاید: بهتر است اینگونه فضاها در بیرون از محوطههای شهرنشینان طراحی شود، تا شاهد فاجعههای ناگواری در اینگونه مکانها نباشیم.
شهر جدید پرند مشکلات و دغدغه هایی که به برخی از آن ها در این گزارش اشاره شد، می تواند با داشتن ساختار سیاسی و اداری واحد، معین و ویژه کم تر شاهد این گونه مشکلاتی باشد که نبود نظارت و مسئولیت پذیری بر گسترش آنها سایه انداخته است.
- یک شنبه 1397/09/11 06:33
- گروه خبری : جامعه
- کد خبر : 1003
- چاپ
- منبع : مهر / ذبیح الله اصغری
مشکلات و معضلات پرند در حوزه حمل و نقل درون شهری نبود سرویس خط واحد درون شهری نبود امکانات رفاهی نبود پارک و فضاها دلنشین در فاز ۶ کیسون نبود امکانات و تجهیزات درمانی پزشکی گرانفروشی بنگاههای مسکن عدم وجود کتابخانه و هنرستان عدم وجود فضاهای فرهنگی هنری اجتماعی در فاز ۶ کیسون نبود بازارچه مرکزی میوه و تره بار نبود امکانات شهری